Tujina

Bombo pred šolo nastavil 68-letni lastnik bencinskega servisa?

Brindisi, 07. 06. 2012 08.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Italijanski policisti so aretirali moškega, ki ga sumijo bombnega napada na poklicno srednjo šolo v Brindisiju, v katerem je umrlo 16-letno dekle, še pet pa je bilo ranjenih. Bombo naj bi 68-letnik nastavil iz maščevanja.

V napadu je umrla 16-letna dijakinja poklicne šole, še pet deklet pa je bilo ranjenih.

Italijanska policija je zaradi suma vpletenosti v bombni napad na šolo v Brindisiju sredi maja aretirala 68-letnega moškega. Po poročanju italijanskih medijev gre za lastnika bencinskega servisa v vasi Copertino blizu mesta Lecce Giovannija Vantaggiata, ki je med zaslišanjem priznal, da je pred šolo nastavil bombo. Policija ne izključuje možnosti, da je bil v napad vpleten še kdo, preiskava pa še poteka.

Razdejanje pred šolo po eksploziji bombe
Razdejanje pred šolo po eksploziji bombe FOTO: Reuters

Aretirani naj bi se za napad odločil iz maščevanja. Sprva naj bi nameraval bombo podstaviti v sodišče, ki je poleg šole, ker se je želel pravosodnemu sistemu maščevati zaradi primera, ki ga je izgubil v preteklosti. Ker je bilo sodišče preveč zavarovano, je izbral drugo tarčo.

Policija je osumljenca lovila na podlagi posnetka varnostne kamere, na katerem je bilo videti moškega, ki je v času eksplozije stal nedaleč od smetnjaka, v katerega je nastavil bombo. Sprva so za napad krivili mafijo, saj se je zgodil v šoli, ki nosi ime po ženi protimafijskega sodnika Giovannija Falconeja, in to tik pred 20. obletnico mafijskega uboja Falconeja in njegove soproge.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dvonoga
07. 06. 2012 22.19
Jako hudo maščevanje je to, če nastrada nedolžen otrok. Ta tip bo zdaj gotovo srečno in mirno živel do konca svojih dni. :S
60 sec reklame (pred in po članku) za samo 20 sec člamka. Bravo popovci. Pol pa še naglasak mesta Brindisi od novinarja mi je spodkopala še tisti kanček dobre volje danes na tem portalu.
moonsun
07. 06. 2012 09.50
+3
oprostite, ampak članke prevaja nekdo, ki se je italijanščine očitno naučil na mesečnem seminarju?! Omenjeni gospod ni tožilec, ampak se ukvarja s prodajo kmetijskega goriva.
SysOP
07. 06. 2012 08.51
+2
kartika
07. 06. 2012 09.24
+11
lepo prosim,da prevedete ,tako kot piše niso ga aretirali sredi maja,ampak včeraj zvečer...dobro da znamo kakšen drug jezik in da sami kaj preberemo:-((((