Tujina

Britanska družba v bankrot, otroci pa v jok

London, 17. 07. 2010 16.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V Grčiji je zaradi bankrota britanske turistične agencije Goldtrail Travel obtičalo na tisoče turistov, britanske oblasti pa so zagotovile, da bodo tiste, ki so že v tujini, preusmerili na druge lete.

Otrok čaka na letališču
Otrok čaka na letališču FOTO: Reuters

V petek zvečer je britanska turistična agencija Goldtrail Travel na svoji spletni strani naznanila, da je zaradi finančnega zloma prenehala s poslovanjem. Njen bankrot je prizadel 16.000 ljudi, ki bi še morali potovati oziroma so že na potovanju, pa zaradi tega ne morejo domov, je povedal Jonathan Nicholson, sicer predstavnik Britanske agencije za nadzor civilnih poletov. Goldtrail je z več britanskih letališč ponujal polete v Turčijo in Grčijo.

Je pa bila družba del organizacije ATOL, ki v okviru programa CAA zagotavlja, da potniki svojega denarja v takih primerih ne izgubijo, oziroma se jim ne more zgoditi, da bi obtičali v tujini brez nadomestnega leta domov. Tako bodo po besedah Nicholsona potnikom, ki so obtičali v tujini uredili polete, da se bodo lahko vrnili domov.

Kljub temu pa tisti, ki bi morali v teh dneh odpotovati z že rezerviranimi in plačanimi letalskimi kartami, ne morejo biti zadovoljni. Eden takih primerov je tudi Aslam Kayoon, Britanec, ki bi moral danes skupaj z ženo in tremi otroki odpotovati v Turčijo. Po poročanju ameriške televizije CNN, je družina precej potrta, ker ne more na počitnice, še posebej naj bi bili žalostni otroci. "Naredili so vse svoje domače naloge, opravili prav vse obveznosti in zdaj ne vem, kako jim bom povedal, da ne gremo na počitnice," je prizadeto pojasnil Kayoon.

SORODNI ČLANKI

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Presskiller
17. 07. 2010 19.55
Aslam Kayoon Britanec tako kot js
Northwest
17. 07. 2010 19.51
To se je pred dvemi leti zgodilo meni ,ko je propadla druzba XL.Poskrbeti smo morali sami zase,brez odskodnin ceprav je bilo vse zavarovano.
ena-tm
17. 07. 2010 19.10
bronco40 - Zavarovalnice so pa druga zgodba. Vse obljubijo samo da pokasirajo premije, ko je pa treba izplačat, je pa težka pot.
Brabus
17. 07. 2010 19.00
Ja, kam je šel denar od kart?Takšne stvari bi bilo treba zavarovati pri zavarovalnici.Tako lahko vsak liml odpre pot.agencijo, tri mesce prej pobere denar za počitnice in karte, potem pa stečaj in uzela ga magla.
zeleznicar1
17. 07. 2010 18.42
Naši otroci so tudi napisali vse naloge pa ne morejo na morje . Ampak ne zaradi bankrota turistične agencije , ampak zaradi tega ker nimamo denarja za na morje !! Pa se kdo kaj vpraša ???????
ena-tm
17. 07. 2010 18.20
Naj bodo veseli, da niso ostali v tujini kot ostali. Pol pa pejt na dopust, potovanje z agencijo!?
buderus
17. 07. 2010 18.16
Joj kakšna žalostna zgodbica, za zjokat, pa vse naloge je napisal.......
skydrol7
17. 07. 2010 18.07
Kayoon - ova druzina je se kar dobro odnesla , malo tezje bi bilo priti nazaj z nevrednimi let. vozovnicami.........