Tujina

Chavezovo zdravstveno stanje se izboljšuje, vrnil naj bi se v nekaj tednih

Santiago, 27. 01. 2013 07.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po špekulacijah, da je venezuelski presednik Hugo Chavez v komi in njegova družina razpravlja o tem, da bi izključili naprave, ki ga ohranjajo pri življenju, je minister za informiranje sporočil, da si je Chavez opomogel po hudi pljučnici, še vedno pa ostaja na zdravljenju v bolnišnici.

Venezuelski predsednik Hugo Chavez si je opomogel po hudi pljučnici, a se še vedno zdravi v bolnišnici na Kubi, kamor so ga po četrti operaciji zaradi raka sprejeli zaradi težav z dihanjem, je v soboto sporočil minister za informiranje Ernesto Villegas.

Uradna izjava je prišla po številnih špekulacijah, da je Chavez v komi in da njegova družina razpravlja o tem, da bi izključili naprave, ki ga ohranjajo pri življenju. "Prestal je hudo okužbo dihal, še vedno pa ima nekaj težav z dihanjem," je povedal minister.

Hugo Chavez
Hugo Chavez FOTO: Reuters

Malo pred tem je podpredsednik Nicolas Maduro dejal, da je Chavezovo zdravstveno stanje najboljše od operacije pred 45 dnevi. "Na njegovem obrazu je nasmeh, poln upanja, njegove misli so svetle," je dejal.

Maduro je ocenil, da bi se Chavez utegnil vrniti v nekaj tednih, a Villegas je dejal, da tega ne morejo natančno napovedati, saj je vse odvisno od njegovega zdravstvenega stanja. "Za zdaj se strogo drži zdravniških navodil," je še dodal Villegas.

58-letnega voditelja ni bilo na spregled že od 11. decembra, ko so ga sprejeli v bolnišnico. Za razliko od prejšnjih zdravljenj na Kubi tokrat oblasti niso izdale niti ene njegove fotografije. Zaradi bolezni je tudi izpustil vnovično inavguracijo za nov predsedniški mandat, ki so mu ga Venezuelci podelili oktobra lani.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Nina Nubia 1
27. 01. 2013 22.43
+0
HUGO car!!!! zdrzi,ker te svet potrebuje!!!
Socialisti?ni kulak
27. 01. 2013 08.26
+13
...kar se mene tiče je v vseh slo poročanjih v zadnjih 9 mesecih je to edina vesela novica,,....Hugo, Fidel, Raul, Che so bili eni redkih poštenih voditeljev tega sveta, naš Titej je bil tudi super, sam se je pogoospodil in uživel preveč življenje,.....sam uspel pa je narodu zagotoviti blafinjo, ki mu je pol noben po njemu ni znal.....ne za časa Juge, ki so jo uničili bivši komunisti in plačanci tujih služb, MOSAD-a, CIE in podobnih institucij...ki nam vladajo še danes in pisarijo poročila v tujino o umazanjiah vsakokratne opozicije.....Viva Fidel, Viva Hugo....
Ajda46
27. 01. 2013 10.38
-3
A zapadna Evropa v tem casu ni zivela v blaginji? Pa brez omenjenih diktatorjev, ki so veilo ljudem povzrocili precej gorja? Pred Castrom je Kuba bila biser Antilov, sedaj pa je ena sama podrtija, ki ravno zato priteguje turiste da vidijo kaj lahko tvoj vzornik naredi iz nekoc atraktivnega mesta. Cudno je tudi, da so ljudje bezali iz Kube v Amerijo in ne obratno???? Vse je relativno....
Crazy_Horse
27. 01. 2013 11.04
+3
ajda če bi katera druga država imela 60let gospodarskega političnega embarga najmoćnejše države na svetu nevem če bi bila na bolšem kot kuba