Tujina

Biden napadal in zavijal z očmi, Ryan to vračal z isto mero

New York, 12. 10. 2012 06.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na edinem televizijskem soočenju sta se srečala tudi ameriška podpredsedniška kandidata Joe Biden in republikanec Paul Ryan. Analitiki menijo, da se je Biden znašel bolje kot Obama. Biden je napadal od samega začetka, do konca soočenja pa je pogosto zavijal z očmi, Ryan je to vračal z isto mero.

Paul Ryan in Joe Biden
Paul Ryan in Joe Biden FOTO: Reuters

Ameriška podpredsedniška kandidata demokrat Joe Biden in republikanec Paul Ryan sta se na svojem prvem in edinem televizijskem soočenju pred volitvami 6. novembra v Kentuckyju ognjevito spopadla glede zunanje in notranje politike, pri čemer sta glede na uvodne odzive uspela oba zadovoljiti svoje volivce.

Splošno prepričanje komentatorjev po soočenju je bilo, da je Biden na Centre kolidžu v Danvillu veliko bolje opravil svoje delo, kot ga je pretekli teden v Denverju predsednik ZDA Barack Obama. Vendar obenem republikanec Ryan ni igral podrejene vloge, kot jo je Obama pretekli teden na soočenju predsedniških kandidatov proti republikanskemu izzivalcu Mittu Romneyju.

Komentatorji liberalne televizije MSNBC so prisodili zmago Bidnu, komentatorji konservativne televizije Fox Ryanu, domnevno neopredeljeni volivci, ki jih je v studiu zbrala televizija CNN, pa so razglasili neodločen rezultat.

Biden je napadal od samega začetka, do konca soočenja pa je pogosto zavijal z očmi in se pokroviteljsko smehljal ter Ryana in voditeljico Martho Raddatz s televizije ABC večkrat prekinjal. Ryan je to vračal z isto mero.

Kandidata sta se spopadla glede napada na ameriški konzulat v Libiji, politike do Irana, Afganistana in Sirije, na domačem področju pa glede zdravstvenega zavarovanja za starejše, pokojninskega sistema, davkov in splava. O imigraciji tudi tokrat ni bilo govora.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.