Tujina

Policisti brez osumljenca, ostala je le skrivnostna oseba na posnetku

Rim, 22. 05. 2012 12.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Osumljenec bombnega napada v Brindisiju je bil do zdaj 48-letni moški. Izkazalo pa se je, da dokazi niso dovolj trdni, zato so ga policisti izpustili. Preiskovalci so tako spet na začetku in vse kar imajo, je posnetek varnostne kamere.

Preiskava o sobotnem bombnem napadu na šolo v Brindisiju na jugu Italije, v katerem je umrlo dekle, pet pa jih je bilo ranjenih, je usmerjena v iskanje moškega, ki ga je ujela kamera, ko naj bi sprožil eksplozivno napravo, je danes dejala italijanska notranja ministrica Anna Maria Cancellieri.

Bomba je bila sestavljena iz treh plinskih jeklenk in elektronskega detonatorja, skrita pa je bila v zabojniku za plastiko poleg vhoda v šolo. A zabojnik je bil drugačen od smetnjakov, kakršne uporablja lokalna družba za odvoz odpadkov, je poudarila ministrica, ki pa več podrobnosti glede tega ni razkrila.

Nadzorna kamera, nameščena v bližini šole, je ujela moškega, ki je stal ob kiosku v času, ko se je zgodil napad. Na posnetku je videti, da ima moški opravka z daljinskim upravljalnikom, je v italijanskem parlamentu pojasnila notranja ministrica. Dodala je, da poznejši posnetki kažejo "tresenje in dim", nato pa moški zbeži v eno od ulic.

Moški naj bi bil star okoli 50 let, eno roko pa je imel obvezano. Njegov obraz na posnetku ni jasno viden.

Glavni osumljenec je bil do zdaj 48-letni moški, na katerega so kazali številni namigi in pričevanja očividcev. Njegovega 55-letnega brata je policija pridržala že v ponedeljek. Izkazalo pa se je, da dokazi niso dovolj trdni, zato so oba brata izpustili. Oseba, ki so jo posnele varnostne kamere, namreč ni bil 48-letnik. Preiskovalci so tako spet na začetku in vse kar imajo zaenkrat, je posnetek neznanega morilca.

Včeraj so pokopali 16-letnico, ki je umrla v bombnem napadu. Bomba je eksplodirala v trenutku, ko so učenci vstopali v šolo.
Včeraj so pokopali 16-letnico, ki je umrla v bombnem napadu. Bomba je eksplodirala v trenutku, ko so učenci vstopali v šolo. FOTO: Reuters

Nimajo motiva napada

Notranja ministrica je dejala, da postopek vodijo protimafijski tožilci, vendar so "odprte vse možnosti" glede tega, kdo bi lahko bil avtor napada. Zaenkrat ni znan noben motiv napada.

Sprva so domnevali, da je napad izvedla mafija, saj gre za šolo, imenovano po ženi protimafijskega sodnika Giovannija Falconeja, zgodil pa se je tik pred 20. obletnico Falconejevega uboja. Nato so preiskovalci sporočili, da je možno, da je napad kriminalno dejanje, ki ga je zagrešil posameznik.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Jimi1
22. 05. 2012 14.43
+2
Če plin ni z zrakom pomešan noče ne goreti ne eksplodirati..... S čim je napolnil plinske jeklenke?
St!fler
22. 05. 2012 14.28
-1
...napat verjetno zaradi neprevičnega ocenjevanja profesorjev , pol pa nastradajo tisti ki niso nič krivi..