Tujina

Breivikov oče: Moj sin je terorist

Berlin, 21. 12. 2011 15.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Oče norveškega desničarskega skrajneža Andersa Behringa Breivika je lastnega sina označil za najhujšega terorista po drugi svetovni vojni. Anders Breivik je v dvojnem napadu julija letos na Norveškem ubil 77 ljudi.

Anders Behring Breivik
Anders Behring Breivik FOTO: Reuters

76-letni upokojeni diplomat Jens Breivik, ki živi na jugu Francije, je sina Andersa Behringa Breivika v pogovoru za nemški Stern označil za najhujšega terorista po drugi svetovni vojni. Z njim se je nazadnje slišal pred šestimi leti po telefonu, sedaj pa si želi, da bi ga lahko obiskal v zaporu.

"Želim si, da bi mu pogledal v oči. Morda bi mi uspelo, da bi v njem prebudil čustva. Je najhujši terorist po drugi svetovni vojni. Ubil je 77 nedolžnih ljudi, pri tem pa ni pokazal niti kančka kesanja," je dejal. Dodal je, da se morda to ne bi zgodilo, če bi bolje skrbel za svojega sina. Od njegove matere se je ločil, ko je bilo Andersu leto dni, po ločitvi nista imela pogostih stikov.

32-letni Anders Breivik je trenutno v strogo varovanemu zaporu Ila v bližini Osla, sodni proces proti njemu pa naj bi se začel 16. aprila. Psihiatrični izvedenci so ugotovili, da trpi za paranoidno shizofrenijo. Če bosta panel strokovnjakov in sodišče pritrdila njihovi oceni, je velika verjetnost, da ne bo odšel v zapor, pač pa na zdravljenje v zaprti oddelek psihiatrične ustanove.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PissingOnTalmud
21. 12. 2011 16.13
+12
Dajte opisat v kaksnh razmerah zivijo Brejvik, Karadjic in ostali pomembni obsojenci: - hitrost internetne povezave - dijagonala LCD-ja v celici in stevilo programov - tedenski meni v kuhinji - ce imajo biljard, ping-pong, fliper, PS3, ... - ce imajo sobo za bunga bunga in koliko deklet jim lahko prijatelji narocijo tedensko
vrtnar01
21. 12. 2011 16.49
+3
tudi tem je veliko resnice,pa seveda to drži popolnoma,pa kljub vsemu bi človek moral moral imeti neke varovalke,da se niti v sanjah ne odloči za kaj takega