Tujina
Oglas

Bled, preprosto okusen, okusi ga!

Bled, 16. 07. 2015 10.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Blejski dnevi
Komentarji
0

Konec tedna bodo na Bledu potekali tradicionalni Blejski dnevi, ki jih bodo letos zaznamovali posebni gostje Anže Kopitar, Maaraya in FerFud ter kulinarična ponudba lokalnih partnerjev, združenih pod blagovno znamko Okusi Bleda.

Tradicionalna prireditev Blejski dnevi vsako leto na Bled privabi številne obiskovalce, ki si bodo tudi letos med 17. in 19. julijem lahko ogledali, kako nastajajo izdelki domače in umetnostne obrti in prisluhnili promenadnim koncertom, v soboto pa bo Bled razsvetlilo 15.000 lučk v jajčnih lupinah na Blejskem jezeru in nekajminutni ognjemet.

Posebni gost Blejskih dnevov Anže Kopitar na Bledu.
Posebni gost Blejskih dnevov Anže Kopitar na Bledu. FOTO:

Rdeča nit letošnje prireditve je lokalna kulinarika, s katero se bo na promenadi predstavljajo devet blejskih ponudnikov, združenih pod blagovno znamko Okusi Bleda. Ti bodo na način »ulične prehrane« ponujali tradicionalne jedi v sodobni preobleki, pripravljene iz svežih sezonskih sestavin. Jedi kot so poletna ričota s kranjsko klobaso, ajdovi žganci s kislim mlekom, blanska postrv, entrecote krvavške govedine in seveda blejska kremna rezina, bodo na voljo po cenah 3 €, 5 € in 7 €, s čimer želijo organizatorji jedcem omogočiti pokušino več kot ene lokalne dobrote.

Maraaya, posebna gosta Blejskih dni in Blejskega zlatega mikrofona.
Maraaya, posebna gosta Blejskih dni in Blejskega zlatega mikrofona. FOTO:

Na letošnjih Blejskih dnevih pričakujejo tudi posebne goste, najboljšega slovenskega hokejista, dvakratnega zmagovalca Stanleyjevega pokala Anžeta Kopitarja in posebna glasbena gosta, finalista Evrovizije 2015, Maraayo, Marjetko in Raaya. Anže bo v petek ob 17. uri predstavil svojo blagovno znamko AK11, nato pa bo obiskovalcem na voljo za avtograme, Marjetka in Raay pa bosta gostovala na festivalu Blejski zlati mikrofon in se z oboževalci srečala po sobotnem ognjemetu.

Glasbeni program se v petek ob 20. uri pričenja sprvim koncertom v okviru jubilejnega 25. Okarina Festivala Bled 2015, na katerem bodo nastopili Neca Falk, SmaalTokk in skupina Kontrabant. V soboto bo nastopila skupina Arrow, za njo nagrajenci festivala Blejski zlati mikrofon, nedelja pa je namenjena narodno zabavni glasbi – srečanju harmonikarjev ob Blejskem jezeru in koncertu ansambla Blejski pozdravi.

V soboto bo Blejske dneve obiskal FerFud, pri čemer gre za povsem novo kulinarično izkušnjo, ki na slovenskih ulicah ponuja fine grižljaje po "fer" ceni. Obiskovalci za jedi plačajo, kolikor želijo, vsi prihodki pa gredo v podporo projektu Botrstvo v Sloveniji. FerFud tako združuje okusne jedi z dobrodelnostjo in zaokrožuje dogajanje na Blejskih dnevih, ki letos v ospredje postavljajo prav kulinariko.

"Skupaj z našimi partnerji smo pripravili bogat program dogodkov, ki bo navdušil tako tuje, kakor tudi domače goste. Posebna zahvala gre sponzorjema prireditve, družbama BTC d.d. in Adriatic Slovenica d.d., ki sta podprli dogodek Okusi Bleda – Blejski dnevi 2015," pravi Jaka Ažman, direktor Turizma Bled, in pristavlja, da so letos posebno pozornost namenili visoki kvaliteti dogodka.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1