Tujina

Fini: Berlusconi, odstopiva skupaj!

Rim, 14. 02. 2011 11.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Potem ko so Italijanke protestirale proti premierju Berlusconiju, češ da jih ne spoštuje, je zdaj sporočil, da ženske vedno obravnava z vsem spoštovanjem. Fini pa je izzval premierja, naj skupaj odstopita.

Gianfranco Fini pravi, da je Berlusconi slab zgled mladim Italijanom.
Gianfranco Fini pravi, da je Berlusconi slab zgled mladim Italijanom. FOTO: Reuters

Predsednik italijanske poslanske zbornice Gianfranco Fini je po včerajšnjih manifestacijah izzval premierja Silvia Berlusconija. "Pripravljen sem odstopiti, če odstopi tudi on. Mislim, da bi bilo videti krasno, če bi skupaj rekla 'odstopava', zato da bi Italijanom dala možnost, da izrazijo svoje mnenje z glasovanjem", je dejal. "Si že predstavljam naslove tiskovnih agencij," je nadaljeval. "A ne bojte se: Berlusconi se ne bo odpovedal svojemu stolčku."

Fini je v nadaljevanju kritično ocenil Berlusconijevo ravnanje na vodilnem položaju. Kot je povedal predsednik zbornice, "voditeljstvo ne pomeni nekaznovanosti, ne pomeni, da se lahko "požvižgaš" na ustavo, ne pomeni, da si nad zakonom, tudi če dobiš 99 odstotkov glasov". V zvezi s primerom Ruby je Fini izrazil razočaranje, ker je Italija postala predmet posmeha v drugih državah. Ob tem je poudaril, da je premierjevo ravnanje slab zgled mladim, saj jim daje občutek, da do uspeha vodijo bližnjice in da je denar najpomembnejša vrednota. Fini je dodal še, da se je treba zavedati, da ima Berlusconi večino in da je 14. decembra, ko so glasovali o nezaupnici, zmagal. Njegove oblasti ne bodo prešli v parlamentu, temveč s pomočjo italijanske družbe, je pojasnil.

Berlusconi: Z ženskami ravnam spoštljivo

Berlusconi sicer meni, da so ženske pametnejše in odgovornejše kot moški. ''Ženske vedo, kako jih spoštujem. Vedno sem jih obravnaval z veliko pozornostjo in spoštovanjem, tako v poslu kot v vladi,'' je sporočil premier, ki je vpleten v številne seksualne škandale.

Silvio Berlusconi meni, da so ženske pametnejše kot moški.
Silvio Berlusconi meni, da so ženske pametnejše kot moški. FOTO: Reuters

Tega mnenja pa niso številne Italijanke, ki so včeraj protestirale v Rimu in drugih 230 mestih po državi. Od premierja so zahtevale odstop, obenem pa so tudi nasprotovale podobi žensk v Italiji, ki jo svetu posredujejo politiki in mediji.

Berlusconi je sicer danes tudi pojasnil, da ne namerava odstopiti s položaja premierja, kar je zahtevalo na tisoče Italijank na nedeljskih protestih. Berlusconi je povedal, da so bili protesti delo njegovih političnih nasprotnikov.

''Vse ženske, ki so me imele priložnost spoznati, vedo, koliko jih spoštujem. Vedno sem se lepo vedel in vedno sem bil do njih pozoren ter spoštljiv. Vedno sem se tudi trudil delati tako, da bi se vsaka ženska počutila posebno,'' je povedal.

SORODNI ČLANKI

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

robinud@volja.net
15. 02. 2011 01.49
Berlusconi: Z ženskami ravnam spoštljivo Ha ha, naj nekdo da oni video, ko prometnico "preseneti od zadaj".
plutto
14. 02. 2011 20.10
Vse ženske, ki so me imele priložnost spoznati, vedo, koliko jih spoštujem. Vedno sem se lepo vedel in vedno sem bil do njih pozoren ter spoštljiv. Vedno sem se tudi trudil delati tako, da bi se vsaka ženska počutila posebno,'' je povedal. Seveda Berlusconi: tvoja bivša žena bi imela marsikaj za povedati !
jacfive
14. 02. 2011 16.48
Naj še JJ to predlaga Pahorju pa smo vsi zmagali...
HThief
14. 02. 2011 15.38
vedno placa za usluge, pravi gentleman
arkan111
14. 02. 2011 15.13
BOLI NJEGA....ON JE CAR PA SE LAHKO MEČEJO NA TREPALNICE KOKER HOČEJO!!!!
wsharky
14. 02. 2011 14.38
... berluskoni je dedec ki zna z zenskami ...ne pa nas borutek, ko mu vsaka blondinka lahko pobegne...
drejcy8
14. 02. 2011 13.01
Vsaka ki je šla z njim, je imela korist od tega.Tako da ne razumem,da zdaj tak skačejo.Saj pa je priznal, da ma raje ženske kot moške :)
terra luna
14. 02. 2011 12.44
jst mu pa verjamem da je spoštljiv
Crazy_Horse
14. 02. 2011 12.22
Don Berlusconi leggenda
DarkT
14. 02. 2011 11.51
On spoštuje samo tiste ko se slačijo pred njim! ;)