Tujina

BP skriva dokaze?

Washington, 20. 08. 2010 07.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Družba Transocean je poslala kabinetu ameriškega predsednika in kongresu pismo, v katerem družbo BP obtožuje, da zadržuje dokaze o eksploziji in razlitju nafte v Mehiškem zalivu.

Nafta je že dosegla nekatere otoke
Nafta je že dosegla nekatere otoke FOTO: Reuters

Na energetskega giganta BP se je spet vsul plaz obtožb. Tokrat mu družba Trasocean, ki je imela v lasti vrtino na dnu Mehiškega zaliva, očita, da noče predati podatkov o eksploziji, ki so ključnega pomena za preiskavo eksplozije, ki je povzročila največje razlitje nafte v zgodovini ZDA. BP je obtožbe že zavrnila z besedami, da gre za zavajajoče trditve.

In kakšne so te trditve? “BP je izrazila nepripravljenost, če že ne kar izrecno nasprotovanje glede izročitve tudi najosnovnejših informacij družbi Transocean,” je zapisal eden od odvetnikov Steven L. Roberts v pismu osebju ameriškega predsednika Baracka Obame in članom kongresa. “To je problematično, tako zaradi javnega zatrjevanja družbe BP, da je zavezana k odprti in pošteni preiskavi, kot tudi zato, ker njeno skrivanje dokazov kaže na to, da hoče preprečiti komur koli drugemu, da bi vodil preiskavo. “

Pri BP pa so medtem v izjavi zapisali, da je družba neomajna v svoji zavezanosti k odkrivanju, zakaj je na naftni ploščadi prišlo do eksplozije, v kateri je umrlo enajst delavcev. “Razočarani smo, da je družba Transocean napisala pismo s toliko napačnimi in zavajajočimi sklepi, vključno s tem, da BP skriva dokaze glede eksplozije in razlitja nafte. Sodelujemo namreč z različnimi preiskovalci, ki preiskujejo vzroke tragedije na ploščadi Deepwater Horizon,” so zapisali v družbi BP.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

yarrick
20. 08. 2010 22.58
@ninja ne samo to, še kaj hujšega.Vrag si ga vedi s čim čistijo morje, ko pa (po zaenkrat nepotrjenih) podatkih višje ob obali množično poginjajo ribe? da ne omenjam da sta bila dva izmed večjih donatorjev pri volilni kampaniji baracka obame točno Bp in axxon. sedaj ap si malce poglej kakšn podjetji sta to, pase potem zamisli.
ninja.bloc
20. 08. 2010 11.44
multikorporacijski fašizem !