Tujina

Bomba v smetnjaku

Atene, 16. 01. 2010 08.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Pred vladnim poslopjem v Atenah je eksplodirala bomba. To je bila že druga eksplozija pred poslopjem grških oblasti v tednu dni.

Tokratno eksplozivno telo je bilo nameščeno v smetnjaku (simbolična slika).
Tokratno eksplozivno telo je bilo nameščeno v smetnjaku (simbolična slika). FOTO: Reuters

Pred enim izmed vladnih poslopij v Atenah je malo po polnoči razneslo bombo. Eksplozija pred zgradbo sekretariata za informiranje je povzročila gmotno škodo, ni pa terjala žrtev, je davi sporočila policija. To je bila druga eksplozija pred poslopjem grških oblasti v tednu dni.

Minulo soboto je eksplozivno telo, nameščeno v zabojniku za smeti, razneslo pred grškim parlamentom. Tudi ta eksplozija ni terjala žrtev, odgovornost zanjo pa je prevzela skrajna levičarska organizacija z imenom Zarota jedrnega ognja, ki je že v preteklosti izvedla vrsto požigalnih napadov na domove in urade grških politikov. Prav tako je ista skupina prevzela odgovornost za bombni napad v pritličju največje grške zavarovalnice Etniki Asfalistiki 27. decembra lani.

Bomba pred parlamentom
Bomba pred parlamentom FOTO: Reuters

Pred tokratnim nočnim napadom sta obvestilo o tem, da bo razneslo bombo, prek telefona prejeli dve grški televiziji, policija pa je nato na hitro izpraznila območje pred sekretariatom za informiranje. Eksplozija je uničila stekla na poslopju.

V Grčiji se od decembra 2008, ko je policist ubil nekega mladeniča, vrstijo napadi na gospodarske in politične tarče. Že najmanj šest let pa je v Grčiji dejavna tudi levičarska skupina Revolucionarni boj, ki jo je Evropska unija uvrstila na seznam terorističnih organizacij.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ninja.subversion
16. 01. 2010 13.37
čigave ulice? NAŠE ULICE !!
ninja.subversion
16. 01. 2010 13.36
podpora tovarišem in tovarišicam v grčiji - direktna akcija govori glasneje od 1000 besed ! zivel anarhizem ! ---------------------------------- glede na to da sm dotični komentar že v tretje objavil a mi ga moderator vsakič izbriše, se sprasujem kako je glede izražanja svobode mnenja v sloveniji, mar moderator briše ter prireja komentarje glede na njegovo politično usmeritev ma ni panike tip, ti kar brisi, lahko še 1000x pobrises, ma verjemi da nas ne bo vec moč ustaviti ko se bo kolesje upora pognalo v tek