Tujina

British Airways upa na čim prejšnjo normalizacijo poletov, a težave bodo verjetno trajale še nekaj dni

London, 28. 05. 2017 10.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Britanska letalska družba British Airways je po sobotnem izpadu informacijskega sistema izrazila upanje, da bodo poleti iz Gatwicka še danes potekali po normalnem urniku, na Heathrowu pa da jim bo to uspelo "v veliki večini". Nekaj težav bo zagotovo še, je v opravičilu za sobotno zmedo sporočilo podjetje. A odpovedi letov in zamude se nadaljujejo.

Drugi dan težav z informacijskim sistemom je moral British Airways odpovedati tretjino svojih letov s Heathrowa, je poročala britanska mreža BBC. Do poldneva so odpovedali najmanj 40 letov, okoli 60 pa jih je imelo zamudo najmanj 50 minut ali več.

Pri največjem britanskem letalskem prevozniku so sicer zagotovili, da bodo vsi leti na dolge razdalje s Heathrowa izvedeni, vendar z zamudami.

Pri družbi so potnike danes tudi pozvali, naj se ne odpravljajo na letališče, če nimajo potrjene rezervacije poleta, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Zaradi množice potnikov, ki so obtičali na Heathrowu, je trgovinam s hrano zmanjkalo zalog. Številni potniki spijo na tleh, medtem ko čakajo na razplet in nadaljevanje poti. Mnogi so se tudi pritožili nad slabim obveščanjem s strani British Airways.

Na letališču Gatwick je bil danes odpovedan en let, ostali leti potekajo bolj ali manj po urniku, je še poročal BBC.

Prazni check-in pulti družbe British Airways na letališču Gatwick.
Prazni check-in pulti družbe British Airways na letališču Gatwick. FOTO: AP

Dokazov, da je šlo za kibernetični napad, nimajo

Za zdaj ne kaže, da bi bila napaka posledica kakega kibernetičnega napada, vseeno pa je to povzročilo veliko zmedo med potniki te letalske družbe in izpad številnih poletov.

Kot je sporočil prvi mož letalske družbe Alex Cruz, jim je izpad informacijskega sistema povzročil težave po vsem svetu. "Vsa naša prijavna mesta in operacijski sistemi so bili prizadeti," je povedal. Zatrdil je tudi, da nimajo "nobenega dokaza o kibernetičnem napadu".

Izpad sistema se je sicer zgodil na zelo prometen dan pred tridnevnim koncem tedna in začetkom šolskih počitnic. Težave so občutili po vseh britanskih letališčih, pa tudi v Evropi, od Rima, Malage do Pariza.

Strokovnjaki opozarjajo, da bo odpravljanje posledic sesutja informacijskega sistema trajalo še nekaj časa. Težave v letalskem prometu bodo verjetno trajale še nekaj dni, čeprav bi lahko hitro odpravili napake, kar je sicer malo verjetno, je opozoril strokovnjak za IT-področje John Strickland.

Obtičani potniki na letališču Heathrow.
Obtičani potniki na letališču Heathrow. FOTO: AP

British Airways je sicer težave s svojim informacijskim sistemom imel že julija in septembra lani, vendar so bile tiste težave v primerjavi s tokratnimi praktično zanemarljive. Tokrat je bilo prizadetih več tisoč potnikov, ki se niso mogli prijaviti na svoj let, prav tako pa so na tleh ostala številna letala.

Britanska letalska družba bo morala vsem prizadetim plačati tudi odškodnino, ki bo verjetno večmilijonska.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

sloeuro
28. 05. 2017 18.03
+2
Outsourcing v Indijo se ne izplače zmeraj, ampak John ne zna delati, drugi inženirji pa so predragi. Bomo videli koliko jih bo stala ta avantura na daljši rok.
DeBill
28. 05. 2017 16.44
-1
tko to je, če te naguzi microsoft, ker si mu verjel
proofreader
28. 05. 2017 12.33
+9
Stari dobri papir in svinčnik ...
sigma1
28. 05. 2017 14.27
+1
In peš iti na druge kontinente namesto z avionom. ..