Tujina
Oglas

Poglejte kako lahko zaslužite s ceno nafte preko interneta

Ljubljana, 10. 06. 2015 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nagel padec cene nafte, ki se je začel leta 2014 in se nadaljeval tudi v letu 2015 je presenetil trg. Vzrok padca cene je zmanjšanje povpraševanja, do česar je prišlo zaradi upočasnitve rasti globalne ekonomije. Glede ponudbe je OPEC na junijskem sestanku ostal stabilen glede svoje odločitve, da za sedaj ne zmanjšajo proizvodnje, kar lahko v večji meri omeji rast cene v prihodnosti.

FXLIDER
FXLIDER FOTO: FXLIDER

Ali ste vedeli, da lahko zaslužite s trgovanjem s ceno nafte na svetovnem trgu preko interneta, preko svojega prenosnega računalnika, pametnega telefona ali tablice? FXLider vam poklanja 50 EVR, da se preizkusite v trgovanju na svetovnem trgu, dovolj je samo, da izpolnite obrazec dostopen na spodnji povezavi in začnete trgovati.

Prijavite se tukaj in prevzemite 50 EUR za trgovanje

Nizka cena nafte, bo nadaljevala z nižanjem inflacije na globalni ravni, korist od nizke cene pa bodo imele države, ki so neto uvoznice, v katere spada večina najrazvitejših ekonomij sveta. Seveda pa nizke cene ne gredo v korist proizvajalcem tega energenta, posebno na Bližnjem vzhodu, Venezueli in Rusiji.

"Ekonomisti so preračunali, da 10% padec cene nafte pripelje do 0.1% rasti bruto domačega proizvoda. Cena nafte in inflacija se pogosto smatrata kot vzročno posledična veza. Kakor cena nafte raste in pada, ji inflacija sledi v isti smeri. Razlog, zakaj se to dogaja je ta, da je nafta glavna vstopna surovina gospodarstva in v kolikor njena cena raste, raste tudi cena končnih proizvodov," pravijo v FXLider-ju.

FXLIDER
FXLIDER FOTO: FXLIDER

Vojne in nemiri v državah, ki so največji proizvajalci nafte, lahko začasno povzročijo prekinitev oskrbe s tem energentom, kar lahko skrije upad potrošnje. Ta učinek se kaže še posebno takrat, ko gre za največje proizvajalce, kot so Irak in Iran ali največje potrošnike, kot so ZDA in Kitajska.

"Sposobnost OPEC-a, da vpliva na ceno nafte na svetovnem trgu je bila vedno omejena. Tudi, ko je bil v svojem razcvetu, je imel kartel probleme z dogovori glede krčenja proizvodnje. Vendar pa ključni proizvajalec v OPEC-u, Saudska Arabija, že nekaj let zapored zelo učinkovito manipulira zmanjšanja proizvodnje, da bi tako vplivala na ceno nafte. Stroški proizvodnje v Saudski Arabiji so med najnižjimi na svetu in zato pričakujejo, da je treba odstraniti s trga tiste proizvajalce, katerih stroški proizvodnje so visoki, kot so ameriški proizvajalci nafte iz skrilavca. Prekomerna proizvodnja je ustvarila tudi prekomerne zaloge, ki bodo imele negativen vpliv na ceno, tudi ko se nekateri proizvajalci umaknejo s trga zaradi nerentabilnosti proizvodnje," pravijo v FXLider-ju.

V zadnjih treh mesecih se je cena nekajkrat približala ravni 63 dolarjev po sodčku, vendar je ni nikoli prebila in se je nadaljevalo gibanje med 52 in 62 dolarjev po sodčku.  

Opozorilo o tveganju in odklanjanju odgovornosti

Pogodbe o razliki v ceni (CFD) predstavljajo proizvode, ki temeljijo na finačnem vzvodu in imajo visoko raven tveganja za Vaš kapital, ker lahko cene hitro postanejo neugodne za Vas. Izgube lahko presežejo vaše depozite in od Vas bi se lahko zahtevalo, da izvršite dodatna vplačila. Ti proizvodi morda ne bodo primerni za vse stranke, zato morate biti prepričani, da ste razumeli tveganja, poiščite pa tudi neodvisen nasvet. To gradivo ni ne ponudba, ne povpraševanje in ne transakcija glede kateregakoli finančnega instrumenta. FXLeader ne sprejme nobene odgovornosti za kakršnokoli uporabo teh komentarjev, pa tudi ne za posledice, ki lahko iz tega izvirajo. Ni nikakršnega zagotovila in ne garancije glede točnosti ali popolnosti teh podatkov. Posledično, vsaka oseba, ki ravna po njih, to dela popolnoma na lastno tveganje.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3