Tujina

Chavez verjetno še na kemoterapijo

Caracas, 13. 07. 2011 15.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hugo Chavez, ki so ga pretekli mesec na Kubi operirali zaradi rakavega tumorja na črevesju, bo morda moral še na radioterapijo ali kemoterapijo.

Hugo Chavez
Hugo Chavez FOTO: Reuters

Venezuelski predsednik Hugo Chavez je danes prvič javno povedal, da bo verjetno moral zaradi rakavega tumorja na črevesju, ki so mu ga pretekli mesec odstranili na Kubi, opraviti tudi radioterapijo ali kemoterapijo. Njegovi zavezniki sicer pravijo, da okreva, vendar pa je eden izmed sodelavcev, ki naj bi bil dobro obveščen tudi o njegovem zdravstvenem stanju povedal, da je pred njim še dolgotrajna kemoterapija.

"Moja bolezen je v drugi fazi, pregledujemo organ po organ in tudi druge faktorje, več podrobnosti pa ne smem podati," je povedal za državno televizijo. Nato pa so v njegovem kabinetu pojasnili, da druga faza pomeni radio- ali kemoterapijo.

Čeprav je po operaciji spet prevzel delovne obveznosti, pa se vse pogosteje pojavlja vprašanje o tem, ali mu zdravje omogoča, da bo lahko še naprej vodil državo, hkrati pa je pod vprašajem tudi njegova kandidatura na predsedniških volitvah prihodnje leto, ki jo je sicer že napovedal.

Chavez je tudi dejal, da si bo ogledal prenos nogometne tekme južnoameriškega prvenstva med Venezuelo in Paragvajem. "Naj živi dolgo življenje. Borili se bomo proti vsem oblikam raka, ki so jih sproducirali v kapitalizmu," je še zaključil.

Potem ko je v javnosti odmevala njegova operacija na Kubi, se venezuelski voditelj, ki je sicer znan po tem, da so lahko njegovi nagovori dolgi tudi več ur, precej manj pojavlja v javnosti.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jurjur
14. 07. 2011 09.09
"...Borili se bomo proti vsem oblikam raka, ki so jih sproducirali v kapitalizmu," je še zaključil..." Očitno se je na skrivaj vdajal kapitalističnim razvadam.
Danijel_5
13. 07. 2011 21.03
Če ne bi bilo (pre)velikega ega, ne bi bilo te bolezni.
Ata_Smrk
13. 07. 2011 17.29
živijo, a je kdo doma?