Tujina

Chavez po uspešnem zdravljenju pripravljen na predvolilni boj

Caracas, 12. 05. 2012 08.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Venezuelski predsednik Hugo Chavez se je vrnil s Kube, kjer je bil na zdravljenju zaradi raka. Venezuelcem je povedal, da je bila zadnja radioterapija uspešna in da je zdravljenje zdaj končano.

Hugo Chavez
Hugo Chavez FOTO: Reuters

Venezuelski predsednik Hugo Chavez se že dlje časa bojuje z rakom, zaradi česar je že večkrat obiskal zdravstvene ustanove na Kubi. Tokrat se je v domovino vrnil dobro razpoložen.

Po prihodu v Caracas je medijem sporočil, da je bila enajstdnevna radioterapija oz. zdravljenje z obsevanjem uspešna in da je zdravljenje zaključeno. "Vračam se z upanjem, da bo zdravljenje imelo dolgotrajne želene učinke, ob tem pa se obračam na Boga, da mi pomaga, da lahko še naprej služim narodu ," je povedal 57-letni Chavez.

Prepričan sem, da se bom s pomočjo Boga, medicinske znanost in svojega vojaškega telesa vrnil tja, kamor spadam – na prve bojne linije, kjer si bom skupaj z venezuelskim ljudstvom prizadeval za nadaljevalne socialistične revolucije. Hugo Chavez, venezuelski predsednik
Tuji mediji poročajo, da se je Chavez z velikim veseljem rokoval in objemal z ministri, za državno televizijo pa je zapel tudi pesem.

Ker se v zadnjih dneh ni veliko govorilo o Chavezu, so se zopet pojavile govorice, da je njegovo zdravstveno stanje bolj resno, kot je prikazano v javnosti. Podobno se je šušljalo že lani, ko je Chavez prestal dve operaciji, vendar ni nikoli v javnosti omenil, katero vrsto raka naj bi imel, skrival je tudi druge podrobnosti o bolezni.

Nekateri časopisi so pisali, da je bil Chavez odpeljan v bolnišnico zaradi odpovedi ledvic in da je v kritičnem stanju, nekateri pa so celo poročali, da je umrl. Chavez se je odzval in dejal, da gre za del psihološke vojne, na katero se bo pač moral navaditi.

 

Huga Chaveza je na letališče v Havani pospremil kubanski predsednik Raul Castro.
Huga Chaveza je na letališče v Havani pospremil kubanski predsednik Raul Castro. FOTO: Reuters

Karizmatičnega levičarskega voditelja, ki se na oblasti drži že od leta 1999, čakajo nove politične preizkušnje. Oktobra se bo namreč na predsedniških volitvah potegoval za nov šestletni mandat. Tokrat bo njegov najresnejši tekmec Henrique Capriles Radonski, mladi guverner, na katerega stavi opozicija, ki si že več kot desetletje prizadeva, da bi prišla na oblast.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Nauders
13. 05. 2012 10.12
-3
vsevid
13. 05. 2012 10.01
+2
NE DAJ SE HUGO takšnih bi rabili po celem svetu še več
shupak
12. 05. 2012 08.53
+2
Con Chavez. Si.
alterego
12. 05. 2012 12.31
+7
volek
13. 05. 2012 16.37
+0