Tujina

'Bil sem v vesolju, a Boga nisem videl'

Ljubljana, 16. 04. 2011 18.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Elena Šterpin
Komentarji
37

27-letni ruski kozmonavt Jurij Aleksejevič Gagarin je bil prvi, ki je naš planet videl drugače. Nebo je črno, Zemlja je modra, naj bi dejal med poletom, ki ga je iz anonimnosti izstrelil med zvezde.

27-letni ruski kozmonavt Jurij Aleksejevič Gagarin je bil prvi, ki je naš planet videl drugače. Nebo je črno, Zemlja je modra, naj bi dejal med poletom, ki ga je iz anonimnosti izstrelil med zvezde.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (37)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mojca14
17. 04. 2011 16.24
Heaven! Yeeeeeaaaaah!
donat323
17. 04. 2011 12.57
bil sem drugič operriran na hrbtenici, pod narkozo sem slišal, da se bog pogovarja z sestro, pol sem pa pogruntal, da so mi samo premalo močno narkozo dal
luckyss
17. 04. 2011 12.51
Bog ni eden, bogov je več - Slovenski trenutno čakajo na vlak..
T_one
17. 04. 2011 12.16
-1
@Kony Še bo trajalo nekaj časa preden bodo ljudje ugotovili, da je vsa pravljica o Kristusu ena velika prevara, ki si jo je izmislil Vatikan za pridobivanje pacientov (op. "vernikov"), da bi Vatikanu služili in mu dajali svoj denar, kot povračilo za prazne obljube.
T_one
17. 04. 2011 12.12
+0
"Bil sem v vesolju, a Boga nisem videl" Tako kot je že rekel "igor.gojcic"; Je kar hudo za nevednega človeka, ki skuša videti "boga" z tako omejenimi čutili kot so človeška čutila. Da bi človek lahko "videl" takšno neskončno Superinteligenco - Stvarstvo od "zunaj", bi moral iti izven Vesolja in pogledati Vesoje, da bi ga pa videl od "znotraj" - znotraj fizične manifestacije Stvarstva - Vesolja, katerega del smo tudi mi, je treba "gledati navznoter", z "domišljijo", z intuicijo, s šestim čutom, kajti drugače je Stvarstvo videti nemogoče, razen dela Stvarstvo oz. bližnjo okilico v kateri živimo, ki so jo naša čutila možna zaznati. Torej je iskanje "boga" kot celote "tam zunaj" popolnoma nesmiselno, ker ga na ta način ni možno "najti". Tisto Bistvo - Življenjsko Silo Stvarstvo, ki v bistvu uravnava delovanje vse fižične manifestacije preko frekvenc, ki jih tvori Kozmična Zavest Stvarstva, ki uravnavajo vse elektrokemične reakcije, s tem tudi fizikalne zakone, vključno z "naravnimi" zakoni, pa je tako in tako za človeka nemogoče videti, ker ga človeška čutila niso možna zaznati. Drugače pa je VSE "bog" - Stvarstvo, kajti nič ni izven oz. vse je del Stvarstva. @Civitasstain="Boga je kmal videl, saj če se dobro spominjam mu je takrat še sovjetski KGB, nastavil bombo v letalo, da je strmoglavil." S tem so hoteli preprečiti, da bi Jurij izdal, da je bil ves ta "projekt" prevara, podobno kot je bil "pristanek na luni" s strani Američanov leta 1969, ko so pozneje tudi mnogi astronavti kar kmalu "pomrli". Bojda pa so američani res zares pristali na Luni 1972 leta. @Katja32="Obstaja mnogo špekulacij. Tudi za Američane nekateri trdijo, da niso bili na luni ter da so posnetki iz puščave v Arizoni.. Vsi ne bomo nikoli mogli videti vsega" Bojda je Stanley Kubrick posnem mnogo prizorov iz tega "prvega postanka na Luni" v studiju v Londonu, nekaj pa v poščavi v ZDA. Je pa to zanesljivo bila prevara globalnih razmer, kar sta kasneje tudi potrdila Kissinger in Rumsfeld, ki sta tudi bila v takratni Nixonovi administraciji. Nixon pa je na vsak način hotel zmagati v tej tekmi za vesole, zato je, ker ni šlo drugače, ukazal Kubricku naj posname vso to globalno prevaro "pristanka na Luni". Večino, ki je bila vpletena v to, pa je Nixon kasneje ukazali pobiti, da ne bi resnica o prevati prišla v javnost.
vsevid
17. 04. 2011 11.54
UBOGA SLOVENIJA KAKŠNE LJUDI IMAŠ--------saj še verjamejo v PRAVLJICO o KRISTUSO
Ramzess
17. 04. 2011 11.21
"Nebo je črno, Zemlja je modra,..." Se zavedate kako omejena je naša percepcija, ... sveta okoli nas. "Bil sem v vesolju, a Boga nisem videl" Kaj neki je pričakoval, ... iskati Boga zunaj sebe, ... kako zaveden je človek ... če bi pa 'videl' Boga (oz. v resnici bogove - naše gospodarje), ki so uvedli monoteistične vere in ... stare in nove, potem najbrž ne bi imel (smel) česa reči. Civitasstain="Boga je kmal videl. saj če se dobro spominjam mu je takrat še sovjetski KGB, nastavil bombo v letalo, da je strmoglavil." Če drži, se raje vprašaj, kdo je stal za KGB-jem, višje nad njim, ... kasneje je mnogo astronavtov bilo likvidiranih, ...uradno je šlo za nesreče, kao. Ne le zato ker so vedeli preveč, ampak tudi zato ker so res videli "Boga", gospodarja človeške rase,... Vecpani="Bog kot neki gospod na nebum, ki predvsem potrebuje denar :)" Pa ne rabi ga, ... pač pa nekaj drugega, rabijo, ti takozvani bogovi ... se hranijo z nami, ... ljudje zbudite se. Katja32="Obstaja mnogo špekulacij. Tudi za Američane nekateri trdijo, da niso bili na luni ter da so posnetki iz puščave v Arizoni.. Vsi ne bomo nikoli mogli videti vsega" Tu je ogromno špekulacij, ... drži da baje še noben človek ni zapustli območja Zemlje in šel dlje v vesolje, ker je to za organsko bitje, na tej stopnji nemogoče, tudi zaradi določenih polj, ki obdajajo Zemljo...so pa ljudje bili na Luni in Marsu, v tamkajšnjih baza, le preko posredništva z nezemljani, z njihovimi plovili, ki so prirejena za taka potovanja. Celotni uradni vesoljski programi v tem svetu, so ena velika dezinformacija.
ursi-ursi
17. 04. 2011 08.38
eh boga noben ne more osebno srečat :) sej ni niti dokazov, da bi obstajal
Žogica
17. 04. 2011 07.31
-1
Boga ni videl zato, ker se Boga ne da kar tako videti z iluzornimi očmi, očmi, ki so prevlečeni z grehom. Šele takrat ko srce postane čisto od vse materilane nesnage se bo Bog pokazal pred našimi očmi. Za to je potrebno prakticirati proces za čiščenje srca., Gagarin ni poznal niti prakticiral proces za čiščenje srca, ki se mu reče Bhakti-joga, temveč letenje z zračnimi plovili. To je velika razlika.
nosferatu
17. 04. 2011 03.30
+1
@Juice25: Ni nujno, da je vsak, ki ne verjame v hipotetično nevidno bitje, ki nima v resnici nikakršne moči nad nami, gledal zeitgeist. Eni imajo pač zdravo pamet v glavi ;)
papasmurf
17. 04. 2011 02.16
Katja, Jurija so izbrali, zato ker je bil bolj psihično labiln po evaluacijah, Titova so šparali za drugi polet, ki je namesto uro in pol trajal 26 ur!
Emilija Glavina
17. 04. 2011 01.58
rageinblack Baje Gagarin ni bil prvi človek v vesolju. Obstaja mnogo špekulacij. Tudi za Američane nekateri trdijo, da niso bili na luni ter da so posnetki iz puščave v Arizoni.. Vsi ne bomo nikoli mogli videti vsega
Emilija Glavina
17. 04. 2011 01.52
+1
Zelo je zanimivo, kako komentarji odslikavajo naravo piscev. Nekateri povsod vidijo zarote in zlo. To so nesrečni ljudje. Sem gledala obsežno ameriško reportažo o Gagarinu, pa ni bila nikjer omenjana bomba. So pa povedali, da je v najožji izbor za polet prišel še German Titov, ki je pozneje tudi poletel Gagarin je bil kmečki sin, Titov pa delavski. Gagarina so izbrali zato, ker je Jurij bolj slovansko zveneče ime, kot German.
rageinblack
17. 04. 2011 01.46
Baje da Gagarin ni bil prvi človek v vesolju; pojdite na youtube in vpišite The Cosmonaut Cover-up , zelo zanimiv dokumentarni film!
Miria_
17. 04. 2011 01.00
BOGA V VESOLJU NI....NEHAJTE Z PRAVLJICAMI.
Juice25
17. 04. 2011 00.48
@vecpani zeitgeist a? k bi bli ljudje vsaj mal originalni.. ;)
vecpani
17. 04. 2011 00.14
če veruš, da bog obstaja, je zelo podobno kot otrok veruje da obstaja Božiček... Bog kot neki gospod na nebum, ki predvsem potrebuje denar :)
Niko_K
17. 04. 2011 00.08
Ja jaz vem, da sem bog.
Musti
17. 04. 2011 00.02
+1
znanost znanost ne pa vera !
Lojs501
16. 04. 2011 23.36
+1
Neumno je sploh razpravljat o tem, ali bog je, ali ga ni. Vsak zase najbolje ve.