Tujina

Tajska: v 24 urah eksplodiralo enajst bomb v petih pokrajinah, med mrtvimi in ranjenimi ni Slovencev

Bangkok, 12. 08. 2016 06.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V več tajskih letoviških mestih so odjeknile eksplozije bomb, v katerih so bili po podatkih tajskih oblasti ubiti skupno štirje ljudje, vsaj 30 je ranjenih. Eksplozije so odjeknile v turističnih mestih Hua Hin, Phuket, Trang in Surat Thani. Tajska policija je sporočila, da je bil niz bombnih napadov "lokalna sabotaža", ne pa teroristično dejanje.

Med mrtvimi in ranjenimi v napadih po zadnjih informacijah zunanjega ministrstva ni slovenskih državljanov. Kot so z MZZ še sporočili, razmere na Tajskem spremljajo, popotnikom pa svetujejo izredno previdnost. Pojasnili so, da tistim, ki so že na Tajskem ali tja nameravajo potovati, priporočajo izogibanje krajem, kjer se zadržuje več ljudi, spremljanje aktualnih dogodkov in upoštevanje navodil lokalnih oblasti.

V več tajskih letoviških mestih so v četrtek zvečer in danes odjeknile eksplozije bomb. Skupno je v zadnjih 24 urah eksplodiralo enajst bomb v petih pokrajinah na jugu države.

Po dosedanjih podatkih so bili v nizu bombnih eksplozij ubiti skupno štirje ljudje, po podatkih oblasti si bili vsi Tajci, več kot 30 je ranjenih. 

Najprej sta v četrtek zvečer eksplodirali dve bombi v letovišču Hua Hin nedaleč od prestolnice Bangkok, pri čemer je bila ubita ena ženska. Več kot 20 ljudi, med njimi devet tujih turistov, je bilo ranjenih. Med ranjenimi so bili Nemci, Italijani, Nizozemci in Avstrijec. V tem kraju je nato davi odjeknila še ena eksplozija in zahtevala smrtno žrtev, trije ljudje so bili ranjeni.

Danes sta nato eksplodirali še dve bombi na priljubljeni plaži Patong na otoku Phuket. Tu je bil ranjen taksist.

O dveh eksplozijah so poročali še iz provinc Trang in Surat Thani na jugu Tajske; v vsaki je bil ubit po en človek. V provinci Surat Thani je bila tarča napada policijska postaja.

Tajska
Tajska FOTO: AP

Tajski premier Prayut Chan-O-Cha je po napadih poudaril, da želijo napadalci v državi ustvariti kaos in zmedo ter pozval k mirnosti.

Odgovornosti za eksplozije za zdaj ni prevzel še nihče. Napadi so si bili podobni in vse kaže tudi na to, da so bili tudi usklajeni, je povedal vojaški general Danai Kritmethavee. Dodal je še, da je preiskava v teku, o motivih napadov pa ni želel ugibati.

Tajska
Tajska FOTO: AP

Tajska policija je sporočila, da je bil niz bombnih napadov "lokalna sabotaža", ne pa teroristično dejanje. "To ni bil teroristični napad. Gre le za lokalno sabotažo, ki je omejena na tistem območju," je sporočil tiskovni predstavnik tajske policije Piyapan Pingmuang. Policija je že prijela nekaj osumljencev, prve ugotovitve pa kažejo, da so napadalci uporabljali molotovke in doma narejene bombe, navaja BBC.

Načelnik tajske policije Chakthip Chaijinda je kasneje v Bangkoku dejal, da so napadi povezani s političnimi razmerami v državi, kjer že tretje leto vlada vojaški režim, in da so jih po njegovi oceni izvedli ljudje, ki z njimi niso zadovoljni. Meni, da bi lahko šlo za nasprotnike nove ustave, ki so jo minuli teden potrdili na referendumu in s katero bo vojska še okrepila svoj vpliv v politiki. Napade so namreč izvedli v provincah, kjer so novo ustavo podprli, je dejal.

Predstavnik vojske je izpostavil, da je šlo za usklajene napade in da je bil njihov cilj ustvariti nemir v državi.

Ni še sicer jasno, katera skupina bi lahko bila odgovorna za ta niz napadov. Je pa Piyapan ovrgel domneve, da bi za napadi lahko stali muslimanski uporniki, ki delujejo na skrajnem jugu države.

Ti uporniki se sicer za neodvisnost treh večinoma muslimanskih provinc na jugu države borijo že več kot desetletje, vendar so njihova nasilna dejanja omejena predvsem na območje teh provinc, ki pa je precej daleč od kraja tokratnih napadov. Napadi na turiste daleč od njihovih oporišč bi pomenila resno stopnjevanje konflikta, ki je omejeno na južne obrobne regije. V nasilju v teh provincah je sicer od leta 2004 umrlo okoli 6200 ljudi, več kot 11.000 pa je bilo ranjenih.

Policija in tudi vojska sta sicer okrepili varnostne ukrepe v državi, zlasti varovanje pomembnejših vladnih stavb, spomenikov, letališč, avtobusnih in železniških postaj in drugih krajev, kjer se zbira veliko ljudi.

Izraze sožalja so poslale že številne države, ki so ob tem svoje državljane pozvale k previdnosti med obiskom na Tajskem, ki je ena od največjih azijskih turističnih destinacij. Letno jo obišče 30 milijonov turistov.

Tajci sicer danes praznujejo 84. rojstni dan kraljice Sirikit, ki je tudi materinski dan. Mnogi Tajci se ob tej priložnosti vrnejo domov ali pa obiščejo katerega od obmorskih letovišč, kot je Hua Hin.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (180)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Nightyfly
13. 08. 2016 17.25
V teh dneh izide v NYTimesu , Repubblica-i in se nekaterih Evrop. casnikih 30 strani dodatek , v katerem bodo hgstrokovnjaki razlozili vzroke za distrukcijo ,razpad arabskega sveta od leta 72- danes . Ni res , da je samo Zahod kriv za tako stanje . Secesija raznoraznih sekt , boj za prevlado , celo interpretacijo korana , poteka ze dolgo med samimi arabci , razlika je samo v tem, da so nekatere zahodne drzave podpirale eno , druge pa nasprotno stran in z njimi kupcevale . Danes prav te nosijo srd arabskih teroristov .Arabski veljaki spretno izvazajo to njihovo trenje in sovrastvo v Evropo in sirse .Toda srs zla je med njimi samimi .Amen . Naj ostanejo tam in naj se zmenijo med seboj .
hotchilipoper
13. 08. 2016 08.44
+3
Vse več bo tega,ljudje postajajo nestrpni zaradi ekonomskih razlik
Frane Šajn
12. 08. 2016 21.36
+1
No pa prepreči kaj takega, če si genij in junak. Nikoli več!
Nightyfly
12. 08. 2016 21.05
+14
Torej ,povzetek zacetka OI-Rio /////// maroski boksar v arestu zaradi poskusa posilstva , grupa libanoncev je preprecila izraelcem , da gredo na avtobus ,ceprav namenjen vsem . Egipcan zelo nesramno odbije ponujeno roko izraelca po koncanem dvoboju ,kar je pri judu se toliko bolj podlo ---in s tem potepta osnovno in najvisje pravilo OI oz. sporta . Beh ,,,resnicno komplimenti vsem prijateljem ,ali kricacem tega Akbarja . Sramota . Gledam danes , cloveka kar kap .V morju pred Promenado v Cannes-u zenske v burkiniju . Cele babe zavite , samo fris zunaj . No , se ja vsaj kreatura v Luganu premislila in se odkrila ,ko ji je gendarm napisal prej kazen in je potem koncalo samo z opozorilom . Ali sem si kdaj mislil , da bomo talci vsega tega ? Danes se uvozniki tujih kultur , ver in navad niti na sramujejo .Se vec . Vse skupaj je postalo ze skoraj nasilno . Fizicno nam zelijo vzeti ze plac , ne samo nase navade in kulturo .In to v nasih domacih krajih . Se bolj zalostno je , da smo za to krivi kar sami .
taurus111
12. 08. 2016 21.26
+5
Tudi šport se je izrodil v politične in verske namene, zastonj nam zatiskajo oči ? Tako je...
FoglofffTunekkk
13. 08. 2016 08.12
+3
Nightyfly +++++++++++++ pa še enkrat +++++++++++++++
FoglofffTunekkk
13. 08. 2016 08.18
+5
Libanonci so že bili na avtobusu in ko so se temu približevali še Izraelci, so potniki na avtobusu zahtevali, da voznik zapre vrata... A ste spet vidli islamski gnoj?... Pa Libanonci bi naj bli najbolj kultiviran arabski narod???
SSHanjarDivision
12. 08. 2016 18.43
-5
zanimivo kakšna retorika, ko je napadalec muslimanske veroizpovedi, gre za teroristično dejanje, ko je pa napadalec nekaj drugega gre za nekaj drugega
Kollerik
12. 08. 2016 19.14
-5
od vseh terorističnih napadov v EU od leta 2009 jih menda kar 30 % pripada skrajnim desničarjem
taurus111
12. 08. 2016 16.50
+10
Komentar po evropsko bi za napad okrivil 1.duševno moteno osebo, lokalnega značaja. Kako si zatiskamo oči pred verskim fanatizmom ? Naše strokovnjakinje jim še rihtajo azil?? "fillani troppi"
FoglofffTunekkk
12. 08. 2016 15.24
+17
RESNICA O DANAŠNJEM NAPADU, KI JE POP TV NE POZNA ALI NOČE "POZNATI": Budizem je religija miru. Vendar to ni bil napad budistof. Če bi malo boljše poznal tamkajšne razmere, bi vedeli, da na jugu Tajske živi muslimanska majnšina, ki se hoče odcepit in fspostavit lastno državo. Na jugu so incidenti in majnši bombni napadi skoraj fsakdanjost, vendar do sedaj se ti konflikti niso širili v osrednje dele države oziroma turistične predele. Danes je na Tajskem materinski dan, dan praznovanja rojstnega dne priljubljene kraljice, zelo lep in miroljuben praznik. Zato so si toti muslimanski seperatisti izbrali ravno ta dan in ravno Hua hin, kjer je kraljičin dom. Po napadih se vidi, da so fsi ostali napadi izvedeni na jugu, torej v provincah, ki so mejne province na province z večinskim muslimanskim prebivalstvom na skrajnem jugu države... A vam je zdaj jasno?...Mediji???
Nightyfly
13. 08. 2016 17.26
CyberWorm90
12. 08. 2016 13.38
-1
kriw je kućko pa komunisti ni kle neke teške filozofije pa debate : )))))
VolkBrenin
12. 08. 2016 13.58
-3
Tak je ...pa ljubljanska tržnica in slaščičarna zvezda na wolfovi. ..
VolkBrenin
12. 08. 2016 14.00
-2
Grem pse peljat na sladoled ...mogoče pa srečamo še omenjenega gospoda ...
CyberWorm90
12. 08. 2016 14.08
+3
tut on ni nek gospod ma kr precej masla na glawi : ))) sam to folka ne zanima kaj masta nek kućko pa janšot neke osebne spore itd : )))) sej wsi wemo da sta kućko pa kacin šwercala zastarele haubice iz izraela s kacinom itd : ))))
CyberWorm90
12. 08. 2016 14.14
+1
bla zastarela municija pa pol ubilo enga wojaka med wajami na počku : )))) pol pa kr wse tiho blo pa wse so lewaki pometli pod preprogo itd : ))))
aljoteam
12. 08. 2016 13.20
-6
Grozno res. Upam, da bo cim manj zrtev in cim manj ranjenih. Upam pa, da bodo cene letalskih malo padle, ker greva z drago tja decembra... Zdaj bo definitivno bolj varno tam kot pred tem.
mucamjav
12. 08. 2016 18.38
+5
Je hudo, če moraš dve karti sam plačat, ne? Baba nč ne prispeva...
HAILWOODmike
12. 08. 2016 13.08
-12
Hrvaska je zakon!!!!!
anja.mih
12. 08. 2016 13.11
+20
BlokiranZaradi24urFašizma
12. 08. 2016 13.12
+8
Zato tako porazna sezona?! Italijanov sploh ni!
Schnitzel
12. 08. 2016 13.12
+3
JANZELJ
12. 08. 2016 13.13
-6
Saj bodo svečkarji porihtal, bo imel spet Thomson kakšen kocert...
JANZELJ
12. 08. 2016 13.13
-5
Kollerik
12. 08. 2016 19.15
+0
ja, črna barva jih brez dvoma močno združuje
BlokiranZaradi24urFašizma
12. 08. 2016 12.46
+19
Novinar ki aktivno zavestno manipulira in oblikuje javno mnenje, ni novinar. Gre za politično profiliranega agenta! Manipulanta!
JANZELJ
12. 08. 2016 12.47
-5
kraljicavesolja
12. 08. 2016 12.50
-6
GOd, in takega novinarstva se učijo v Ameriki.
VolkBrenin
12. 08. 2016 12.51
-5
Bildi je vse živo ...Po potrebi ...naloudan pameten in marljiv da ven leze ...Na trstenjakovi v službi za 1.5 evra ...Kako bedno mora biti življenje ve sam ...Ko mora noč in dan pisariti tukaj na forumu pod vsak članek ...Kako je kapitalizem super in socializem zanič ...Res kvalitetno življenje ...pljuc
JANZELJ
12. 08. 2016 12.52
-3
BlokiranZaradi24urFašizma
12. 08. 2016 12.53
+8
Poglejte Kelnarja s številnimi svojimi nicki, velikega (neo)socialista, kak odnos on ima do revežev. Česa takega od kapitalista ne boste doživeli. Toliko o socialistih!
JANZELJ
12. 08. 2016 12.53
-3
Aja pa topli sendvič, seveda ga Vinko prej pogreje! :)))
BlokiranZaradi24urFašizma
12. 08. 2016 12.54
+4
In tale ja kandidiral za v parlament! Take poslance imamo. Še dobro da ga v njegovem okolišu ljudje dobro poznajo pa nobenega glasu podpore ni dobil. V času Juge se je pa šel gastarbajterja. Toliko o socialistih in jugi!
JANZELJ
12. 08. 2016 12.59
-1
VolkBrenin
12. 08. 2016 12.59
-3
Bildi ..sej bo bolš ...nismo mi krivi če maš ti zbljoen ne vreden lajf in moraš cele dni tukaj za bagatelo tipkat po nareku štaba ...Poišči si dostojno službo ...aja , pol te kaplar ne bo več ljubil ...
BlokiranZaradi24urFašizma
12. 08. 2016 13.01
+3
Tak ki ima sliko Tita na zidu misli da imamo vsi šefe ki jih moramo častiti. Imaš poleg slike Tita še kako sliko? Recimo Al Caponea?!
JANZELJ
12. 08. 2016 13.02
+0
VolkBrenin
12. 08. 2016 13.03
-2
Ma ne ...jaz jo imam v tetovirano 8x po telesu ...Poslovnež ki visi cele dni in noči na 24 h ....da dol padeš od smeha ...
BlokiranZaradi24urFašizma
12. 08. 2016 13.03
+1
Furer je bil napram vsem tvojim, vzor gospoda in poštenjaka
BlokiranZaradi24urFašizma
12. 08. 2016 13.04
+1
Kdo je rekel da sem poslovnež? Spet problemi s funkcionalno pismenostjo? Jaz živim od investicij kapitala! Zame dela računalnik! Nisem bedak da zaposlujem take kot si ti!
JANZELJ
12. 08. 2016 13.06
-2
Bilde a prst v riti je investicija? A je tvoj ali od doktorja??? :)))
JANZELJ
12. 08. 2016 13.07
-2
BlokiranZaradi24urFašizma
12. 08. 2016 13.07
+2
Ta je bil v vseh levih strankah in to blizu vrha oblasti. Potem vam je pa kriv Rotschild ker ste vse zavozili?! hahaaaaaaaaaa
JANZELJ
12. 08. 2016 13.08
-1
BlokiranZaradi24urFašizma
12. 08. 2016 13.09
+3
Žida sta bila Lenin in Tito. Torej?! ;) Edini komunizem ki za silo deluje je pa ta v katerem živijo ortodoksni židje. Doker jim plačujejo socialo kapitalisti, bo nekako šlo.
JANZELJ
12. 08. 2016 13.11
-2
JANZELJ
12. 08. 2016 13.15
-2
Dokler si izposojajo kapitalisti denar pri socialistih, nekako tako...
Kollerik
12. 08. 2016 19.17
zagovornik svtovnega globalnega lopovluka bildi ima zopet en kup pravljic na zalogi...
korintos23
12. 08. 2016 12.45
+3
In spet bo več turistov na Jadranu!
scipio
12. 08. 2016 12.56
+1
ja, pa saj. kdo pa hoče, da mu podkurijo, ko leži pod palmo in srka pinjokolado.?
DAEMONIUM
12. 08. 2016 12.44
+5
Za slovenskega ultra levicarja ni lepse glasbe od poka bombe ali pa odrezane krscanske glave na hrbtu njenega lastnika.
kraljicavesolja
12. 08. 2016 12.45
-1
korintos23
12. 08. 2016 12.45
-2
Dosti glav ste vi kristjani nedolžnim odrezali!
JANZELJ
12. 08. 2016 12.48
-1
korintos23
12. 08. 2016 12.43
-5
Živim na vasi med Muslimani, Srbi, Hrvati, še Albanca imamo, in kaj sedaj ne štima? Mogoče Hrvati malo izstopajo, bi radi bili na nivou?
DAEMONIUM
12. 08. 2016 12.48
+16
Ampak nihce od teh \"tvojih\" hrvatov srbov, albancev in muslimanov, pa ne mara migrantov, to je pa bistvo, ki si ga pozabil navesti. Migrante marajo izkljucno levicarji in izrojena Merklova!
VolkBrenin
12. 08. 2016 12.56
+0
Dae. ..ti bi res užival v kakem velemestu ..
aljoteam
12. 08. 2016 13.16
-4
ker zaplankanec je ta daemonium. Nikoli mi ni bilo jasno kako lahko reces da nekoga ne maras, ce cloveka sploh ne poznas...
CyberWorm90
12. 08. 2016 12.38
+2
ok če me admin ne briše w 5 minutah je to že uspeh pr 2 promila : ))))
korintos23
12. 08. 2016 12.42
+1
CyberWorm90
12. 08. 2016 12.45
+0
powdarek je na ŠE : ))) čak da pogruntajo da je cmero welikodušno ponudu našo wojaško pomoč franciji : ))))
VolkBrenin
12. 08. 2016 12.37
-2
Sodeč po komentarjih ...je namen zahodnih medijev dosežen ...Vsi komentarji po vrsti - krivi so muslimani ....Za amere so bili včasih vsega krivi komunisti ...pa teroristi ...Od Afganistana naprej imajo oni v svoji čredi tudi "zmerne upornike " ...pač , po potrebi ...Zgodba je prozorna da bolj ne more bit ...in vendar so za večino vsega krivi muslimani ( mimogrede - ne ločite tudi raznih vej same muslimanske vere ) ...Podobno je bilo v bivši SFRJ ob rapadu in kasnejšem streljanju ...Vsi sovražniki - do včeraj pa sosedje , prijatelji ...da ne rečem - bratje ...lep primer tega je bil recimo Sarajevo ...Kdo je takrat koga vprašal in obsojal kaj je ali ni po verski pripadnosti ....Ljudje so se preprosto imeli radi ...kot ljudje ...Vse do trenutka ..ko je "nekdo " izkoristil tudi versko pripadnost ...da so sedaj - smrtni sovražniki ...Le kdo bi to bil , kajne ....za ljubitelje ameriške politike verjetno rusi ...
HouseBeatz
12. 08. 2016 12.41
+1
Kot rečem, Ameri , Velika Britanija pa Izrael so moderni teroristi :)
VolkBrenin
12. 08. 2016 12.48
+1
korintos23
12. 08. 2016 12.36
+2
Kaj pa mene briga kaj neki muslimani delajo v drugih državah, naj te države poskrbijo za lastno varnost ali se pa naj priklonijo večini, na slovenskem smo še zaenkrat mi gospodar!
BlokiranZaradi24urFašizma
12. 08. 2016 12.37
+2
Samo dokler vam Amerika podari še kak dolar
VolkBrenin
12. 08. 2016 12.39
+1
Oh ja ...gospodar ...hahaha hahaha ....o čem odločamo pravzaprav ...Na slovenskem. ..kori ...???
BlokiranZaradi24urFašizma
12. 08. 2016 12.39
+5
Seveda ne. S tem ste prodali suverenost! Iz lastnega osebnega pohlepa da lahko še kako leto živite na nerealno visokem standardu, ste nas prodali! Ameriki!
korintos23
12. 08. 2016 12.40
-1
....EI.., a ni EU sveta stvar, a nas ni Ivan na to pripravljal?
BlokiranZaradi24urFašizma
12. 08. 2016 12.42
+3
EU je čisto OK. če se ne strinjaš pojdi v Sirijo! Če moram izbirat med Balkanom in EU, nimam kaj razmišljat. Da nas sedaj EU javni paraziti izdajajo je pa druga zgodba ker jim pomagajo tudi tvoji!
korintos23
12. 08. 2016 12.44
-1
To kar se v Siriji dogaja je tudi EU dosti pripomogla! Kateri avijoni so jo leta bombardirali?
VolkBrenin
12. 08. 2016 12.44
+0
BlokiranZaradi24urFašizma
12. 08. 2016 12.45
+2
Si ti funkcionalno pismen? Pogovarjamo se o temu kako ti nisi za civilizacijo, ti pa prešaltaš na bombardiranje Sirije.
kraljicavesolja
12. 08. 2016 12.45
-2
kraljicavesolja
12. 08. 2016 12.46
-1
GOd, joj, kaj te mam rada, sej veš, kdaj smo mi že vilce uporabljal, k ste vi še z rokam žrl.
VolkBrenin
12. 08. 2016 12.47
-1
Seveda ...rezervni desetarčkek JNA nas je pripravljal na te reči ...se spomniš tvita ...kjer z Ugasnjeno motorko grozi veji na sosedovi jablani. ..
JANZELJ
12. 08. 2016 12.50
+0
Bilde a ti diši komunistični denar? :)))
BlokiranZaradi24urFašizma
12. 08. 2016 12.57
+2
misliš na WC papir? Tisti je bil slabe kvalitete. Zato so pa vsi drli v tujino po kapitalističnega
JANZELJ
12. 08. 2016 13.01
+0
A vohaš WC papir pred ali po uporabi, pri janšistih je to veliko vprašanje!? :)))
JANZELJ
12. 08. 2016 13.04
+1
Edino od princa lahko malo poliže... :)))
Kollerik
12. 08. 2016 19.21
+1
in to že dela.... očitno z veliko strastjo .. :)
VolkBrenin
12. 08. 2016 12.28
-4
Tajska se preveč "približuje " kitajcem. ...kupuje podmornice od njih ...itd ...Le koga bi lahko to motilo kajne ...in seveda - krivi bodo muslimani - spet ...a res ????
korintos23
12. 08. 2016 12.29
+1
Čakaj malo, ko Trumpos prevzame jim bo jih itak navrto!
drmr1980
12. 08. 2016 12.29
+1
VolkBrenin
12. 08. 2016 12.37
+0
dzek.the.ripper
12. 08. 2016 11.52
+6
Kultutna obogatitev?
kraljicavesolja
12. 08. 2016 11.30
-39
Turisti se mi prov res čist nč ne smiljo. Rinejo tja na Tajsko pa zlorabljajo njihove punce in otroke.
kraljicavesolja
12. 08. 2016 11.39
-7
FIsho, zakaj, ne smiljo se mi, zakaj mam pol nizek IQ, kvečem je to znak visozga, sorči.
fisho
12. 08. 2016 11.42
+8
Ne sekiraj se, saj mi je moderator izbrisal komentar. Najbolje ja, da po tvojem kar pobijejo turiste, kateri vsi po vrsti zlorabljajo vse kar tam leze. Ker drugega tam tako ni za početi.
fisho
12. 08. 2016 11.50
+5
Saj ti pravim, da je problem v tebi, ker ne veš zakaj turisti hodijo tja in da s takim nepremišljenim komentarjem poveš veliko o sebi.
limonca4
12. 08. 2016 11.50
+14
Kraljica terorja, potem pa tudi tvoji muslimani nimajo kaj tu v Evropi početi, če samo pravijo, da so jim kršene pravice in da ne dobivajo tisto, kar hočejo.
sagesse
12. 08. 2016 11.51
+26
kraljica// ne vem koliko držav ste videli v svojem življenju,,predvidevam,da ne veliko.prostitucijo najdete v prav vseh državah,vseh veroizpovedih.Na tajskem se bil bil že 21 krat,vedno z ženo,tako da še nisem izkusil njihovih uslug.Kolikor sem se imel priložnost pogovarjati z temi puncami,so se vse same odločile za ta poklic.V 2 letih zaslužijo dovolj,da si kupijo svoje stanovanje,šolajo svoje otroke itd... dejansko ste IQ 25 -sorry, ker komentar,ki ste ga napisali,se vidi da nimate pojma o stvareh o katerih pišete.V belgiji je bil največji pedofilski škandal do sedaj,pa nisem nikjer zasledil da so vsi belgijci pedofili.... že pred 20 leti so se na tajskem tako gayi kot lezbijke popolnoma prosto sprehajali po ulicah tajske,imajo eno najbolj miroljubnih ver in še tistih par % muslimanov,katere imajo,jim delajo probleme,kot vidite tudi sami.Umrli so domačini in ne turisti... tako da... pri naslednjem komentarju... se malo skulirajte....
Amnasty
12. 08. 2016 12.05
+0
sagesse poglej si film "human traffiking" pa boš drugačnega mnenja o prostituciji
kraljicavesolja
12. 08. 2016 12.08
-8
Amnasti, to so te tipični zahodnjaški imperialisti oz. tak način razmišljanja majo, da je cel svet lep in samo njihov. Takih pa res ne prebavlam.
limonca4
12. 08. 2016 12.14
+12
Kraljica terorja, vidim, da tebi nasilje ni tuje. Jaz pa ne prebavljam ljudi, ki se obnašajo, kot da je ves svet njihov. Greš k njim, se moraš jim prilagajati, gredo oni k nam, se moraš jim prilagajati (mošeje, halal hrana, oblačenje), če ne, so jim kršene pravice. Celo v njihovih četrteh v Evropi se jim moraš prilagajati. V Zell am See vidiš celo arabske napise po trgovinah in restavracijah zaradi neprilagodljvih arabskih turistov. Pa ne mi pravljice pripovedovati, sem kar precej sveta prepotovala in sem tudi živela precej časa v tujini. Tako da preklemano dobro vem, kaj se dogaja in kako ste "miroljubni".
thetech
12. 08. 2016 12.17
+7
@Amnasty, @kraljicavesolja No če si vsi Tajci in vsi turisti povezani s prostitucijo, sta pa pač vidva povezana z Metodom Trobcom in tistim dvema morilcema, ki sta pred dobrim mesecem umorila otroka... Mislim, pa kako hecno podstrešje moraš imeti, da si ogledaš nek film in si na podlagi enega filma narediš neko negativno sliko o določenemu narodu.. Zanimivo, da vse kar veste o Tajski je prostitucija, medtem ko je le ta v marsikateri državi v EU legalna, tolerirana itd.. Dvojna merila?
kraljicavesolja
12. 08. 2016 12.26
-10
DEj, LImonca ne bluzi. SEm bla zanč na Bohinjki in so ble poleg čist zavite ženske pa še dva tipa, k sta jih pazla. IN čist nč hudga jim ni blo. Prov opazvala sem jih, nardile so zih vsaj sto selfijev, una dva sta se pa še z ribičema pogovarjala. Prov zanimiv mi je blo za videt. LImonca, omejena si pa še zdej, kt da iz bajte nis stopila, tko men deluješ, ni treba bit užaljena zdej.
limonca4
12. 08. 2016 12.31
+12
Kraljica terorja, sem videla marsikaj na lastne oči na javnih ženskih WC-jih v arabskem svetu. Ena je bila čisto modra od udarcev ... Yeah, marsikaj sem slišala in videla. Ne bi pisala o tem, ker ni nič kaj fajn. Ti si tako zaslepljena, da ti ni več pomoči. Zate so vsi omejeni, ki drugače razmišljajo kot ti.
limonca4
12. 08. 2016 12.39
+5
Zakaj se moramo jim mi vsepovsod prilagajati, njim pa ni treba nikjer? Zakaj, kraljica terorja?
kraljicavesolja
12. 08. 2016 12.41
-6
LImonca, ja, točno, pr nas pa sam vsaka peta pade po štengah pa župnik iz nekje v Beli krajini, je rekel, sej pr nas so ble sam tri zlorabe.
korintos23
12. 08. 2016 12.47
-2
limonca, vsa modra je bila? Mogoče jo je mož malo podučil da ne sme preko plota skakati?!?
limonca4
12. 08. 2016 12.52
+3
Korintos, saj ni bila edina, ki je bila modra, samo ena je bila res ornk po skoraj celem telesu. Ni enostavno tam doli.
DIWG
12. 08. 2016 13.06
+6
Kraljica še nikoli ni bila na tajskem zato ne ve, da tam sploh ni treba plačevat uslug. Če si len jih lahko, vendar je dovolj že če greš v nočni klub, lokal se Tajke same limajo na turiste in preživijo noč s turistom brez doplačila. Veliko je žensk ki niso prostitutke in brez dolpačila s teboj preživijo cel teden tvojega dopusta, ti razkažejo mesto in te vsak večer porihtajo v postelji. Nalesti se ne moreš ničesar ker vsako žensko lahko pelješ zdravniku na testiranje. To je na tajskem tako kot pri nas kupit mleko v trgovini.
kraljicavesolja
12. 08. 2016 13.26
-2
SNTM, na KUbi tud, misliš, da ne vem. Jst nikol ne bi mogla seksat s tako punco, sej bi jo častila za džabe, ne pa da jo še po zahodnjaško mal izkoristim. Res ste mi ogabni moški.
fosho
12. 08. 2016 17.43
+2
Eni hodmo na Tajsko, ker ima sanjsko lepe plaže, je poceni, ljudje so neverjento prijazni, vse je sproščeno, zabava na vsakem koraku, naravne lepote prav tako..meni je to raj na zemlji. In ne, ne gre vsak tja zarad deklet, to lahko dobiš tud doma. In se mi smilijo tako domačini kot turisti, ker si oboji ne zaslužijo, da jim neki friki podtikajo bombe.
Kollerik
12. 08. 2016 19.23
+2