Tujina
Oglas

Center Optical Express praznuje svoj 7. rojstni dan

Ljubljana, 02. 07. 2012 12.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Poleg predstavitve najnovejših novic iz sveta tehnologije za lasersko korekcijo vida so strokovnjaki iz centra Optical proslavili tudi sedmi rojstni dan svojega skupnega dela.

(Foto: arhiv naročnika)
(Foto: arhiv naročnika) FOTO:
Strokovnjaki iz centra Optical so v teh dneh praznovali sedmi rojstni svojega skupnega dela in ob tej priložnosti predstavili tehnološke novosti na področju laserske korekcije vida.
Med pacienti zagrebškega centra Optica je tudi veliko znanih osebnosti iz sveta športa, glasbe, culture … Vsi po vrsti so potrdili, da je poseg kratek in neboleč, predvsem pa jim je spremenil življenje. Med znanimi je (na primer) vrhunski tenisač Goran Ivanišević, košarkarski trener Neven Spahija, televizijska novinarka in urednica Mirna Zidarić, rokometni reprezentant Jakov Gojun, Renata Sopek, manekenka Iva Jerković, olimpijka Ivana Brkljačić, pevec Sandi Cenov in številni drugi.
(Foto: arhiv naročnika)
(Foto: arhiv naročnika) FOTO:
Praznovanju so se pridružila tudi številna znana imena, na primer pisateljica Jelena Popović Volarić, igralka Nera Stipičević, televizijski voditeljici Fani Stipković in Nikolina Pišek, manekenka Iva Jerković, bobnar Saša Maček.

Voditeljica zagrebške klinike se je zahvalila vsem dosedanjim pacientom za zaupanje in povedala: "Na prvem mestu nam je vedno varnost in zadovoljstvo pacientov in s ponosom lahko rečem, da smo v tem tudi uspeli."

Center Optical Express v Zagrebu je edini v tem delu Evrope, ki uporablja tehnologijo za lasersko korekcijo vida, ki jo je odobrila tudi NASA za svoje astronavte. S to tehnologiji so operirali tudi zvezde, kot sta Tiger Woods in Cindy Crawford.

Skupina Optical Express Grup, katere član je tudi zagrebški center, je bila ustanovljena leta 1991 in je danes vodilna evropska skupina v refrakcijski kirurgiji.

Vendar pa Optical Express ne izstopa samo po tehnologiji. Omeniti velja njihove dolgoletne izkušnje in ogromno posegov, več kot milijon laserskih korekcij vida, ves čas pa tudi vlagajo v izobraževanje kirurgov in osebja ter vztrajajo pri odličnosti v vsakem segmentu poslovanja. Zato so pacienti lahko prepričani, da bodo na centru za njih odlično poskrbeli, čemur botrujejo vrhunske klinične izkušnje.
(Foto: arhiv naročnika)
(Foto: arhiv naročnika) FOTO:

Vsi oftalmologi iz skupine so specialisti na področju refrakcijske kirurgije in njihovo znanje vsako leto preveri Mednarodni svetovalni odbor za medicino (IMAB). Člani tega odbora sodijo med vodilne svetovne kirurge oziroma strokovnjake za refrakcijsko kirurgijo.

"Med njimi sta tudi dr. Steve Schallhorn, nekdanji ravnatelj oftalmologije v okviru ameriške mornarice, in prof. Jan Venter, vodilni očesni kirurg v svetu. Na letnih sestankih IMAB si naši kirurgi pridobivajo znanja o najnovejših dosežkih s področja laserske korekcije vida. Še posebej smo ponosni, ker skupina statistikov vsak dan obdeluje podatke iz naše baze (Clinical Outcomes), v kateri so zbrani podatki o vseh pacientih iz vse skupine. Na podlagi teh podatkov napreduje znanje vseh kirurgov v skupini," je pojasnila Ana Kričković, vodja zagrebške klinike.

VODILNA TEHNOLOGIJA:


Optical Express v Zagrebu uporablja laser VISX S4IR, s katerim operirajo več kot 60 odstotkov pacientov v ZDA, kjer, poudarjamo, izvedejo največji del laserskih posegov na svetu. Laser VISX excimer ima nežen hladen žarek, ki odstrani manj tkiva z roženice kot pa večina drugih laserjev.

Da bi bili zagotovljeni najvišji kakovostni standardi, so vsi laserji opremljeni z napredno tehnologijo za spremljanje očesnih gibov (eye tracking).

"3-D naprava za spremljanje očesnih gibov vodi žarek, ko se le-ta premika preko roženice in s tem zagotavlja, da laser zajame samo tisti del roženice, ki ga je treba remodelirati. 3-D naprava za spremljanje očesnih gibov poleg tega zagotavlja, da laserski žarek spremlja gib očesa tudi v primeru, če se oko premakne, s čimer zagotavlja varen in natančen tretma ne glede na gibanje očesa med posegom," je mag. sc. Dean Šarić pojasnil prednosti laserja VISX, pri čemer je dodal, da napredna tehnologija zdaj omogoča bolj individualni pristop, večjo natančnost, boljše rezultate in hitrejše okrevanje.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3