Tujina

Breivik: Sem metroseksualec kot David Beckham

Oslo, 29. 05. 2012 21.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na sojenju proti Breiviku so pričali njegovi prijatelji. Do leta 2006 je bil normalen, potem pa se je vse spremenilo, pravijo. Zasvojile so ga računalniške igrice, ni bil sposoben imeti razmerja z žensko. Sumili so, da je homoseksualec.

V postopku zoper norveškega terorista Andersa Behringa Breivika so tokrat na sodišču pričali njegovi prijatelji.

Kot so povedali, se je življenje 33-letnega Breivika sesulo po tem, ko ga je zapustila Belorusinja, s katero si je dopisoval prek računalnika. "To je bil morda njegov zadnji poskus normalnega razmerja z dekletom," je povedalo nekdanje dekle Breivikovega najboljšega prijatelja.

Sumili smo, da je morda homoseksualec, saj je bil precej poženščen in kritičen do svojega videza, pa je povedal drugi prijatelj. "Uporabljal je ličila, puder in takšne stvari utemeljeval s tem, da je metroseksualec kot David Beckham."

Breivik
Breivik FOTO: Reuters

Breivik se je na te besede jezno odzval. "Nisem poženščen, edina funkcija pudra je bila, da mi zakrije akne!" je dejal. Burno je reagiral tudi na govorice, da si je dal popraviti nos, da bi izgledal bolj arijsko.

Vsi štirje njegovi prijatelji, ki so pričali, so se strinjali, da je bil moški, ki je ubil 77 ljudi v Oslu in na otoku Utoya, do leta 2006 popolnoma normalen. Potem pa so se stvari spremenile – vselil se je k svoji materi, izgubil stik s prijatelji in postal zasvojen z računalniškimi igricami, kar je njegovo ideologijo še okrepilo.

"Mislim, da je preveč igral igrice, zaradi česar se mu je vse sesulo," je še povedalo dekle. Pred prijatelji se je bahal, da je v igri World of Warcraft eden najboljših igralcev v Evropi ali celo na svetu.

Ekstremist pa je na to odgovoril, da je bil prav tak njegov namen, saj ni želel izdati svojih resničnih nagnjenj. "Vse skupaj je bilo prevara, želel sem ustvariti vtis, da sem zasvojen z igricami!" je dejal. Sojenje se nadaljuje.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kopron
31. 05. 2012 08.23
ma, kaki metro neki, ... a je samo po metroju hodil, a je z metrom meril svojo sexualnost, oziroma pomanjkanje Ljubezni ???
Jimi1
30. 05. 2012 12.52
+5
To da se ni imel z ženskami časa ukvarjati se mi osebno ne zdi nič čudnega.... Ko se človek začne z znanostjo ali pa politiko ukvarjati mu ženske postanejo sekundarna tema. No okolica takšne nezainteresirance najprej razglasi, da so p-edri..... No ta se je z znanstveno destrukcijo ukvarjal, kar mu je (moramo priznati) za individualca kar "dobro" uspelo...
TakeItEasy
30. 05. 2012 09.51
+5
Kakšne neumnosti mediji klobasajo :)
Differo Vexo
30. 05. 2012 21.15
+3
ahahahahah kje ste zdele naziji, evo vodja vam je metric pa to, haaaaaaaaaaaaaaaaahahaha
AufbiksMB
31. 05. 2012 07.43
NiereDieb : nauci se slovensko tele zabarsko! Pa kaksen vodja od koga? si kot mediji ki imajo neka svoja videnja v glavi...
KML
29. 05. 2012 23.38
+36
Sem meteroseksualec? Sem morilec! In zdaj uspešno dobivam pozornost vas vseh, o čemer sem leta in leta sanjal.
Differo Vexo
30. 05. 2012 21.15
+1
mogoce bo se povedal kaj rad je za zajtrk, pa kaj si misli o Oprah..
kopron
31. 05. 2012 08.23