Tujina

Blair pomagal Gadafijevemu sinu

London, 04. 09. 2011 21.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Blair naj bi Saifu al Islamu Gadafiju, sinu strmoglavljenega libijskega voditelja, pomagal pri doktoratu, ki ga je opravil na londonski univerzi.

Tony Blair in Moamer Gadafi
Tony Blair in Moamer Gadafi FOTO: Reuters

Nekdanji britanski premier Tony Blair je pomagal Saifu al Islamu, sinu libijskega voditelja Moamerja Gadafija, pri doktoratu na London School of Economics, je danes poročal britanski Sunday Times. Časnik se sklicuje na dokumente, najdene v Tripoliju po padcu Gadafijevega režima. Na zapuščenem britanskem veleposlaništvu v Tripoliju so jih našli predstavniki organizacije za človekove pravice Human Rights Watch in novinarji, potem ko so libijski uporniki prejšnji teden zavzeli Tripoli.

Med dokumenti je po poročanju Sunday Times tudi pismo nekdanjega premierja Blaira, v katerem ta Gadafijevega sina naslavlja z "inženir Saif" in se mu zahvaljuje za predstavitev "zanimivih tez" za doktorat na London School of Economics. V pismu Blair Saifu tudi predlaga nekaj primerov, ki bi mu lahko pomagali pri študiju.

Tokratni dokument je zadnji v vrsti dokumentov, najdenih v Libiji, katerih vsebino so v minulih dveh dneh razkrili tuji mediji. New York Times je že v soboto poročal o tesnih stikih med ameriško obveščevalno službo Cia in libijsko obveščevalno službo, s slednjo pa naj bi v času Gadafijevega režima sodelovala tudi britanska obveščevalna služba MI-6.

Nemški Bild am Sonntag pa je danes objavil, da je nemška varnostna služba že pred več kot desetimi leti dobivala informacije od libijske obveščevalne službe v času Gadafijevega režima.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

janez6b
05. 09. 2011 22.15
Izsiljeval? Hehe s cim ze?:) jao to mora bolet.
CrusaderKnight
05. 09. 2011 09.45
Seveda so mu podajali roke, če jih je pa izsiljeval na 1000 in 1 načn! Sej sinu je bil tudi nedolžen čeprav je v švici ubil svojega služabnika, par telefonskih klicov, grožnja da bo umaknil miljarde in je bilo! Konec koncev se je pa tudi sam boril proti Al-kaidi, ostalim terroističnimi skupinami, in podobno! Cia in podobne institucije pa potrebujejo kaos, nered, ker drugače bi bile brez poslov! Ve se tudi da je gadafi zalagal milice po afriki, večinoma tam kjer so bili nemiri, in jim tudi plačeval da prevzemejo oblast! Pač naredil je eno napako, streljal po lastnih ljudeh ki so hoteli malo več demokracije, mar bi razpisal volitve samo vprašanje če ni vedel da bo na volitvah poražen!
cucjetina
04. 09. 2011 23.38
vsi so mu roke podajali od evropejcev do azijcev američanov in danes tti isti bombardirajo njegov narod sramota
Mb128
04. 09. 2011 22.29
Torej, da povzamem vse te novice. V bistvu ne obstajajo ne leve ne desne stranke. Obstaja samo interes in lasten žep ter ideologija ki se imenuje sebičnost. Vse ostale ideologije so pravljice za male otroke in najivne. Mb