Tujina

Bomba eksplodirala med nogometno tekmo

Bagdad, 14. 05. 2010 17.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Volilna komisija je ugotovila, da na iraških volitvah ni prihajalo do poneverb. Medtem pa je na severu države znova krvavo. Bomba je tokrat odjeknila med nogometno tekmo.

Na volitvah po navedbah volilne komisije ni prihajalo do poneverb.
Na volitvah po navedbah volilne komisije ni prihajalo do poneverb. FOTO: Reuters

Iraška volilna komisija je ponovno preštela okoli dva in pol milijona oddanih volilnih glasov in ugotovila, da na volitvah ni bilo poneverb. Rezultate bodo objavili v ponedeljek, je dejal predstavnik volilne komisije Kasim al Abudi. ''Ni dokaza, da bi prihajalo do poneverb, manipulacij ali velikih napak,'' je dejal al Abudi.

Parlamentarne volitve so sicer potekale 7. marca letos. Ponovno štetje je zahtevala šiitska koalicija premierja Nurija al Malikija, po tem ko je po prvem štetju dobila dva parlamentarna sedeža manj kot blok nekdanjega premierja Ijada Alavija. Slednji so dobili 91 sedežev, al malikijevi pa 89 sedežev v sicer 325-članskem parlamentu. Ponovno štetje so sicer začeli 3. maja, vse pa kaže, da bodo rezultati ostali enaki.

Osem mrtvih, 120 ranjenih

Medtem pa je danes znova prišlo do prelivanja krvi v tej uničeni državi. Po prvih podatkih je na severu države v kraju Tal Afar eksplodiral avtomobil bomba na nogometni tekmi. Najmanj osem ljudi je ubitih, še 120 pa ranjenih.

Po poročanju CNN pa je bilo v napadu, ko je en napadalec vozilo polno eksploziva zapeljal na nogometno igrišče, dva samomorilska napadalca pa sta se pomešala med gledalce, ubitik kar najmanj 25 ljudi, še 125 naj bi bilo ranjenih. Po poročanju BBC pa je bilo ubitih najmanj 10 ljudi.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Feels_good_man
14. 05. 2010 20.18
ne vem kako lahko ti bedaki svojo lastno državo tko uničujejo. sicer pa kakor si bojo postlali, tako bojo spali, irak bo za večno ostal revna luknja sredi puščave, okupatorji si bojo pa delili naftne dobičke.
skydrol7
14. 05. 2010 19.57
zahrbtni napad na sportni prireditvi........... Sramota !