Tujina

Chavez po zadnji operaciji okreva 'agresivno'

Caracas, 04. 03. 2012 21.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Hugo Chavez se je po zadnji operaciji raka pojavil na televiziji in zatrdil, da njegovo okrevanje poteka dobro. Hkrati je v bran vzel sirskega predsednika al Asada, ni pa skoparil s kritikami Washingtona.

Hugo Chavez je bil zaradi raka operiran že lani, prestal pa je tudi kemoterapijo.
Hugo Chavez je bil zaradi raka operiran že lani, prestal pa je tudi kemoterapijo. FOTO: Reuters

Venezuelski predsednik Hugo Chavez je v televizijskem posnetku iz Havane, ki so ga v nedeljo objavili na venezuelski televiziji, dejal, da hitro okreva po zadnji operaciji raka v predelu medenice. Priložnost za nastop je izkoristil tudi za pohvale na račun sirskega predsednika Bašarja al Asada in kritike na račun ZDA.

Chavezu so kubanski zdravniki že junija lani odstranili tumor v velikosti teniške žogice, 24. februarja pa se je vrnil na Kubo, ker se mu je rak znova pojavil. V televizijskem posnetku, katerega avtentičnost je potrdil s prikazovanjem kubanskega dnevnega časopisja, je Chavez dejal, da je bila operacija preteklo nedeljo povsem uspešna in sedaj hitro ter agresivno okreva po zaslugi "Boga in hitre zdravniške diagnoze ter ukrepanja".

57-letni Chavez se je po telefonu že v petek oglasil v enega od venezuelskih televizijskih programov in zagotavljal, da je spet povsem zdrav.

Da mu gre na bolje, je dokazal z ostrimi kritikami na račun ZDA ter nekaterih evropskih držav, ki podpirajo agresijo proti Siriji. Predsedniku Bašarju al Asadu, čigar sile so od marca lani pobile že 8000 Sircev, je izrazil polno solidarnost. Solidarnost je izrazil tudi sirskemu ljudstvu.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Herr Hoffman
05. 03. 2012 10.13
+2
Viva Chavez, Viva Castro in ex Gaddafi. Čim prejšnje okrevanje mu želim. @Nimivseeno... se strinjam in mislim, da bi si vsak moral pogledati dakumentarec.
Berstuk
05. 03. 2012 10.21
+3
Saj ti je lahko že brez dokumentarcev vse jasno :)
Nimivseeno
05. 03. 2012 00.00
+8
Njegova zgodba je dobro razložena v dokumentarcu (The War on Democracy - a documentary by Chris Martin, John P, youtube) Zgodba se lepo sklada z John Perkins (Confessions of economic hitman).
Rocco10
04. 03. 2012 22.03
-5
držise chavez... neki mi smrdi ta rak...- amerika ( svetovna elita) tako al tko ga morjo skenslat. Viva venezuela,iran,sirija.....
Paine
04. 03. 2012 21.42
+2
Upam, da čimprej popolnoma okreva!