Tujina

Bo sedemletna nečakinja 'zapečatila' stričevo usodo? Policija čaka, da opiše 'zlobneža' iz Alp

Nnnecy, 28. 06. 2013 18.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Zaid al Hilli zanika, da je naročil umor bratove družine. Preiskovalci so ga v zameno za varščino iz pripora sicer izpustili, a bodo nadaljevali zaslišanje. Računajo pa tudi na nove informacije z zaslišanja edine očividke zločina.

Hiša v Franciji umorjene britanske družine
Hiša v Franciji umorjene britanske družine FOTO: Reuters
Zaid al Hilli je po plačilu varščine spet na prostosti, še vedno pa zanika, da bi bil vpleten v grozljiv napad, v katerem so ob francoskem jezeru Annecy umrli inženir Saad al Hilli, njegova žena Iqbal in njena mati, njuni hčerki Zeena in Zainab pa sta, čeprav slednja s hudimi poškodbami, napad preživeli.

Zaida je britanska policija aretirala po tem, ko se ni odzval na zahteve preiskovalcev, naj se zglasi na zaslišanju v zvezi z umori, ki so se zgodili že lani, ob britanski družini iraškega rodu pa je umrl še francoski kolesar Sylvain Mollier, najbrž zato, ker je presenetil morilca.

Zaid vztraja, da so ga umori šokirali kot vse ostale, in da si želi, da bi krivca zaprli. Čeprav sta si bila z bratom res v laseh zaradi milijonske dediščine pokojnega očeta, sestavljene iz denarja in nepremičnin, pa da je brata in njegovo družino "iskreno ljubil".

Policisti v to sicer dvomijo, saj je bilo iz Saadove elektronske pošte mogoče razbrati, da se je, potem ko je zamrznil izvajanje oporoke, brata bal.

Prav tako je družina na počitnice odšla tako nenadoma, da so mnogi sklepali, da so pred nečem bežali.

Zaid po zaslugi varščine ostaja na prostosti do 31. julija, vendar pa bodo policisti v tem času nadaljevali zaslišanja. Primer sicer še vedno preiskuje okoli 100 britanskih in francoskih preiskovalcev.

Po zadnji teoriji pa naj bi bil Zaid tisti, ki se je odločil spor z oporoko rešiti z umorom brata, za kar naj bi najel plačanega morilca, kar naj bi dokazovali njegovi pogosti klici v Romunijo tik pred umori. Turisti, ki so bili z družino v istem kampu, pa so pozneje dejali, da jih je zasledoval "neki vzhodni Evropejec".

V naslednjih dneh naj bi policisti spet zaslišali tudi sedemletno Zainab, ki je bila v napadu hudo poškodovana in je edina očividka dogodka, sestra Zeena se je namreč skrivala pod sedežem avtomobila.

Preiskovalci upajo, da se je deklica, ki naj bi s sestro živela v rejniški družini, v tem času spomnila kakšne nove podrobnosti v zvezi z napadalcem, v bolnišnici je namreč psihologu dejala le, da jih je napadel "en zlobnež". Strokovnjaki pa so takrat predvidevali, da bi daljši čas za okrevanje lahko pomenil, da bodo spomini, čeprav grozljivi, vendarle privreli na dan, zato verjamejo, da bo prej ali slej sposobna podrobnejšega opisa napadalca, ki naj bi bil po načinu izvedbe zločina profesionalec.

po masakru v Franciji
po masakru v Franciji FOTO: Reuters
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.