Tujina

Chavez se je vrnil v domovino

Havana, 18. 02. 2013 10.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Venezuelski predsednik Hugo Chavez se je vrnil v domovino, potem ko so ga zaradi raka 11. decembra operirali na Kubi. Novico je objavil na Twitterju, kjer se je tudi zahvalil Raulu in Fidelu Castru.

Hugo Chavez in hčeri Rosa Virginia in Maria. Gre za eno prvih fotografij Chaveza po operaciji, ki jih je prejšnji teden v javnost dala venezuelska vlada.
Hugo Chavez in hčeri Rosa Virginia in Maria. Gre za eno prvih fotografij Chaveza po operaciji, ki jih je prejšnji teden v javnost dala venezuelska vlada. FOTO: Reuters

Venezuelski predsednik Hugo Chavez se je vrnil v domovino, potem ko so ga zaradi raka 11. decembra operirali na Kubi, kjer je več tednov tudi okreval. Novico o vrniti v Venezuelo je objavil na Twitterju.

Chavez se je v zapisih zahvalil tudi Kubi in kubanskemu predsedniku Raulu Castru in nekdanjemu šefu Kube Fidelu Castru. Zahvalo je namenil tudi Venezuelcem in jim sporočil, da bo zdravljenje že po četrti operaciji raka nadaljeval v domovini.

Chavezovi tviti
Chavezovi tviti FOTO: Twitter

V petek so v Venezueli objavili prve Chavezove fotografije od decembra, ko se je na Kubi znova začel zdraviti zaradi raka. Bil je nasmejan v bolniški postelji v Havani, ob njegovi strani pa stojita njegovi hčeri.

Fotografije so sprostile napetosti v Venezueli, kjer je številne skrbelo zaradi zdravstvenih težav venezuelskega predsednika, še posebej, ker se že dva meseca ni pojavil v javnosti. Od takrat niso videli nobene njegove fotografije ali slišali njegovega glasu, vlada pa je javnosti sporočala nejasne informacije o njegovem stanju.

Chavez je bil oktobra znova izvoljen na predsedniški položaj, a zaradi bolezni ni mogel zapriseči januarja, kot je bilo to predvideno. Zaprisego so prestavili, a je opozicija oporekala, češ da je to v nasprotju z ustavo in da bi bile potrebne nove volitve. Zaplet je nato prekinilo vrhovno sodišče, ki je dovolilo preložitev zaprisege.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kim llsung
18. 02. 2013 12.54
+4
Demokraciji je zopet spodletelo...
Dogo Argentino
18. 02. 2013 11.48
+10
Želim mu hitro in uspešno okrevanje.