Tujina

'Bilo je kot divjanje cunamija'

Brazzaville, 05. 03. 2012 07.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Reševalci po vrsti močnih eksplozij v glavnem mestu Republike Kongo pod ruševinami še vedno iščejo morebitne preživele. Umrlo je okoli 200 ljudi, okoli 1500 je ranjenih. Vzrok za eksplozijo v dveh skladiščih streliva je bil kratek stik, so sporočile oblasti.

Glavno mesto Republike Kongo je pretresla vrsta močnih eksplozij.
Glavno mesto Republike Kongo je pretresla vrsta močnih eksplozij. FOTO: Reuters

Vzrok za vrsto močnih eksplozij v dveh skladiščih streliva, ki so pretresle glavno mesto Republike Kongo, je bil kratek stik, so sporočile oblasti. Kratek stik je povzročil požar, ki se je hitro razširil po skladišču.

Umrlo je okoli 200 ljudi, okoli 1500 je ranjenih. Reševalci še vedno iščejo morebitne preživele. Med žrtvami je več Kitajcev, saj je okoli 140 kitajskih delavcev ob eksploziji delalo v bližini skladišč. Vlada je že zaprosila številne mednarodne organizacije za pomoč, predsednik države Denis Sassou Nguesso pa je v mestu razglasil policijsko uro in zaprl območje nesreče.

Eksplozija je odjeknila v glavnem mestu Konga Brazzaville, a je bila tako močna, da so jo čutili tudi v mestu Kinšasa v Demokratični republiki Kongo, ki se nahaja neposredno na drugi strani reke Kongo.

"Bilo je kot divjanje cunamija," je dejal očividec.
"Bilo je kot divjanje cunamija," je dejal očividec. FOTO: Reuters

Številne hiše so bile ob eksploziji popolnoma uničene, odnašalo je tudi strehe, vrata in okna. "Bilo je kot divjanje cunamija," je dejal očividec.

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ZavedniSlovenci
05. 03. 2012 08.24
+4
Vse to je krivda premalo varnosti in varaovanja objektov ..In kdo bo krivec za vse te žirtve ???