Tujina

FOTO: Letalo pristalo zaradi grožnje z bombo

Stockholm, 25. 09. 2010 09.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Potniško letalo, ki je letelo iz Kanade v Pakistan, je zasilno pristalo v Stockholmu. Potnika, osumljenega, da je imel pri sebi eksplozivno telo, so zaslišali in že izpustili.

Letalo Boeing 777 pakistanske letalske družbe z 243 potniki, ki je letelo iz Kanade v Pakistan, je zaradi grožnje z bombo zasilno pristalo na Švedskem.

Potnica je namreč kmalu po vzletu poklicala kanadsko policijo in dejala, da je na krovu moški, ki trdi, da ima bombo. Policija je nemudoma stopila v stik s pilotom. Kontrolorji so letalo, takoj ko je prispelo v švedski zračni prostor, usmerili na glavno letališče v Stockholmu. Po pristanku so potniki ostali na svojih sedežih, a pozneje se je policija odločila za evakuacijo. Potniki so mirno zapustili letalo.

Policija je že prijela moškega, osumljenega, da je na letalo pretihotapil bombo. Eksploziva niso našli. Po prvih navedbah oblasti naj bi bil potnik Pakistanec s kanadskim potnim listom, kar pa so pozneje zanikali.

Predstavnik švedske policije Stephan Radmann je pozneje sporočil, da pri moškem, ki so ga prijeli zaradi suma, da ima pri sebi bombo, niso našli eksploziva, prav tako ga niso odkrili na letalu. Osumljenca so po zaslišanju zato že izpustili.

Letalo je že poletelo proti Manchestru v Veliki Britaniji, od koder bodo potniki pot nadaljevali proti Karačiju.

 

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

MERDE-AVE-MERDE
25. 09. 2010 21.11
Panika brez razloga - zaradi ene zmedene potnice ki telefonira med poletom
skydrol7
25. 09. 2010 14.23
pogovor o bombi ali kakem drugem rastrelivom je no - no na letalu
Brane Luka
25. 09. 2010 10.21
TIP jo je osvajal z svojim "exsplozivnim " telesom , pa ga je prizemljila ( kar cel avion ), pač ne pada na bodybildrje !! he :))