Tujina

'Bunga bunga' zabave na sodišču

Milano, 21. 11. 2011 15.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
J.K./S.S.
Komentarji
3

V Milanu se je začelo sojenje soobtoženim v primeru Ruby. Nekdanji italijanski premier Silvio Berlusconi se bo moral v prihodnjih štirih tednih kar 15-krat pojaviti na sodišču. Na delovne obveznosti se pač ne bo mogel več izgovarjati.

Nadaljujejo se sodni procesi, v katerih je nekdanji italijanski predsednik vlade Silvio Berlusconi obtožen izkoriščanja mladoletne prostitutke Ruby in nepravilnosti pri upravljanju svojih podjetij. Danes bi morali na sodišče prikorakati soobtoženi televizijski voditelj in Berlusconijev prijatelj Emilio Fede, agent Lele Mora in deželna svetnica Nicole Minetti, a jih ni bilo. Vsi trije so obtoženi novačenja mladih deklet, ki so jim v zameno za spolne odnose s premierjem obljubljali denar ter manekensko in televizijsko kariero.

Silvio Berlusconi, nekdanji italijanski premier
Silvio Berlusconi, nekdanji italijanski premier FOTO: Reuters

Pričanje so doslej napovedala tri dekleta. Sodišče je danes tudi odločilo, da vseh 32 deklet, kolikor se jih je potrjeno udeleževalo "bunga bunga“ zabav, velja za oškodovanke.

Berlusconiju, če bo spoznan za krivega, grozi od tri do 12 let zapora, ker se je zabav udeleževala tudi mladoletna Ruby. Sojenje se bo nadaljevalo 20. januarja, ko naj bi priče ponovile izjave, ki so jih že zaupale preiskovalcem – namreč, da v vili v Arcoru pri Milanu ni šlo za elegantne večerje, kot jih je opisoval Berlusconi, ampak za orgije. Ni pa to edini sodni proces, ki poteka zoper nekdanjega prvega ministra italijanske vlade. Berlusconija namreč danes popoldne čaka nadaljevanje procesa Mediaset, v katerem je obtožen utaje davkov pri kupovanju filmskih pravic.

Berlusconi se sedaj ne bo mogel več izgovarjati na delovne obveznosti in če se razprav ne bo udeležil, mu bodo sodili v odsotnosti, v skrajnem primeru pa ga lahko doleti tudi prisilna privedba.

 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Strelja?ko
22. 11. 2011 14.33
+1
Silvio ti mej kr mirne živce, pa spi na sodišču. Ne reči ama ništa. Žena kriva....
pacce
21. 11. 2011 16.15
+1
vsak velikan prej ali slej pade
thinkP
21. 11. 2011 15.37
"Na delovne obveznosti se pač ne bo mogel več izgovarjati." Hja zbolel bo ane, kot vsi :) Pa bergle bo s sabo na sodisce prnesu in kaka noga ali pa hrbet ga bosta boleli. Mogoce se mu bo pa vrtgalo in bo zacel neumne bluzit.. Samo trije od mogocih scenarijev.. Zdaj pa da vidimo ce sem zadel :)