Tujina

Brindisi po tragediji na trajektu Norman Atlantic preložil silvestrovanje

Brindisi/Tirana, 31. 12. 2014 17.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pristaniško mesto Brindisi na jugu Italije je zaradi tragičnega požara na trajektu Norman Atlantic, ki je terjal 13 življenj, preložilo silvestrovanje. Še vedno sicer ni jasno, kaj se je zgodilo s skoraj 40 potniki, ki naj bi bili glede na seznam potnikov na trajektu, a jih niso našli.

Požar na trajektu pri Krfu
Požar na trajektu pri Krfu FOTO: Reuters

Pristaniško mesto Brindisi na jugu Italije je zaradi tragičnega požara na trajektu Norman Atlantic preložilo silvestrovanje, vključno s koncertom in ognjemetom. Velik del žrtev požara so namreč prepeljali v Brindisi, tja pa naj bi v kratkem odvlekli tudi sam trajekt.

Slavnostno silvestrovanje v Brindisiju bo potekalo 4. januarja, so danes sporočile tamkajšnje oblasti, potem ko so v to mesto prepeljali številne preživele tragedije na italijanskem trajektu, ki je sicer terjala 13 smrtnih žrtev. Med njimi sta bila tudi dva albanska mornarja, ki sta sodelovala pri poskusu, da bi trajekt odvlekli do albanske obale.

Reševanje potnikov s trajekta
Reševanje potnikov s trajekta FOTO: Reuters

Albanija je danes dovolila, da trajekt odvlečejo v Brindisi, potem ko so za to zaprosile oblasti v italijanskem Bariju. Po besedah Albaija Seranija, tiskovnega predstavnika albanskega tožilstva, se bo operacija začela, takoj ko bodo to dovoljevale vremenske razmere. Sprva so trajekt nameravali odvleči v pristanišče v albanskem mestu Vlora.

S trajekta Norman Atlantic so v ponedeljek popoldne rešili vse potnike in člane posadke, potem ko je v nedeljo na poti iz grškega Patrasa v italijansko Ancono na ladji zagorelo.

Še vedno sicer ni jasno, kaj se je zgodilo s skoraj 40 potniki, ki naj bi bili glede na seznam potnikov na trajektu, a jih niso našli. Morebiti gre le za napake v seznamu, obstaja pa tudi možnost, da bo število smrtnih žrtev naraslo.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ramzess
01. 01. 2015 11.17
Vir seznama pa je, ... očitno seznam z napakami.
tali?ni tom
31. 12. 2014 19.32