Tujina

Berlusconi se tudi tokrat ni udeležil zaslišanja

Milano, 14. 06. 2011 14.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na sojenju v aferi Ruby je tožilstvo dokazovalo pristojnost sodišča v Milanu. Morali so predstaviti protiargumente na kar 16 pritožb, ki so jih vložili Berlusconijevi odvetniki.

Italijanski premier Silvio Berlusconi, ki je obtožen plačevanja za spolne usluge mladoletni prostitutki in zlorabe položaja, se zaslišanja tudi tokrat ni udeležil. Sojenje so zato prestavili na 18. julij, ko bo milansko sodišče odločalo o pritožbah Berlusconijevih odvetnikov.

Na sodišču v Milanu se je danes nadaljevalo sojenje v zvezi z afero Ruby. Tožilci so skušali dokazati, da je milansko sodišče pristojno, da odloča v primeru Ruby. Tožilstvo je namreč predstavilo protiargumente na 16 pritožb, ki so jih vložili odvetniki italijanskega premierja Silvia Berlusconija. Ti so med zadnjo obravnavo 31. maja med drugim izpodbijali pristojnost milanskega sodišča, da odloča v primeru Ruby, in zahtevali premestitev sojenja v Monzo.

Državna tožilka Ilda Bocassini je pred sodiščem dokazovala, da je Berlusconi uporabil ves svoj vpliv, da bi maja 2010 dosegel izpustitev takrat 17-letne Ruby, ki jo je zaradi tatvine prijela milanska policija. S tem je premier po mnenju tožilstva zlorabil položaj. Bocassinijeva je zatrdila, da so preiskave proti premierju potekale v skladu z ustavo. Branila je tudi sklep pravosodja, da uvedejo hitro preiskavo proti Berlusconiju, saj so proti njemu obstajali "očitni dokazi".

Berlusconi
Berlusconi FOTO: Reuters

Berlusconijevi odvetniki nasprotno trdijo, da se preiskave nanašajo na dogodke, ki so se odvijali v Berlusconijevi zasebni rezidenci v Arcoreju pri Milanu. Za ta kraj pa je pristojno sodišče v Monzi in ne v Milanu. Milansko tožilstvo zato ni imelo pristojnosti, da uvede preiskavo. Odvetnik Niccolo Ghedini je tudi protestiral zaradi telefonskega prisluškovanja in domnevne kršitve tajnosti pošte.

74-letni Berlusconi je obtožen, da je med divjimi "bunga-bunga" zabavami v svoji vili pri Milanu vsaj 13-krat spolno občeval s tedaj še 17-letno Maročanko Ruby in ji za njene usluge tudi plačal. V Italiji je prostitucija sicer dovoljena, je pa kaznivo občevati z mladoletno prostitutko. Berlusconi naj bi tudi zlorabil svoj položaj, ko je Ruby z osebnim klicem na policijo spravil iz zapora.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

reks123
14. 06. 2011 19.01
bruselj3
14. 06. 2011 16.47
ah, to je Italijanski Zidar!
6.9
14. 06. 2011 14.41