Tujina

Cernu uspeli trki pri rekordnih energijah

Ženeva, 21. 05. 2015 16.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Raziskovalci Cerna so doživeli nov uspeh. Izvedli so namreč trke protonov pri rekordnih energijah. Trke bodo raziskovalci uporabili za zagon in varovanje samega pospeševalnika in detektorjev.

V Cernu so izvedli trke pri do zdaj najvišjih energijah.
V Cernu so izvedli trke pri do zdaj najvišjih energijah. FOTO: Reuters

Potem ko so raziskovalci Evropskega centra za jedrske raziskave (Cern) aprila po obsežnih posodobitvenih delih znova zagnali veliki hadronski trkalnik (LHC), so v sredo zvečer zabeležili uspeh, pomemben za nadaljnje raziskave. Izvedli so namreč trke pri do zdaj najvišjih energijah.

Kot so danes sporočili z Instituta Jožef Stefan, so sinoči prvič trkali protone z rekordno energijo trkov 13 teraelektronvoltov. Te trke bodo raziskovalci uporabili za zagon in vzpostavitev sistemov za varovanje samega pospeševalnika in detektorjev.

Glavni cilj Cerna je izgradnja pospeševalnikov delcev za raziskave na področju fizike osnovnih delcev.
Glavni cilj Cerna je izgradnja pospeševalnikov delcev za raziskave na področju fizike osnovnih delcev. FOTO: Reuters

Kot so pojasnili, so trki ključni predvsem za nastavitve kolimatorjev, ki absorbirajo protone, ki zaidejo iz smeri in bi lahko poškodovali aparature. V Cernu imajo zdaj dovolj podatkov, da lahko natančno nastavijo ves sistem kolimatorjev, tako da bodo magneti pospeševalnika in detektorji varni.

Znanstveniki s testi in spremljanjem trkov nadaljujejo tudi danes.

Veliki trkalnik leži v 27 kilometrov dolgem tunelu pod zemljo.
Veliki trkalnik leži v 27 kilometrov dolgem tunelu pod zemljo. FOTO: Reuters

Cern ima svoj sedež v Ženevi. Veliki trkalnik leži v 27 kilometrov dolgem tunelu pod zemljo med francoskim departmajem Juro in Ženevskim jezerom.

Znanstveniki v Cernu želijo po odkritju Higgsovega bozona, ki velja za zadnji manjkajoči delec v standardnem modelu vesolja, s pomočjo nadgrajenega trkalnika razvozlati še nerazjasnjena vprašanja v zvezi z nastankom vesolja ter pridobiti konkretnejše dokaze o obstoju črne materije in njeni sestavi.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (61)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Bruhalnica24
22. 05. 2015 15.58
+0
Spet bodo potresi..
Dule Med
22. 05. 2015 14.43
-1
Delajo na tem, da bisprožili delovanje največjih vulkanov in istočasno, da bi nas vrgliv 5 dimenzijo oboje nas uniči ( NE BO JIM USPELO GARANTIRAM !!! ) .
Ramzess
22. 05. 2015 14.59
-1
Bimbo, vrhovna elita (vrh piramide moči in ...) želi ravno nasprotno, zadržati človeštvo na tej ravni, ... nekatere ovce pa že vedo, da prehod odličen beg iz njihove farme.
Dule Med
22. 05. 2015 15.35
-2
Edini ciljjimje, da nas zbrišejo iz planeta !
Ramzess
23. 05. 2015 10.28
-1
Kakšno milijardo pa pustili, ... rabijo jih. Saj se spomnite tistih kamnov in napisov na njih več jezikih.
aaaaaa122121
23. 05. 2015 18.55
-1
samos na tistih kamnih je idealna populacija 500.000.000:)
Ramzess
24. 05. 2015 10.49
-1
flojdi
22. 05. 2015 14.41
-3
. da ne bo gdo začuden, če bo na taNovem Globusu EUropa v ene 5ih novih Celinah narisana
kure bedne
22. 05. 2015 14.19
+1
Cern me močno spominja na mogočno Atlantido, kjes so ga verjetno isto srali kot ga sedaj mi.
Ramzess
22. 05. 2015 15.12
+0
Žal res, na srečo pa niso uničili planeta, le civilizacijo. Ravno tako je bilo po sredi igračkanje s temno energijo oz. antimaterijo.
Ramzess
22. 05. 2015 12.58
-2
Po izjavah sodeč lahko akumulirajo energijo nastalo pri trku.
Dule Med
22. 05. 2015 14.31
-2
Delajo na tem, da bisprožili delovanje največjih vulkanov in, da bi na svrgliv 5 dimenzijo oboje nas uniči ( NE BO JIM USPELO GARANTIRAM !!! ) .
skalar1
22. 05. 2015 12.26
+2
Kašen mesec nazaj sem malo bral prerokbe o koncu sveta. Ma takrat se mi je zdelo smešno, sedaj pa... Sirija, Cern, cerkev se pripravlja na objavo, da so v stiku z izvenzemeljsko inteligenco... Ma v službi bom dal odpoved, pa bom ves prihranjen denar pognal, sam pol res bolje da je konec sveta, da ne bom šefa prosu, če me nazaj vzame...
User1063544
22. 05. 2015 12.45
+2
Pred 10 leti države niso prisluškovala, Osama je izvedel napad na WTC, chemtraili niso obstajali, bilderberg je neresničen, Illuminatti ne obstajajo, mediji in politika so sinonim resnice, zaupanja in poštenosti, Banke niso koruptivne, Vojne so bile za mir itd.... In mi zagovorniki nasprotnega, pa smo vsi teoretiki zarote... KAJ PA DANES???? Čeprav si (če govorim zase) želim, da se grdo motim, vse kaže na izglede, da se ne. Po vsem skupaj pa je hec ta, da nam je vse na voljo pred očmi.. ampak ljudje tega ne vidijo... ker so hipnotizirani.. Si gledal Evrovizijo???? A si opazil oder v obliki očesa??? Tudi sam spregledam ogromno stvari... pa vseeno... če ne boš pozabil se spomni na moje besede: Med 22 in 23 septembrom 2015 bo prišlo v CERNU do nekega novega odkritja. Morda sem celo prehitel mojo izjavo, ampak ne se čudit če bo CERN objavil naslednji poskus za september mesec... No koncu pa itak; kapljica zdravega sarkazma ne škodi... :)
skalar1
22. 05. 2015 13.20
+1
Ne, glej malo heca malo pa res. Igrajo se boga, a ko jim bo ušli izpod rok bo verjetno katastrofa za človeštvo. Tako kot še vsaka stvar, ki jo je ustvaril človek, od umetnih bolezni do bank. Konec sveta bo pa tako ali tako za vsakega posameznika, ko bo umrl. Umreš pa lahko na 1000 in en način, prej ko se stem sprijazneš prej zanaš uživat na tem svetu. Live and let live, love end be loved!
T_one
22. 05. 2015 14.48
+3
ja, septembra zna res v CERN-u priti do nekaga "pomembnega odkritja" = nekega novega natega... vsekakor pa se za septembra letos, torej 9 meseca (9 - v okultu je število 9 število Anubisa - gospodarja podzemlja), tam okoli 22 dne v septembru (v okultu ja število 22 število "boga") nekaj ornk pripravlja. Kolikor sem slišal, naj bi imela "elita" za takrat namen morda celo sprožiti Tretjo Svetovno Vojno; zato je pričakovati, da bodo 666 - ZDA in EU in njune zaveznice do takrat skušale po svetu ustvariti čimveč front. Do takrat lahko pričakujemo, da bodo ZDA, EU in njene zaveznice skušale zopet zanetiti zaostritev bojev v Ukrajini, naraščanje moči ISIS-a, poostren konflikt ZDA - Kitajska, povečanje priseljencev, med katerim ise bodo švercali ISIS-ovci, itd. itd. skratka organizirati napad na Evropo in ZDA. Resnična tarča "elite" smo predvsem Evropejci in Američani...
Ramzess
22. 05. 2015 15.03
+1
Ja, saj, čas se jim izteka, vse bodo naredili, da jim človeštvo, ovce, ne bodo ušle iz farme (3 denzitet) v 5 denzitet. Kaj lahko se zgodi, da se vojna iz 4 denziteta prelije v naš svet, kjer se že tako kaže kot refleksija v klimatskih in geoloških anomalijah.
Ramzess
22. 05. 2015 15.09
+1
Pa vendar, človeštvo ima zaščito, nam naklonjeni nezemljani bodo poskrbeli, da bo tako kot mora biti, že ves čas minimalizirajo posledice človekovih, dejanj, tudi dejavnosti v CERNu ne bodo pustili preko meje dovoljenega, ... nenazadnje imajo dovoljenje tudi za odkrito intervencijo, ne samo prikrito kot do sedaj, četudi niso ostali neopaženi.
T_one
22. 05. 2015 15.26
+1
kolikor jaz vem, res obstaja možnost da se bodo morda le nekoliko vmešali, torej do te stopnje, da obstaja le kakšna 50% možnost da bodo delno preprečili načrtovani jedrski holokaust (tako od jedrskih bomb, kot tudi od pregoretih jedrskih elektrarn)... delnega bodo dovolili (tako kot so npr. dovolili "Fukošimo", kjer je prišlo do tri-kratnega kitajskega sindroma, zaradi keterega bo v naslednjih desetletjih prišlo do izumrtja vsega življenja v Pacifiku in na obalah Pacifika) , le toliko bodo preprečili, da ne bo prišlo doi popolnoega uničenjenja planeta in vsega življenja na njem. Kaj več pa se ne bodo vmešavali, ker je to naša karma (vzroke, ki jih je človeštvo v preteklosti sejalo, in se nam sedaj posledice vračajo), v katero se jim je prepovedano (preveč) vmašavati; ker v nasprotnem primeru, ne samo, da bi mi dobili to karmo nazaj kdaj drugič in na drug način, ampak bi našo karmo dobili stran tudi oni, kar bi imalo slabe posledice na njihovo civilizacijo. Tako nor pa ni nihče, da bi nekomu pomagal, le toliko, da bi časovno zamaknil iste posledice, hkrati pa bi v drek potegnil ne le sebe, ampak vso svojo civilizacijo.
User1063544
22. 05. 2015 09.07
+5
V začetku aprila so na CERNU izgubili kontrolo nad 10TeV ki jim je enostavno pobegnila... (po zadnjih raziskavah in meritvah, bi jo naj absorbirala zemljina magnetosera). Kdo ve kaj se je še aprila zgodilo??? Kje se je treslo in kaj je izbruhnilo... ???? CERN je zelo nevarna igračka s katero se naši gredo boga.. V resnici oni ne iščejo nič drugega kot preboj v drugo dimenzijo, zato tudi tako enormni energetski eksperimenti.. Tokrat so uspeli nakurblat pospeševalnik na 13 TeV kar pomeni da s tem lahko povečajo gostoto materije ki jo bodo spuščali po cevi... Zamislite si OGROMEN OKROGEL ELEKTROMAGNET skozi katerega vi pošljete na miljone voltov energije.. Kaj se v teoretični fiziki zgodi ko magnetno polje v točki preseže energetsko maso najmanjšega delca???? LUKNJA v prostor in čas. Pač teoretično... Kar pa bo v praksi pa bomo očitno izvedeli v CERNU. Bolj se poraja vprašanje zakaj? V spiritualnih sferah ko iščemo božji delec iščemo tako rekoč kreatorja vesolja ki se tudi imenuje nadzavest, Akasha, Bog, Enost itd.... Vendar eni zanikajo resnico da stroj ne more najti delca ki je dimenzionalno na višjem nivoju kot materija iz katere je stroj narejen. To po dimenzionalni fiziki enostavno ni izvedljivo. In če gremo v kvantno fiziko kjer je bilo dokazano da obnašanje delcev kot materija ali valovanje pogojuje opazovalec je samo dokaz da samo zavest lahko najde nadzavest kar pa nek stroj ni... Torej vprašanje okroga CERNA, ZAKAJ? A ste videli kakšen kip stoji pred vhodom v CERN??? Poglejte.... Potem pa malo poguglajte kdo je boginja uničenja v indijskih VEDA-h.
User1063544
22. 05. 2015 09.12
-2
P.s. Eno vprašanje za vas bralce... A ima kdo zadnjih par dni težave z spancem? Namig.. Ni kriva luna..
appollyon
22. 05. 2015 09.46
-4
ti si prpalen, dnevno na svetu udari preko miljon strel z veliko večjo napetostjo kot pa so tvoje številke! Skrij se zemlja bo šla na pol!
T_one
22. 05. 2015 10.45
+3
Lepo si napisal! S tem CERN-om bodo tako "elita" kot tudi vsi ti ydyotski "znanstveniki" temu planetu naredili še ogromno ogromno škode, oz. so jo že, morda ga bodo celo dokončno uničili... morda bodo z njim uničili celo cel sončni sistem, ker lahko zaradi njega celo sonce potegne v hyperprostor, ker je bližje kot 150 milijonov kilometrov, potem gre pa tudi cel preostali sončni sistem k hudiču... Lahko le upamo, da bodo s tem CERN-om prej povzročil nekaj, da bo šel prej ta CERN, z vsemi temi psihopatskimi "znanstveniki", najprej k hudiču... preden uničijo z njim planet; ker tako "elito" kot te njihove frankenznastvene hlapce zanesljivo ne bo srečala pamet, da bi ga nehali uporabljati. V bistvu je tako, kot da se igrajo rusko ruleto s kalašnikovim...in to ne samo na svojih zmešanih smrdljivih kepah, ampak tudi z glavami vseh nas ostalih. A se kar bojim, da so že dosedaj s CERN-om že dosedaj (v večjem delu) sprožili tako kolaps klime, kot tudi kolaps tektonskega ravnotežja - apokalipso... Toliko energije, kot jo vlagajo vanj, ne gre kar tako v nič; nekje na tem planetu se mora pretvoriti v neko drugo energijsko reakcijo..."energija ne more nastati iz nič ali se uničiti, lahko pa se pretvarja iz ene oblike v drugo"... ne bi bil presenečen, če ni ta druga oblika globalno ogrevanje in "naravne" katastrofe... dejstvo pa je, da odkar ta CERN obstaja, se je število katastrof drastično povečalo!
T_one
22. 05. 2015 11.04
+2
pred vhodom v CERN je kip Šive, ki simbolizira prerojenje (inkarnacije sonca oz. sina sonca - "FaRaOna" - "YeZevs kristosa" - "mojzesa" - "CeSaReja"); vendar pa pred prerojenjem vedno sledi Kali, k isimbolizira uničenje ("hudiča" - 666 - "nerazuma" - 3D666 - Decadence + Death + Destruction)... tako da je za "elito" CERN le sredstvo, s katerim bodo sprožili uničenje - apokalipso, nato pa ti elitni psihopati pričakujejo, da bo "iz pepela vstal feniks"; da bodo preživeli, na čelu z njihovim "Mesijo" - "Hermes-anubisom" - "Baphomet-om" - "Razum in Modrost", ustvarili novo pravo civilizacijo. Vprašanje pa je, če ne bodo ti psihopati povzročili takšno uničenje, da preporod sploh ne bo več možen... Lahko se pa zanesemo, da da bodo od sedaj naprej španali CERN kolikor se bo dalo; le da povzročijo uničenje...
jzkzfzmz
22. 05. 2015 11.24
-1
Ramzess
22. 05. 2015 12.44
+3
Zanimivo, sicer pa nam naklonjeni nezemljani bdijo tudi nad CERNom in ne bodo dovolili, da gredo preko meje, ... je pa res, da v CERNu počnejo čisto druge zadeve, kot servirajo uradno.
appollyon
22. 05. 2015 15.03
+1
merkajte se komarjev, ker: 1 TeV: a trillion electronvolts, or 1.602×10−7 J, about the kinetic energy of a flying mosquito[14]
Fox Knox 1
21. 05. 2015 18.46
+5
Fox Knox 1
21. 05. 2015 18.46
+4
Fox Knox 1
21. 05. 2015 18.46
+4
Fox Knox 1
21. 05. 2015 18.46
+4
Fox Knox 1
21. 05. 2015 18.46
+3
Fox Knox 1
21. 05. 2015 18.48
+4
Fox Knox 1
21. 05. 2015 18.48
+4
Fox Knox 1
21. 05. 2015 18.51
+7
flojdi
22. 05. 2015 14.45
. moj poklon.( ker išem"" variante , da bi mi ne blo 3/4 napisanga Zbrisano
andro69
21. 05. 2015 18.38
-8
Brez veze zapravljajo čas in denar...odkrili itak ne bodo ničesar...
ficfiric 1
21. 05. 2015 21.50
-6
Jah kakopak....kaj nam nuca danes da vemo kako je vesolje nastalo itd....a ce se sesuje da ga lahko sami nazaj naredimo al kaj.?....al kaj ima sploh pomen to kot cuzanje miljard za zabavo nekih znanstvenikov ce to sploh so...
manolo31
22. 05. 2015 01.36
+3
ne oni niso - ti si. ti ves in znas. zakaj bi sploh ljudje raziskovali in se izobrazevali, ko pa lahko tebe vprasajo.
peromat
21. 05. 2015 18.06
+8
Ne morem povedat kak me moti, da se je higsonov boson prijel ime božji delec...tu je toliko stvari narobe.
bakiras
21. 05. 2015 18.51
+4
T_one
22. 05. 2015 08.43
+2
ja, res; da nas skušajo celo tako naplankat, da nas sedaj ti "znanstveniki" prepričujejo, da je lahko nek delec božji... to je še neštetokrat huje, kot bi nekdo trdil, da ima delček puščavskega peska superinteligenco, telepatske sposobnosti, intuitivno modrost in ostalo skrajno razsvetljenje ....Dandanes imamo za "znanstvenike" in "duhovne pastirje" same nategune; oni cerkveni nam lažejo, da je sonce - Zevs bog oče, njegov sin - YeZevs inkarnacija sonca, sočna svetloba - Lucifer pa sveti duh; in do so vse te tri blodnje ustvarile in upravljajo vesolje. Na drugi strani pa imamo neke mentalno prizadete "znanstvenike", ki nam lažejo, da v CERN-u skušajo dokazati svoje blodnje, da je nek delec - buzeron ustvaril in upravlja vesolje. Medtem, ko pa je dejstvo, da je vesolje - Stvarstvo ustvarila in upravlja vseprežemajoča vesoljna zavest - Stvarnik - Duh - finosnovna zavest, ki prežema vso materijo Vesolja. Medtem ko pa tile hepani v CERN-u v resnici skušajo odpreti "vhod" v hyperprostor - vmesni prostor med trdosnovnim svetom (materijo) in finosnovnim svetom - "duhovnim svetom", za potovanje po času in prostoru. S to pravljico o "božjem delcu" pa so prišli na dan le zato, da prikrijejo, kaj v resnici počnejo, in da ne bi bilo škandala; če ljudje verjamejo, da oni "iščejo nekaj tako pomembnega, kot je božji delec". "Elita" ve, da se nam bliža apokalipsa - kolaps ekosistema in tektonskega ravnotežja, in verjetno nam bo ta ista "elita" skuhala tudi armageddon - Tretjo Svetovno, in vedo, da je ta naš planet gotof, zato skušajo razviti tehnologijo, da bi jo oni lahko popihali. Niti v najslajših sanjah ne bi ti frankenznanstveniki, ki so prišli s to CERN idejo na dan, dobili toliko milijard sponzorskega denarja za gradnjo CERN-a, če bi se v resnici šlo le za iskanje nekega delca, pa četudi božjega! V vesolju naprednejše civilzacije iz izkušenj vedo, da pospeševanje do svetlobne hitrosti in odpiranje "precepa" v hypreprostor ni modro v bližini manj kot 150 milijonov kilometrov katerekoli materije, kaj šele na planetu samam; ker v tem primeru se zgodi ali to, da vso to materijo, ki je bližje kot 150 milijonov kilometrov ali potegne zraven v hapreprostor, ali pa se ji uniči linearni čas in ustvari časovno zanko (nenehno ponavljajočo linijo časa). Od tega CERNA lahko torej, bolj eksteremno ga bodo ti frankenznastveniki tam gnali, pričakujemo vedno hujše posledice za naš planet; če pa jim uspe odpreti hyperprostor, pa je ne samo naš planet, ampak celo cel sončni sistem GOTOF, oz. kot bi ti "znanstvenki v CERN-u verjetno rekli zbuzeriran! Boh ve, za koliko "naravnih" katastrof v zadnjem času so krivi ravno ti hepani iz CERN-a. Beje je CERN laufal pri rekordnih energijah tudi ravno takrat, ko so je zgodil potres v Nepalu, in tudi pri nekaterih drugih "naravnih" katastrofah v zadnjem času.
Ramzess
22. 05. 2015 12.47
-2
Vmesni prostor je vendar astral, ... oz. del širšega konteksta astrala.
T_one
22. 05. 2015 15.13
+2
pri hypeprostoru - vmesnem prostoru med grobosnovnim (fizično vesolje) in finosnovnim ("duhovno vesolje" - "vesoljna zavest") svetom, se ne gre za nek prostor v prevem pomenu besede, ampak se gre za stanje čiste energije - materije spremenjene v čisto energijo, skondenzirano energijo, ki v fizičnem svetu tvori materijo. Hyperprostor v bistvu nima niti dimenzije prostora niti dimenzije časa. Naprednejše izvenzemeljske človeške rase uporabljajo hyperprostor za potovanje po prostoru in času . To poteka sicer tako, da se oddaljijo od najbližjega sončnega sistema najprej za minimalno 150 milijonov kilometrov, nato na plovilu "dvignejo" elektromagnetni ščit in pospešujejo vozilo čez svetlobno hitrost, nato izklopijo ščit okoli plovila, ki se nato zaradi ogromnega trenja v trenutku spremeni v čisto energijo. Nato lahko, preko predprogramirane vibracijske sekvence na bioračunalniku plovila, dosežejo katerokoli lokacijo ali katerioli čas v preteklosti ali prihodnsti v nultem času. V hyperprostoru torej ne obstaja nič, ampak je ta "prostor" le (edino) sredstvo za potovanje po času in prostoru, interstelarno, intergalktično, intervesoljno, interdimenzijsko (znoraj enega vesolja), interčasovno - potovanje med prihodnost-sedanjost-preteklost. Za kaj več pa google: billy meier hyperspace ... pa ti bo Mesija - Eduard Albert Meier razložil kaj več... on ima kontakte z naprednejšo civilizacijo Plejarov, ki imajo dodobro razvito to tehnologijo, in so mu dodobro razložili te stvari. Tudi ideja za nastanek in uporabo CERNA, so "elita" in "znanstveniki" dobili od njega, ker nekateri med njimi že desetletja berejo njegove kontakte, kakor tudi v CIA, Beli Hiši, Kremlju, Vatikanu, itd. itd. Razlog zakaj o tem mediji, vatikansovi in politiki in znanstveniki ne pridejo v javnost, je zato, ker vedo, da se potem njim - tej smrdljivi 666 - lopovski vladajoči vati-zio-jezu-masonski "eliti" takoj podere njihov status quo in da ne bodo nikoli več mogli nategovat narod, tako kot so ga dosedaj. Ti vladajoči psihopati raje izberejo uničenje kot pa izgubo starus qou-ja; in s CERN-om tudi na tem delajo.
B.O.R.G 1
23. 05. 2015 02.51
-1
emilzapata
21. 05. 2015 17.47
+9
človek nima drugega poslanstva kot da dela in išče.
Xit
21. 05. 2015 18.09
+7
pipo444
21. 05. 2015 21.39
vrtnar01
21. 05. 2015 17.31
-22
škoda,ker nimajo ti človeški umi kakega bolj pametnega dela za početi
dreko123
21. 05. 2015 17.44
+17
ko bi ti nerazgledanec vedel kaj vse potegnejo za sabo vse te raziskave ne bi takih bedarij pisal po internetu oz. www-ju katerega so tudi ustanovili ravno v cernu! - iskanje "božjega delca" oz. kaj daje maso stvarem itd... lahko odgovori na veliko vprašanj in reši veliko problemov... si predstavljaš da bi morda lahko pretental samo gravitacijo in sile ki nas vežejo... ah pa saj je brezveze... drži se krampa in lopate in pusti računalnik in internet pri miru ker je to itak bedarija...
andro69
21. 05. 2015 18.38
+0
bakiras
21. 05. 2015 18.50
+6
Nic ce kopas po zemlji, ce pa po internetu, pa....
T_one
22. 05. 2015 08.45
+3
ja dreko123 res si breveze... nerazgledan ydyote lapaš brezveze...delaš se, da veš kaj tam počnejo, v resnici pa pojma nimaš!!!
kure bedne
22. 05. 2015 14.37
+1
T-one- dreko123 je navaden lajnar- tudi pri ostalih komentarjih vedno uporablja en in isti stavek- drži se krampa in lopate. Po mojen je bil prej dreko 123 cestni delavec pri SCT-ju.
kure bedne
22. 05. 2015 14.44
+3
ochi
21. 05. 2015 17.23
-9
Da nacrtujes in racunas na kratkotrajno crno luknjo in potem nic od nic ni ravno uspeh.
ZakoniZdravja
21. 05. 2015 17.19
-5
Kr nekaj. Se tisti ki to delajo ne razumejo kaj delajo
eiffel
21. 05. 2015 17.08
+29
Bravo, CERN! Nč ne štekam, ampak zihr je kul!
JozaFric
21. 05. 2015 17.10
+15
JozaFric
21. 05. 2015 17.08
-5
naj nehajo odkrivati Boga!
emilzapata
21. 05. 2015 17.54
+16
je rekel gospod župnik pri nedeljski pridigi