Tujina

Chavez spet pri Castru

Havana, 14. 10. 2007 09.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Venezuelski predsednik Chavez je obiskal kubanskega predsednika Castra. Spregovorila sta o dvostranskih odnosih.

To je sicer že sedmi Chavezov obisk na Kubi, odkar je Fidel Castro na bolniški postelji.
To je sicer že sedmi Chavezov obisk na Kubi, odkar je Fidel Castro na bolniški postelji. FOTO: Reuters

Venezuelski predsednik Hugo Chavez je v soboto obiskal kubanskega voditelja Fidela Castra. Kot je poročala kubanska televizija, sta se pogovarjala štiri ure, govorila pa sta o "Latinski Ameriki, svetovnih problemih in dvostranskih odnosih". Dotaknila sta se tudi 40 obletnice smrti Castrovega revolucionarnega tovariša Ernesta Che Guevare.

Danes se bo Chavez udeležil tudi tedenske radijske oddaje "Alo Presidente" iz kubanskega mesta Santa Clara, kjer so pokopani ostanki Che Guevare, ki je bil sicer ubit v Boliviji. Prav tako pa se bo Chavez sestal z Raulom Castrom, ki mu je brat Fidel konec julija lani "začasno" predal najvišjo oblast v državi, ko je moral na operacijo na črevesju.

To je sicer že sedmi Chavezov obisk na Kubi, odkar je Fidel Castro na bolniški postelji. Venezuelski predsednik tudi vedno izkoristi priložnost, da svetu sporoči, kako "odličnega zdravja" je kubanski revolucionar.

Uradno je sicer še vedno relativno malo znanega o Castrovem zdravstvenem stanju. Tudi sam Castro je za svoje zdravstveno stanje zahteval, da ostane "državna skrivnost".

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

arleylozano@gmail.com
15. 10. 2007 05.58
+1
dej spelyka5 kaj nabijas se sama neves kje si bla,prvo z venezuelskim pasosom gres lahk kamor hoces isto k iz slovenskim sam za zda pa kanado rabs vizo,ce na tvojmu samotnem otoku ti ni noben zamenju bolivarje pac pejt v eno mal vecje mesto zamnjat v kar hoces,turisti so sigurn cenjeni in defenitivno varni se posebej zaradi chaveza,sam pac eni pricakujete ce ste beli pa mate tujo valuto da vas bodo na hrbtu nosil za kovance,ce pa so ljudje tolk prestraseni pa se tolk bojijo pa mi povej kdo je osvobodil chaveza ko ga je opozicija ugrabla za dva dni,drugic pejt v zimbabve crnc te bo nosu na hrbtu za kovance pa se servis ti bo naredu :)
neznan13@gmail.com
14. 10. 2007 16.16
-1
sej ta chavez je tud mal premaknjen. najbolj se mi je zameru, ker je ukinil tisto televizijo zaradi tega, ker je govorila proti njemu. castro mi je sicer u redu, samo če je tako prepričan, da ga ima narod res tako rad, naj potem naredi referendum, ampak ker ve, če zgubi, da bo amerika dobila proste roke, tega pa ne bo dopustu za nobeno ceno. castro ni tak, kot ostali komunistični voditelji, on si ne gradi kulta osebnosti tako kot ostali. in kuba bi lahko bila razvita država, a kaj ko hoče z njo trgovati le kopica držav. lahko izbiraš med ZDA in Kubo, ampak kaj jih bo večina izbral, je pa že itak znano.
svar
14. 10. 2007 13.35
-1
Kako je lepo življenje na Kubi priča dejstvo, da je še hčerka Fidela Castra, ki bi pa menda kot njegova hčerka živela življenje veliko bolje kot drugi Kubanci, z lažnimi španskimi potnimi listi zbežala prvo v Španijo in nato v Miami. In večina kubancev bi storila isto, če bi dobili priiložnost.
prisoten@email.si
14. 10. 2007 12.39
tomi.passion isto kot tvoj pirjatelj JJ
spelyka5
14. 10. 2007 12.15
-1
Jaz sem bila letos v Venezueli in moram rečt da sem bila precej razočarana.Ljudje živijo bedno in v bedi, nimajo nobenih pravic, ne morejo zapustit države (zelo tehten razlog morajo met), turisti pa nismo nič cenjeni, pa precej denarja prpelemo s sabo. Ko enkrat zamenjaš denar v njihove bulivarje, ne vidiš več dolarjev ali druge valute, lahko si z bulivarji potem na wc hodiš rit brisat.Katastrofa.Ljudje so zelo prestrašeni in ne upajo na glas nič pojamrat, kar gledajo okrog sebe...jaz ne bi rada tako živela, je pa vseeno boljše pri nas.
E-OL
14. 10. 2007 11.49
+1
no vsaj nekaj pozitivnega. vsaj nekdo ki se bori proti ZDA in njenemu pogubnemu kapitalizmu.
GSG-9
14. 10. 2007 10.34
Tomi, kaj nebi raje takih neumnih komentarjev obdržal zase?
tomi.passion@gmail.com
14. 10. 2007 10.15
Joj, dajte no, čas je že, da Kuba neha vrteti stare posnetke znova in znova, saj je stari paradajzar in morilec mrtev že vsaj pol leta. Nihče več jim ne verjame, razen narod, ki mora ubogljivo poslušati vse kar se mu reče. To so pač komunisti. Vse za oblast in nikoli priznati ničesar. Laži in laži.