Tujina

Vodja britanske protiteroristične enote: IS načrtuje spektakularne teroristične napade na Veliko Britanijo

Raka, 07. 03. 2016 11.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Velika Britanija je ena od prioritet skrajnežev IS. Načrtovali naj bi spektakularne napade. Vodja protiteroristične enote pravi, da so v enem letu aretirali 339 ljudi. Britanci tako ohranjajo drugo najvišjo stopnjo ogroženosti, kar pomeni, da je napad zelo verjeten.

London
London FOTO: AP

Skrajna sunitska skupina Islamska država (IS) naj bi načrtovala spektakularne teroristične napade v Veliki Britaniji, so opozorili v britanski policiji. Med cilji napadov nista več samo policija in vojska, temveč simboli zahodnega načina življenja, je povedal vodja protiteroristične enote Mark Rowley.

Britanska policija je od konca leta 2014 do začetka letošnjega leta razkrila sedem načrtov terorističnih napadov, lani pa je v okviru boja proti terorizmu aretirala 339 ljudi. Polovico so jih obtožili, je povedal Rowley.

Med aretiranimi je bilo okoli 77 odstotkov britanskih državljanov, 14 odstotkov je bilo žensk, 13 odstotkov aretiranih pa je bilo mlajših od 20 let.

Po terorističnem napadu na londonsko podzemno železnico in avtobuse leta 2005, v katerem je umrlo 52 ljudi, se je v Veliki Britaniji zgodil zgolj en teroristični napad s smrtnim izidom. Leta 2013 sta dva muslimana ubila policista.

V Veliki Britaniji od leta 2014 velja druga najvišja stopnja ogroženosti pred mednarodnim terorizmom, kar pomeni, da je napad zelo verjeten.

Islamska država
Islamska država FOTO: AP

Borci zapuščajo IS in se borijo na strani vladnih sil

Ker so sirske vladne sile in kurdski borci obkolili prestolnico samooklicane Islamske države Rako, to skrajno skupino zapušča vse več borcev in se pridružuje vladnim silam. Po težkih spopadih so v nedeljo vladne sile in kurdski borci zavzeli pet sosesk v mestu, pri tem pa jim je pomagalo 200 nekdanjih borcev IS.

Rako, ki velja za prestolnico samooklicane Islamske države (IS), so pred časom obkolile vladne sile in kurdski borci. Ker se boji med IS in vladnimi silami stopnjujejo, vedno več borcev skuša zapustiti IS. Stran je prestopilo že več kot 200 borcev. Dezertirali so iz vrst IS in se zdaj na strani vladnih sil borijo proti nekdanjim soborcem.

Po težkih spopadih so v nedeljo vladne sile in kurdski borci zavzeli pet sosesk v mestu, kjer je črno zastavo IS nadomestila sirska zastava.

Raka je najmočnejša utrdba kalifata v Siriji. Džihadisti jo nadzorujejo od avgusta 2014. Trenutno sirska vojska in kurdske milice izvajajo ofenzivo, da bi mesto osvobodile.

Agencija Reuters je pridobila videoposnetek, ki prikazuje takšne dezerterje. V njem spregovori moški, ki trdi, da so zbežali iz IS, kar skuša dokazati z osebno izkaznico IS, za njim pa hodi več deset moških. Osebi, ki snema, pojasni, zakaj so se odločili zapustiti skupino.

"Ubijali so nas, nas zmerjali z neverniki, nadlegovali so nas celo na naših domovih, dvomili so v nas. Mi smo jih podpirali, oni pa so dvomili v nas," je dejal domnevni borec.

Britanska skupina strokovnjakov, ki preučuje radikalizacijo in politično nasilje (ICSR), se zavzema za sprejetje ukrepov, ki bi borce, ki se odločijo zapustiti IS, zaščitili. Tako bi namreč opogumili tiste borce, ki želijo skrajno islamistično skupino zapustiti, a si tega ne upajo storiti, ker se bojijo posledic.

Prejšnji teden je IS usmrtila osem svojih nizozemskih borcev zaradi domnevnih poskusov bega, po poročanju aktivistične skupine RBSS so jih obtožili "dezertacije in upora".

Mnogo tujih borcev pripotuje v Sirijo, da se pridruži kalifatu, a se kmalu po prihodu sooči s kruto realnostjo, ki je povsem drugačna, kakor jo riše spletna propaganda skupine. Zaradi tega se kmalu odločijo, da se želijo vrniti domov.

Pobegi kažejo, da ta skrajna skupina vendarle ni popolnoma združeno ideološko telo, kakor se hoče prikazati v svojih sporočilih potencialnim novim pripadnikom.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (501)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

aaaaaa122121
08. 03. 2016 17.10
ejga islamisti pravjo da je potrwbno v VB uvoziti demokracijo, kot jo je velika britanija z letom 2003 v irak pa to:)
Razumnež
08. 03. 2016 13.23
Nič ne pišete o tem, da je ISIS 7.3. napadel SA....
Mese?nikPajac
08. 03. 2016 08.42
+6
"Med aretiranimi je bilo okoli 77 odstotkov britanskih državljanov...." Integracija - asimilacija je zgleda popolnoma uspela (ali pač ne???)
prava resni.ca
08. 03. 2016 08.22
+1
najbolj smesno je, ko ljudje pametujejo kolk je amerika cela zla, pa kolk so suniti gadni, alaviti ali obratno, ker berejo na internetu tisto, kar jim ustreza, ostalo pa oznacijo za amerisko ali rusko propagando... v zivljenju pa niso sli dlje od savudrije
aaaaaa122121
08. 03. 2016 16.10
+1
ni cela zla, samo tisti ki jo vodijo, in to ni noben predsednik pa to:)
proofreader
08. 03. 2016 08.13
+3
Dokler Blair ni v zaporu miru ne bo.
StrikeOne
07. 03. 2016 22.46
+12
Ker smo danes imeli debato bi vprašal te kratkovidne podpornike ameriške propagande, če lahko kdo odgovori kaj pa je alternativa Asad-u, kaj je alternativa? Đžihadisti v Damasku,Črna zastava nad Damaskom, šerijat v Siriji ali takšno stanje kot je v Libiji ali Iraku? Koliko vas ve da ti "zmerni" ravno tako zahtevajo šerijat v Siriji in smatrajo isis za brate in samo druge enote iste vojske( razen zadnjih dni). Nimamo vsi tako kratkega spomina kot vi, ki mislite da se ne moremo spomniti nekaj let nazaj ali desetletja nazaj kjer imamo žive primere in dokaze kaj pušča za seboj ameriška demoNkracija! Katera država na svetu je edina v zgodovini uporabila Atomsko orožje proti civilistom DVA KRAT? Katera država je izbrisala celotno etnično populacijo, ki je po nekaterih ocenah presegala 100 milijonov duš? Katera država na svetu je edina v zgodovini legalizirala satanizerm? Katera država na svetu ima svoje vojaško poveljstvo ki z imenom in obliko spominja na Pentagram? Katera država na svetu je od svojega začetka pa do danes non stop v vojnah? Katera država na svetu je glavni agitator za nadzor interneta in vsiljevanje GMO hrane civilni populaciji? Itd itd Mislim da vsi poznate odgovor na zgornja vprašanja ampak saj veste, Rusija je problem!
extradeluxe
08. 03. 2016 08.17
-3
a si ti amerikanos (tvoj nik nejm) že slišal uno: za dobrim konjem, se dobro kadi.
prava resni.ca
08. 03. 2016 08.18
-3
eh on je prevec zaslepljen... za njega ce kritiziras Putina si takoj podpornik ameriske propagande... on ziher ne gleda ameriskih filmov, pise nam iz racunalnika, kjer niti en del tiskanega vezja ni ameriskega izvora itd...
jzkzfzmz
08. 03. 2016 08.21
+2
prava resni.ca
08. 03. 2016 08.34
+0
StrikeOne drgac sm ti dal pluseka, ker se strinjam z vecino posta, samo dokler nisem prebral tist pentagram... pol me je pa poiluminatsko prjel na blato
StrikeOne
08. 03. 2016 09.07
Kranjcan zdaj pa idi na google pa napisi v anglescini satanism in music pa stisni slike in video, satanic rotschild party from 70,bohemian groove... in pridi nazaj sem in se Mi opraviči zaradi tako nesramnega napada zaradi tvoje lastne nevednosti!!! Nisem si jaz tega izmislil ampak ti povem kar je dejstvo katerega sploh ne skrivajo več ampak prezentirajo kot razsvetljeno napredno razmišljanje.
StrikeOne
08. 03. 2016 09.14
Mene kot Agnostika predvsem skrbi ker so glavne elite nesporno satanisti. V Sloveniji so tudi odrpli svojo podružnico OTO Slovenija, med najbolj znanimi člani sta Jay-Z in Beyonce.
prava resni.ca
08. 03. 2016 11.19
StrikeOne js ne verjamem v te zgodbice... ce ti verjames, se ne pomen da mas prav. Svetujem ti da vzames ruzak in gres pes okol sveta, da se mal zluftas.
StrikeOne
08. 03. 2016 15.01
Komu pa je pomembno če ti verjameš v očitno ali ne? In kaj se bo spremenilo zato ker TI ne verjameš?
Bartolomeus
10. 03. 2016 16.06
Vse uredu, sam ni mi jasno kaj te moti pentagram??
jakec1575
07. 03. 2016 22.38
+13
Britanija je postala užaljena nevesta od kar je ogrožen njen rabat. Treba je vedeti, da kljub rabatu Britanija je neto plačnica s kar 8 mrd presežka. Razliko morajo pokirti, Nemčija, Avstrija, Nizozemska, Svedska in tudi Slovenija s svojim minornim deležem. Vedeti pa je potrebno, da v prvih letih ves denar, ki je bil na voljo novim državam je imel en haklc. Vedno je bilo treba izbirati tehnologije in firme iz EU plačcnic. tako da se je de facto ogromno denarja vrnilo nazaj v te države. Dejansko je šlo za državno pomoč preko EU skladov in preko novih članic. Z Britanijo izgubimo neto placnika, ki zelo rad izsiljuje kot uzaljena nevesta. + to, da so pomagali narediti kaos v severni afriki in na bliznjem vzhodu, posledice pa prepustili Italiji, Franciji, Nemciji, Avstriji in Skandinaviji. Britanci so vedno bili nedogovorni. prodajajo se kot nacija, ki je civilizirala,v biti pa je povzrocala holokavst po vsem svetu. od Indije naprej. Ceprav sem za pomoc beguncem je prav, da so pravila ostra in jasna ter postopki ravno prav dolgi. Tisti, ki taktizirajo in niso pravi begunci bodo v procesih izloceni. tisti, ki so pravi begunci bodo potrpezljivi, saj so izgubili vse.
jakec1575
07. 03. 2016 22.45
+6
vmes pa bodo provokacije. eloten begunski tok je bil sprozen s strani Turčije. Turčija bi brez težav polovila cisto vse tihotapce, ce bi hotela. Turčija je posnela tisti posnetek 3 letnega fantka in iskala EU socutje. Turcija ze 10let isce zadnji vhod v EU druzino. kot je omenil pS Turcije. Upam, da to niso samo pogovori o beguncih ampak tudi o vstopu Turcije v EU. Besede tega človeka. Ameriki se nasmiha. Ali je v španoviji s Turcijo ali pa samo pasivni opazovalec. Šibka Evropa je voda na mlin plenilskim amerškim bankam, ki samo čakajo na bolehnega naslednjega kita med bankami. To so krvolocni ljudje brez vesti. Goldman sacks ze nekaj casa isce novo zrtev. Vse je zelo povezano. treba je brati med vrsticami. Trenutno je, ceprav branik Asada, Putin edini, ki varuje EU pred ZDA. pa ceprav se mnogi v eU tega niti ne zavedajo. nekateri se in so modro tiho. Amirak bi rada spet utrdila vojaske baze in svoj vpliv v Evropi. Samo potem zdruzene evrope ne bo vec. Niti bo napredovala naprej v globjo povezavo. potem je nesmiselna. Ko bodo sprejeti
jakec1575
07. 03. 2016 22.50
+6
Ko bodo sprejeti vsi trgovinski sporazumi, mora Slovenija z referendumi izstopiti iz povezave. ker sisecr nas bodo multinacionalke s tozbami zmlele in pobrale cisto vso suverenost. Slovenija ne zdrzi niti ene tozbe za 1 mrd €. nas proracun je slabih 9 mrd. nasi protesti bi masovno morali biti usmerjeni proti tem sporazumom, ne pa da se ukvarjamo z begunci tako stevilcno. civilna druzba se sploh ne zaveda, kako nevarni so ti sporazumi. resnicno so. jemljejo se zadnjo suverenost držav na multinacionalkami. EU sprejeta zakonodaja pa je nad državno zato bo slovenija hoces noces primorana pozreti vse, kar bo Bruselj podpisal. Ljudje pa zivijo v svojih mehurckih na vaseh in v mestih. kaj pa lahko naredimo. ko bodo prisli, jih bomo cakali s krampi. Ko bodo prisli, bodo prisli z dragimi odvetniki in vojsko ce bo treba.
testosteron
07. 03. 2016 22.36
+8
...tisti,ki zapuščajo vrste IS so najbolj nevarni - obračajo se po vetru in ne podpirajo svoje ideologije,..dragi britanci...sami si uvažate muslimane,zdaj pa jokcate,da bi lahko prišlo do terorističnih dejanj,...komu ni jasno , da ko bo v angliji prekoračena kritična masa muslimanov,bo anglija izstopila iz EU in voila angleški kalifat je tu !!! ..poglejte si recimo kaj se dogaja v mestu Lutton,..sicer je pa anglija že cela razprodana,...arabci pa veseli lastniki,...enako pa bo s Švedsko,Francijo,Nizozemsko,Belgijo,Nemčijo,...vsi pridemo na vrsto !...
prava resni.ca
08. 03. 2016 08.20
kemuri
07. 03. 2016 21.53
+18
Kaj se sploh pogajajo s Turki, v Grčijo poslat 50.000 vojakov, zavarovat mejo in ende. Ti muslimani so tako zanimivi ljudje, povsod bi živeli, samo v muslimanskih državah ne, naključje ?
piko2263
07. 03. 2016 21.51
-3
Madonca, zadnjič sem si en paket iz kitajske naroču, pa so mi ga dirket na vrata prineawl. Ni ta paket pol sveta posral....
Uporabnik113189
07. 03. 2016 21.50
+5
Britanci so zopet izumili eno od svojih novih prevar. Da bi prikrili popolno zaporo za vse begunce in se izolirali od sveta potem ko so našli orožje za množično uničevanje v Iraku, poskrbeli za napad nanj in še na katero državo.. Počeli bi svinjarije, posledice naj pa požirajo drugi.. Upam tudi da kdo v EU razume s kom se pogovarjajo iz Turčije. Davutoglu, Erdogan. To so ljudje, ki so naročili svoji vojski poboje svojih državljanov, kurdske manjšine, zapirajo novinarje. Škoda ker nimajo resnično ( ne le posredno) krvavih rok, da bi se bolj nazorno predstavili in da bi veliki EU politiki morali umivati svoje roke kot Pilat..V obraz se jim Turčija posmehuje, podvojili so znesek, postavljajo nesprejemljive zahteve glede migrantov, ti reveži v Bruslju brez hrbtenice pa še kar razmišljajo. Res nimajo prav nobenega ponosa?
Nightyfly
07. 03. 2016 22.51
+5
klasik , v marsicem podobno razmisljam . Resnicno je lahko clovek jezen na tako Evropo ,kot se danes profilira . To je unicujoca politika te kompanije . Turski brezobzirni sultan Erdogan drzi EU v sahu i je dvignil ceno odkupa -izsiljevanja . Casopis Zaman je enostavno komisioniral , zaprl redakcijo ,novinarje in postavil svoje . To je zedrzavni udar nekoga ,ki je ze na oblasti . In to USA ,EU ,UN in vsi gledajo . Fuj , fej in se kaj . Potem pa se frau Frau zahteva odprto balkansko pot . Ce to ni vse povarjeno ,potem pa res ne vem kaj je . Izgleda , da 6 mio turkov v Nemciji ze drzi avtohtone hlapce za vrat . Tudi porocila o nasilju in posilstvih so kar hitro minila . Nic dobrega ne bo za EU . Zato sem prej spodaj napisal , da se Rusi ne smejo nikoli odpovedati svojemu nacinu zivljenja in se podrediti dekadentni Evropi ,ce zelijo preziveti .
Nightyfly
07. 03. 2016 22.57
+3
,,,,,,,,,,,kar pa se tice Britov ...... se sami ne vedo ,kako bi nekdaj mogocen brit. imperij spet obudili .Ce sploh vedo , da ga ni vec . Ampak mene kljub vsemu se danes zanima , kje so vsa bajna bogastva ,ki so jih britanci nagrabili po celem svetu in jih privlekli domov . Lahko sklepamo , da se danes zivijo na ta racun ? Pa niso edini .
pravica3
07. 03. 2016 21.40
+2
vojske imajo dost , nekaj zaledja je tud v Slo. lepo so porazdelili teroriste po EU zdej pa spektakularne akcije hahaha , govorijo kot da bo ognjemet goza.
pravica3
07. 03. 2016 21.39
+4
pa kaj ga turki serjejo 3 miljarde, hahaha mater pa z tem dnarjem nardiš mesto za pol miljona migrantov, puščave imajo dovolj, delavcev tud beri migrantov tak da sam akcija pa bo , kasneje pa še tri .
Nightyfly
07. 03. 2016 21.24
+13
kolerika 07.03.2016 20:20:21 3 5 2 +++++. Skupaj z drugimi narodi tedanje SZ so potolkli cvet najboljših armadnih skupin wehrmachta in to plačali z milijoni mrtvih. Veličasten narod, ki pa bi si zaslužil boljše politike in usodo skozi svojo zgodovino.****************************Zadnjih nekaj let Putin briljira tako na diplomatskem ,zdaj pa se kot strateg na vojaskem podrocju-parketu .Seveda ima okoli sebe briljantne svetovalce , toda tisto zadnjo besedo (cesnjo na torti ) da on sam . Pomislite kaksna stala bi bila danes Evropa , ce ne bi Putin urgiral v Siriji . Zdaj pa poglejte se ,kaj je danes izrekla Merkulova , da so se Avstrijcem sli lasje pokonci in ji zabrusili , da naj si gre svoje migrante sama iskati tja dol . Taka nesposobna Evropa mora pasti . Glejte , se dvajset let nazaj so na Tita v Evropi gledali zviska . Danes ,ko jim na dolgo in siroko razlagam kako je bilo v Jugoslaviji /Sloveniji se ne smeje vec nihce , ker sami vidijo kam gre vse skupaj . Pa se nekaj bi rad rekel . Z vami se ne morem strinjati glede tega ,da bi morali Rusi imeti boljse politike . Mogoce res kaksen ni bil posrecen .Recimo Eltsin . Morate se zavedati , da v Rusiji politicni sistemi zahodne matrice ne morejo uspeti in ne smejo uspeti .To bi bil polom in usodno za prezivetje ruskega naroda . Pustite Rusom, da si izberejo svoj nacin zivljenja in svoje politike . Zahod nima kaj iskati tam .Ce hoce nafto ali kaj drugega naj jo placa , ne pa da to pocenja na umazan nacin . Slovanska dusa je nezna in radodarna .Naj taka tudi ostane . Bo prezivela vse evropske narode .
piko2263
07. 03. 2016 21.44
-7
Uf, a si si to sam spomnil, al ti je kdo povedal?!
Uporabnik113189
07. 03. 2016 21.54
+8
Če ne bi Posegel Putin, bi bilo beguncev trikrat več, Turčija bi vojaško že posegla in zasedla dober del Sirije, IS bi se širil, Iran bi se že pripravljal na vojno s Turčijo..
Kollerik
07. 03. 2016 22.03
+4
Gruzijec Stalin, Jelcin, predolgo trajajoča okupacija srednje Evrope po načelih režima, ravnanje s Poljsko, gulagi... na to sem pomislil z "boljšimi politiki"... torej ni cvetja brez trnja. In ja, šele Putinovo posredovanje v Siriji je vzpostavilo pogoje za premirje, to sedaj lahko vidimo vsi. In pa, naj si izberejo svoj način življenja, jaz nimam nič proti, le zakaj bi imel?
Nightyfly
07. 03. 2016 22.34
+3
kolerika .......... seveda se strinjam ,da je bil Stalin norec . Vsaj tako se lahko razbere iz napisanega do sedaj .
AlternativeFacts
07. 03. 2016 20.37
+9
In britanci želijo zapustiti EU....koga farbajo?
srebrnibreg
07. 03. 2016 20.41
+9
Nightyfly
07. 03. 2016 21.25
+3
kolbek460
07. 03. 2016 20.09
+17
Tile Rusi so pa kot,kralj Salamon ,izredno učinkoviti ,in znajo reševat težave brez predsotkov in navodil ,,Tud v našo Slovensko zgodovino so vpisani z zlatimi črkami ,saj so pomagali pregnati fašiste in njihove pomagače iz naše zemlje,če prav kosovski Albanenc z Slovenskim potnim listom to negira ,,
srebrnibreg
07. 03. 2016 20.16
+7
Dejansko mi je žal, ker so malo prehitro sklenili zaustavitev akcij.
Kollerik
07. 03. 2016 20.20
+7
+++++. Skupaj z drugimi narodi tedanje SZ so potolkli cvet najboljših armadnih skupin wehrmachta in to plačali z milijoni mrtvih. Veličasten narod, ki pa bi si zaslužil boljše politike in usodo skozi svojo zgodovino.
srebrnibreg
07. 03. 2016 20.22
+23
Torej Rusi drugič rešujejo Evropo pred njenim uničenjem s strani Nemčije.
Kollerik
07. 03. 2016 20.28
+8
AlternativeFacts
07. 03. 2016 20.34
+1
pravica3
07. 03. 2016 21.42
-3
rusi rešujejo EU hahaha kok je bilo lušno v vzhodnem Berlino narod se je kar čez okna metal pa rove kopal da so tja prišli , upss aja na drugo stran :)))
piko2263
07. 03. 2016 21.46
-1
Podpis... pozabljava pa da je mogoče v dol metanju in kopanju res užitek. Pozabiš da si lačen in da te preganjajo za vsakim vogalom!
Kollerik
07. 03. 2016 19.57
+11
Goli fanatizem torej le ne more premagati razuma zmerom in povsod, pa čeprav gre celo za ISIS.
SDS_je_poden
07. 03. 2016 20.04
+3
Drži. Zadnji tak primer v sloveniji je bila Vera Ban. Dokaz, da pamet preseže fanatizem, samo dovolj daleč moraš spravit človeka, da mu kresne v betici.
Kollerik
07. 03. 2016 20.08
+2
Upajmo, da je Vera samo začetek usipa nee fanatične skupine.
Kollerik
07. 03. 2016 20.10
+2
Kollerik
07. 03. 2016 20.11
+7
Upajmo, da je primer Vere Ban začetek dokončnega usipa neke nedemokratične in zdraharske skupine, ki je naredila Sloveniji ogromno škode.
srebrnibreg
07. 03. 2016 20.37
+3
kolerika- pri nas obstaja minimalno število prevarantov, ponarejevalcev in zdraharjev in takšni morajo imeti svojo organizacijo in sekta to je za njih.
Kollerik
07. 03. 2016 20.55
+3
Srebrni razumem, vendar jih jaz ne bi podcenjeval. So dobro organizirani, imajo celice v večjih mestih in še kje, aktivno so povezani z zunanjimi "zavezniki", svoje imajo med evroposlanci. Imajo resne veze v vojski in povsod, pa saj veš tudi za US. Za njimi stoji večji del RKC, mreža privatnikov, županov...denar jim ni nek problem. Že samo zaradi vsega tega lahko njihov usklajeni način delovanja močno prekaša njihovo dejansko številčno podrejenost.
srebrnibreg
07. 03. 2016 20.59
+1
Saj ravno zato sem napisal, ker jih ne podcenjujem. S takimi dejanji pa lovijo naivne in iz njih izvabljajo denar.
Kollerik
07. 03. 2016 21.09
+1
Na žalost so v mojih koncih še kar uspešni. Imajo močno, enostavno in udarno propagando, zelo jim gre na roko tudi splošno nezadovoljstvo ljudi z trenutnim stanjem v državi. Zato je dobro, da jim je Cerar tokrat vzel kar nekaj vetra iz jader, pa čeprav bi moral v nekaterih primerih (np. Šenčur) skupaj s svojo stranko nastopiti bolj odločno.
piko2263
07. 03. 2016 21.48
-2
Kolerika, ti si orenk čauhnjena, k take pišeš. No je pa čist možno, da sama sebi vrjameš, kar pa je hudo hudo ....
Kollerik
07. 03. 2016 22.06
+3
pikec, lepo, da verjameš v leteče vijoličaste slone, to pa je tvoja pravica :))
oblikovana realnost
07. 03. 2016 19.34
+18
refudži uuelcom se bodo izkazali za največje utrgance v moderni zgodovini Evrope.
srebrnibreg
07. 03. 2016 19.31
+4
Sedaj me zanima kako bodo reagirali sektaši, ko njihova DESNIČARKA Merklova noče zaprtja begunske poti Cerarju je pa prioriteta in obveznost.
Kollerik
07. 03. 2016 19.51
+2
ja, ti imajo vedno resne probleme s svoji interpretaciajmi.
Kollerik
07. 03. 2016 19.52
+1
in le kakšne bedarije se bodo domislili tokrat...
kokošnjak
07. 03. 2016 19.53
+7
Merklova je v prednosti, leta 1942 so jih v nemčijo vozili, sedaj gredo sami. samo zamenjati vlado
Vse stransko
07. 03. 2016 19.53
+0
Ja, je hudo, ce tebi ne uspe, drugemu pa. Menda se kupujejo svecke na veliko. Bo menda potres, ker celjavi tolce z glavo ob kamen.
kolbek460
07. 03. 2016 20.11
+7
Nemčija je stra gospa ,sedaj bo lahko si izbrala kdo bo delal za njih ,ostale pa na avijon ,..
Kollerik
07. 03. 2016 20.33
+5
Dobesedno stara gospa, ker je premalo otrok. Osebno jih poznam kar nekaj, ki so se odločili za življenje bez naraščaja.
pravica3
07. 03. 2016 21.43
-3
srebrnibreg dej se vpraš kakšna desničarka je merklova? potem pa piš .
piko2263
07. 03. 2016 21.48
+0
Kollerik
07. 03. 2016 22.07
+1
že kurblaš traktor, ali boš raje kakšno buklo zakuril?
Uporabnik1306070
07. 03. 2016 19.29
+7
Seveda zdaj ko jih dobivajo po puklu se bodo začel počas vračat ali pa bodo aktiviral te ki so že tuki, potem bo pa sr...