FIT 24UR
Oglas

Brezplačna joga in predavanja za mamice in otroke

Ljubljana, 05. 05. 2015 06.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

V Cityparku obiščite brezplačno jogo za najmlajše – dojenčke in otroke, posebno vadbo za nosečnice ter predavanja za starše s priznanimi strokovnjaki.

 V Cityparku posvečamo posebno pozornost družinam in njihovemu zdravju, zato jim med drugim nudimo brezplačne obiske joge za najmlajše, posebne vadbe za nosečnice in srečanja s priznanimi strokovnjaki, ki jih lahko povprašate prav vse.

Ob torkih vadijo nosečnice

Na brezplačni sproščujoči vadbi Gibamo-vizualiziramo- sproščamo s trebuščki ob torkih od 19.30 do 20.30 nosečnice razgibajo svoje telo, da ga bodo še bolje čutile, skozi vizualizacijo potujejo po njem in se ga naučijo sproščati. Njihov um se umiri, lažje se povezujejo s svojim in otrokovim srčkom. Srečanja ponujajo dobro počutje v nosečnosti in odlično pripravo na lažji porod. Vadba traja 60 minut, zanjo pa potrebujete le udobna oblačila. Vadbo vodi doula Tita Tušar. Več na http://www.citypark.si/za-otroke/jogica-za-malcke-in-predavanja-za-mamice/ in www.facebook.com/otroskajogica.

Četrtek je v Cityparku dan za brezplačno jogo.

Ob 10.00 vadijo najmlajši (dojenčki do 6 mesecev), ob 11.00 pa 7–11-mesečni dojenčki.

Jogica za dojenčke je namenjena najmlajšim in njihovim mamicam – najprej se s posebnimi vajami posvetimo mamicam, da se povežejo med seboj in naberejo novih moči, sledi povezovanje z dojenčkom, masaža in nato vaje, prilagojene najmlajšim. Če je masaža ali kakšna vaja preveč izčrpavajoča, se mali jogiji lahko tudi sredi vadbe pogostijo pri mamicah. Tu je dovoljeno vse – pomembno je le, da nam je lepo, zato pri jogici vedno poskrbimo tudi za mamice s sproščanjem in vračanjem energije, ki jo mamice še kako potrebujejo. Jogica traja 45 minut. Zaželeno je, da s seboj prinesete brisačko ali odejico v velikosti otroka. Jogico za dojenčke vodi certificirana učiteljica Rainbow Kids Yoga Petra Arula. Več na http://www.citypark.si/za-otroke/jogica-za-malcke-in-predavanja-za-mamice/ in www.facebook.com/otroskajogica.

Ob 16.30 začnemo z igrivo-pravljično-domišljijsko jogo za otroke.

Jogica je posebna joga, namenjena otrokom, ki skozi pravljico ali domišljijo raziskujejo svet, naravo, svoja čustva, um in telesa. Asane so popolnoma prilagojene otrokom, velik poudarek je na dihanju in umirjanju, vseeno pa je jogica ena velika zabava, na katero se želijo otroci vračati vsak četrtek znova. Jogica traja 45 minut. Zaželeno je, da so otroci oblečeni v udobna oblačila. Jogico vodi certificirana učiteljica Rainbow Kids Yoga Petra Arula. Več na http://www.citypark.si/za-otroke/jogica-za-malcke-in-predavanja-za-mamice/ in www.facebook.com/otroskajogica.

 

BREZPLAČNI POGOVORI S STROKOVNJAKI V MAJU 2015

Za starše, bodoče starše, dedke in babice organiziramo tudi brezplačna predavanja strokovnjakov. Dojenčki so na naših predavanjih vedno dobrodošli.

MAMICE SPRAŠUJEJO, STROKOVNJAKI ODGOVARJAJO

Se vam je skupaj z dojenčkom porodilo nešteto vprašanj o tem, kako in kaj, da bo zanj in za vas življenje čim lepše? V otroško igralnico Cityparka pridejo enkrat mesečno najrazličnejši strokovnjaki, ki si za vas vzamejo čas in vam odgovorijo na vprašanja o dojenčkih, skrbi zanj, materinstvu … Brezplačno – za mamice (in očke) z dojenčki, kjer lahko v miru dojite, se igrate, se pogovarjate in sprašujete najboljše strokovnjake (teme in strokovnjake lahko predlagate tudi vi, z veseljem vam bomo ustregli). Več na www.citypark.si in https://www.facebook.com/otroskajogica. Več na http://www.citypark.si/za-otroke/jogica-za-malcke-in-predavanja-za-mamice/ in www.facebook.com/otroskajogica.

Znakovni jezik za dojenčke, vodi: Karolina Pretnar, inštruktorica baby signs (12. 5. od 10.00 do 11.00)

Vas dojenčkov jok spravlja v obup ali pa si želite le, da bi se z dojenčkom (še) bolje sporazumevala? Poskusite znakovni jezik za dojenčke, ki je preprost in naraven način komunikacije z otrokom, še preden spregovori. To so znaki, ki predstavljajo besede in enostavne pojme, kot so jesti, mleko ali še. Strokovnjakinja nam bo predstavila nekaj znakov, da vama bo z dojenčkom še lepše.

STROKOVNJAKI ZA NOSEČNICE IN ZVEDAVE OČKE

Vam raste trebušček, skupaj z njim pa nešteto vprašanj o nosečnosti, porodu, dojenčkih? V otroško igralnico Cityparka za vas enkrat mesečno pridejo najrazličnejši strokovnjaki, ki si za vas vzamejo čas in vam odgovorijo na čisto vsa vprašanja o nosečnosti, porodu, dojenčkih, materinstvu, očetovstvu … Brezplačno – od najboljših strokovnjakov. Več na http://www.citypark.si/za-otroke/jogica-za-malcke-in-predavanja-za-mamice/ in www.facebook.com/otroskajogica.

PREHRANA ZA NOSEČNICE IN MAMICE NOVOROJENČKOV, predava Marjetka Založnik, strokovnjakinja za zdravo otroško prehrano (21. 5. od 17.30 do 18.30)

Ste slišali, da mora doječa mati jesti točno določeno vrsto hrane ali pa obratno – se izogibati določenim vrstam? Ste slišali, da mora doječa mati jesti za dva? To vsekakor ne drži! Na srečanju boste prejeli koristne nasvete – kakšno prehrano naj je doječa mamica – raznoliko, mogoče pestro, bogato s hranilnimi snovmi. Kaj pomeni za mamico, če se zaveda, kako pomembno je jesti pametno, zdravo in dobro? Kako naj najdemo čas za zdravo prehranjevanje, ko skrbimo za majhnega dojenčka? Ali mora doječa mati popiti zares ogromno tekočine?

Katerim živilom naj se mamica v prvih mesecih izogiba? Katera hrana je težko prebavljiva? Katera hrana napenja tudi vašega dojenčka?

Vljudno vabljeni na srečanje, na katerem boste izvedeli zanimive in koristne informacije.

Citypark
Citypark FOTO: Citypark
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3