Tujina

VIDEO: Cariniki so obnemeli: fantka skušala pretihotapiti v kovčku

Ceuta, 08. 05. 2015 16.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rentgenska kontrola v španskem obmejnem mestecu Ceuta, na meji z Marokom, je v kovčku našla 8-letnika, ki ga je v Španijo želela pretihotapiti 19-letnica. Žensko so aretirali, pozneje pa tudi fantkovega očeta, ki je nekaj ur za tem želel prečkati mejo.

Fantka so odkrili, medtem ko so skenirali prtljago.
Fantka so odkrili, medtem ko so skenirali prtljago. FOTO: Enex video
Cariniki na meji med Marokom in Španijo so bili presenečeni, ko so med rentgensko kontrolo v nekem kovčku videli, da se v njem skriva človek. Ko so kovček odprli, je iz njega pogledal 8-letni fant, ki je v francoščini dejal: "Živjo, moje ime je Abou."

Fantek je bil v slabem stanju.
Fantek je bil v slabem stanju. FOTO: Enex video
Kovček s fantkom je s seboj nameravala pretihotapiti 19-letna ženska, ki je mejo prečkala peš. "Ko so kovček položili na rentgenski trak, je operater, ki nadzira vsebino prtljage, opazil nekaj čudnega - obris osebe," je dejal predstavnik obmejne policije.

Ko so odprli kovček, se jim je 8-letnik predstavil.
Ko so odprli kovček, se jim je 8-letnik predstavil. FOTO: Enex video

Španska Civilna garda je 19-letnico aretirala in zdaj se bo morala zagovarjati pred sodnikom. Predvidevajo, da je ženska za ta podvig prejela veliko plačilo. Prav tako so aretirali tudi očeta 8-letnika, ki je nekaj ur pozneje prav tako želel prečkati mejo. Oče je iz Slonokoščene obale, živi pa na španskih Kanarskih otokih. 8-letnika, ki je bil v slabem stanju, so predali socialnim službam.

Na tisoče prebežnikov iz Afrike vsako leto tvega svoje življenje medtem ko skušajo priti v španski mesti Ceuta in Melila na meji z Marokom. Nekateri preplezajo sedem metrov visoko ograjo, ki ločuje španski mesti od maroških, spet drugi se skrijejo v vozila, ali pa skušajo preplavati na drugo stran.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ramzess
09. 05. 2015 13.15
-1
Čudi me, da tehnik omenja samo obris, pri današnji tehnologiji bi pričakoval več, razen če namenoma ne smejo govoriti drugače in ali več.
Ramzess
09. 05. 2015 13.12
+0
Ah oče, ni se splačalo, otroka si žal izgubil. Žal ne poznamo ozadja, zato težko sodimo.
Ramzess
09. 05. 2015 13.11
Dvoumen naslov, ... če ne prebereš članka, ne veš ... sicer pa je morala biti močna ženska, da je nesla tak kovček.
proofreader
08. 05. 2015 18.12
+22
Bolje tako, kot da gredo s čolnom in utonejo.
andrej gorjup 1
08. 05. 2015 18.37
+0
ali pa slabše, odvisno kako gledaš na celo situacijo