Tujina

Berlusconi brez zapletov prestal operacijo na srcu

Milano, 14. 06. 2016 14.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

79-letni nekdanji italijanski premier Silvio Berlusconi je uspešno prestal operacijo na srcu, v kateri so mu zamenjali srčno zaklopko. Berlusconija so premestili na oddelek za intenzivno nego, v bolnišnici pa naj bi ostal predvidoma teden dni.

Operacija na srcu nekdanjega italijanskega premierja ter medijskega magnata, 79-letnega Silvia Berlusconija, je potekala po predvidevanjih in brez zapletov. Po zamenjavi srčne zaklopke so Berlusconija že premestili na oddelek intenzivne nege, predvidoma čez teden dni naj bi ga odpustili v domačo oskrbo, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.

Silvio Berlusconi je uspešno prestal menjavo srčne zaklopke.
Silvio Berlusconi je uspešno prestal menjavo srčne zaklopke. FOTO: AP

Po štiriurni operaciji na odprtem srcu, ki se je zaključila okoli poldneva, so predsednika italijanske desnosredinske stranke Naprej Italija premestili v intenzivno nego. Poseg je opravil Ottavio Alfieri, predstojnik oddelka za kardiokirurgijo v milanski bolnišnici San Raffaele, navaja Ansa.

V italijanskem političnem prostoru so se minule dni, vse od hospitalizacije Berlusconija po težavah zaradi srčnega popuščanja, pojavile marsikatere špekulacije o morebitnem nasledniku Berlusconija na desnem političnem polu. Oglasili so se mnogi politiki, tisti na desnici pa so ves čas poudarjali nenadomestljivost Berlusconija in nepotrebnost razprav o nasledstvu.

Fedele Confalonieri, Berlusconijev dolgoletni sodelavec ter predsednik medijske družbe Mediaset, je še danes dopoldne v izjavi za enega od italijanski časnikov razprave o nasledstvu v vodstvu stranke komentiral z besedami, da je "Silvio kot Guliver. Ampak Liliputanci znotraj njegove stranke nimajo niti vrvi, s katerimi bi ga privezali". Po njegovi oceni bo edini mogoč naslednik na čelu stranke tisti, ki ga bo izbral Berlusconi sam. Berlusconi je po oceni Confalonierija "anomalija oz. kar krasna anomalija". In zato bo tudi njegov naslednik, če kdaj bo, moral biti v tem podoben Berlusconiju.

Med dopoldansko operacijo se je pred milansko bolnišnico zbrala gruča novinarjev in podpornikov, ki so čakali na novice o Berlusconiju. Prvi, ki je javnosti potrdil, da je z Berlusconijem "vse v redu", je bil Gianni Letta, eden dolgoletnih tesnih političnih sodelavcev Berlusconija.

Zvonjenje njegovega telefona je prekinilo novinarsko konferenco, na kateri je ravno predstavljal svojo novo knjigo. Letta se je opravičil, prevzel klic, ki ga je tudi hitro zaključil, nato pa številni publiki dejal, da je po tej novici pomirjen.

Berlusconi bo dva dni predvidoma preživel na oddelku intenzivne nege, nato pa še teden dni na kardiokirurškem oddelku, navaja Ansa. Po odpustu prvaka italijanske desnice čaka približno mesec dni pooperativne rehabilitacije, ki naj bi jo po pisanju Anse Berlusconi opravljal kar na domu.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Rolo956
15. 06. 2016 08.37
Drzi se berla, da slucajno nebi pomislo da bi skripno, ker drugace se pogajanja za prodajo ac milana v roke kitajcem zavlecejo do naslednega leta kar pa nebi bilo lih prijetno
lcePower
14. 06. 2016 15.40
+1
hvala bogu, drž se stari brusač
frang00
14. 06. 2016 15.20
+2
Toliko potenciala, da bi se ga losali
User1063544
14. 06. 2016 15.17
-2
Škooooooooooooooooda.....
SEJBOBOL
14. 06. 2016 14.57
+1
Ma zih je meu že srce v rezervi ..... mafia ....
Klimova
14. 06. 2016 14.35
+1
Če zate skrbijo najboljši in če imaš denar, lahko prestaneš marsikaj; medtem ko skoraj na našem pragu umirajo izkoriščani otroci s strani velikih korporacij. Pa nihče nič. Kaj me briga en slinast berluskoni
frang00
14. 06. 2016 15.29
+0
Na našem pragu so izkoriščeni otroci s strani korporacij? Tistih korporacij katere dajejo njihovim staršem službo, da lahko živijo? Tiste, ki plačujejo davek, da se daje otroške dodatke za te izkoriščene otroke? Upam, da je vidna satira v komentarju.
macek_garfield
14. 06. 2016 14.29
+7
super, sedaj pa takoj na bunga bunga pa to