Tujina

Bombni preplah na sodišču: Reši se, kdor se more!

Zagreb, 26. 04. 2012 13.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Tako je sodnik med sojenjem nekdanjemu hrvaškemu premierju Sanaderju pozval prisotne, naj zapustijo sodno dvorano. V stavbi naj bi namreč nekdo podtaknil bombo.

Danes se je nadaljevalo sojenje nekdanjemu hrvaškemu predsedniku vlade in predsedniku stranke HDZ Ivu Sanaderju v zadevi Ina – MOL. Med današnjim pričanjem predsednika nadzornikov Ine Davorja Šterna pa je sodnik prejel urgentni telefonski klic. Sojenje je nemudoma prekinil, saj naj bi nekdo sodišče obvestil, da je v stavbi podtaknjena bomba. "Reši se, kdor se more,“ je hudomušno dodal sodnik, poročajo hrvaški mediji. 

A po petih minutah so se že vrnili v sodno dvorano, saj je šlo za lažni preplah. Sodnik je zbranim dejal, da so zjutraj opravili protibombni pregled, tako kot vedno, saj je to običajna praksa pri tako odmevnem sojenju, kot je Sanaderjevo.

Sanader na sodišču
Sanader na sodišču FOTO: Reuters

Sanaderja bremenijo, da je prejel deset milijonov evrov podkupnine od Mola, da bi tej madžarski družbi prepustil upravljavske pravice v hrvaški Ini, čeprav niso imeli večinskega deleža. Primer Mola je združen z obtožnico za vojno dobičkarstvo in domnevno prejetje pol milijona evrov provizije od avstrijske Hypo Alpe Adria banke sredi 90. let prejšnjega stoletja.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

HooplaToopla
27. 04. 2012 00.54
+3
Kakšna štala bo šele pri nas, ko bodo JJ-ja aretirali in začeli bolj resno in redno vlačiti po sodiščih. Se že veselim. Prepričan sem, da bodo Janševiki, ko ne bo šefa, ki bi dal jasno komando in bodo prepuščeni sami sebi, uganili prenekatero tako, da bo za TV in v časopise.
shupak
26. 04. 2012 14.24
+6
"Reši se, kdor se more,“ je hudomušno dodal sodnik. Ok šele sedaj sem pokopčal, da je to rekel Ivotu pa še pomežiknil mu zraven..hahaha. legenda
saintjozef
26. 04. 2012 13.57
+8
Dobra fotka! Corleone se lahko skrije......
shupak
26. 04. 2012 13.47
+13
Ko bo razglasitev pri nas v Patrii, bodo 3 najbolj zagnane članice sds prinorele noter in pokazale zgoraj brez. Kot v Ukrajini. Lahko pa da jih bo celo Julija poslala.