Tujina

Bersani začel sestavljati vlado

Rim, 23. 03. 2013 13.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Vodja levosredinske koalicije Pier Luigi Bersani je že začel posvetovanja za sestavo vlade. Najpozneje v torek mora 61-letni Bersani italijanskemu predsedniku Giorgiu Napolitanu sporočiti, ali obstajajo pogoji za sestavo solidne vladne koalicije.

Pier Luigi Bersani bo skušal sestaviti vlado.
Pier Luigi Bersani bo skušal sestaviti vlado. FOTO: Reuters

Vodja levosredinske koalicije Pier Luigi Bersani, ki je v petek dobil mandat za sestavo nove vlade v Italiji, je že začel posvetovanja za sestavo vlade. Za ta konec tedna ima napovedan sestanek med drugim s predstavniki sindikatov in združenja italijanske industrije Confindustria, v ponedeljek pa naj bi se sestal z vodji parlamentarnih strank.

Najpozneje v torek mora 61-letni Bersani italijanskemu predsedniku Giorgiu Napolitanu sporočiti, ali obstajajo pogoji za sestavo solidne vladne koalicije.

Bersanijeva levosredinska koalicija je na volitvah konec februarja osvojila večino le v poslanski zbornici, v senatu pa za vladanje potrebuje koalicijskega partnerja.

V Ljudstvu svobode nekdanjega premierja Silvia Berlusconija so že vse od objave rezultatov volitev pozivali k oblikovanju velike koalicije, ki jo Bersani zavrača. V gibanju Pet zvezd Beppeja Grilla medtem zatrjujejo, da ne bodo podprli nobene vlade, razen takšne, ki bi jo vodilo gibanje.

Vse stranke se strinjajo, da so pred državo nujna gospodarska vprašanja, saj se spopada z najdaljšo recesijo v zadnjih dveh desetletjih.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.