Tujina

Bodo Gadafijevemu sinu odrezali prste?

Tripoli, 25. 11. 2011 09.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Gadafijev sin Saif al Islam ima gangreno na prstih, po mnenju zdravnikov pa nujno potrebuje operacijo roke. Če ga ne bodo operirali, bi lahko hudo zbolel. Prste mu bodo najverjetneje amputirali.

Saif s povitimi prsti po prijetju pred slabim tednom.
Saif s povitimi prsti po prijetju pred slabim tednom. FOTO: Reuters

Najvplivnejši sin pokojnega libijskega diktatorja Moamerja Gadafija Saif al Islam ima gangreno na prstih in bi jih morali amputirati, pravi zdravnik Andrei Murakhovsky. Nekateri namigujejo, da so Saifu al Islamu prste poškodovali, ko so ga prijeli minuli teden, vendar naj bi poškodbo roke dobil v spopadu pri mestu Vadi Zamzam pred mesecem dni.

Libijski premier Abdul al Rahim Kib je zatrdil, da ima Gadafijev sin najboljšo možno zdravstveno oskrbo.

Al Islamu bodo najverjetneje sodili v Libiji, a bodo v procesu sodelovali tudi sodniki haaškega Mednarodnega kazenskega sodišča (ICC). Zaporni nalog za Saifa al Islama je ICC izdal 27. junija, istočasno kot za njegovega očeta in nekdanjega vodjo Gadafijeve obveščevalne službe Abdulaha al Senusija.

Poškodovani prsti Gadafijevega sina
Poškodovani prsti Gadafijevega sina FOTO: Reuters

Krivi naj bi bili zločinov proti človečnosti med nasilnim zatrtjem protivladnih protestov v Libiji oziroma za "obsežne in sistematične napade" na libijske civiliste. To je bilo prvič, da je ICC izdal zaporne naloge še v času trajajočega konflikta, ki se je v Libiji začel februarja, končal pa z zavzetjem Sirte in smrtjo Gadafija konec oktobra.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tekavcminka56
26. 11. 2011 13.46
+4
kaksni clanki, 24ur naj vas opomnim ko bodo rockefellerji, rothschildi, vatikan & co imeli v rokah cel svet, ne manjka jim več veliko, par azijskih držav (iran, sirija, koreja, kitajska rusija) nekaj dela bodo še imeli ampak večino finančnih instutucij na svetu že obvladujejo, skratka želel sem vas opomnit, da dvomim da, ko bo vse njihovo, da vas bodo še potrebovali, ZATO ZAČNITE RAJO POČASI OZAVEŠČATI S PRAVIMI NOVICAMI! hvala
BigLebowski
25. 11. 2011 20.03
+1
Mec islama ga je po prstih hihihi. Kdor prevec z mecem opleta, si lahko prste odseka!
prlek 1
25. 11. 2011 12.21
+9
nohte so mu pulili z umazanimi kleščami.....to je standardna zelo boleča mučilna tehnika tam...zdaj pa ma kronično vnetje...
boby1
25. 11. 2011 11.50
+5
Da se en bom razpisal, Admin pa bi me itak brisal predlagam vsem, ki jih karkoli v zvezi z Libyo in Gadafijem zanima, da na najbolj obiskani video spletni strani vtipkajo: RIP LIBYA AND COLONEL GHADAFFI 1969-2011 in se malo zamislijo nad ... Aja, ne smem napisati nič, kar se en sklada z ameriško, Sarkozyevo, Cameroonovo, ... politiko, sicer bom vrisan po kratkem postopku.
JezekTekaTeka22
25. 11. 2011 11.48
+1
prstov ima 20 ... glavo pa sam eno ...
MOSSAD003
25. 11. 2011 11.41
+10
No tole ja melo... Ko so ga prijeli je imel vse prste,malo poglejte slike...pa to A so ga uporniki s kleščami popedenali,ja če ni sterilno se ponavadi zaplete...ejga