Tujina

Berlusconi bi polepšal Evropski parlament

Rim, 25. 04. 2009 15.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Italijanski premier Berlusconi je v svoj izbor kandidatov za Evropski parlament uvrstil štiri lepotičke – igralko, manekenko, tv-voditeljico in zvezdo resničnostnega šova.

Kontroverzni italijanski premier Silvio Berlusconi spet razburja. Njegova šibka točka, zaradi katere je v preteklosti že imel težave s svojo ženo, so očitno še vedno lepotičke in zvezdnice.

Barbara Matera je tekmovala za miss Italije.
Barbara Matera je tekmovala za miss Italije. FOTO:

Tokrat se je odločil, da bo v Evropski parlament predlagal štiri kandidatke po lastnem izboru. Med njimi so igralka v limonadah Eleonora Giaggoli, nekdanja televizijska voditeljica in model za spodnje perilo Camilla Ferranti, hostesa in nekdanja tekmovalka na natečaju Miss Italije Barbara Matera in Angela Sozio, italijanski javnosti poznana iz resničnostnega šova Big Brother. Niti ena od deklet 'Berlusconijevega harema' – kakor skupinico deklet danes na naslovnici imenuje znani italijanski tednik Oggi – nima izkušenj v politiki. "Želim nove, sveže in mlade obraze, ki bodo naši državi dale novo podobo v Evropi,“ je svojo nenavadno odločitev obrazložil Berlusconi.

Potencialne kandidatke so že dobile vabilo na sedež njegove stranke v Rimu, kjer se bodo junija udeležile izobraževanja. Tečaj zanje je organiziral Berlusconi, predavali pa jim bodo ugledni italijanski strokovnjaki. Njihov cilj bo premierovim favoritkam približati evropsko zgodovino, aktualno politiko, Nato, Evropsko banko in legendarni Mednarodni monetarni sklad.

Camilla Ferranti je tv-voditeljica in manekenka za spodnje perilo.
Camilla Ferranti je tv-voditeljica in manekenka za spodnje perilo. FOTO:

"To je fantastična priložnost za nove izkušnje. Vedno sem si želela politično kariero, a se nisem čutila pripravljeno. Zdaj Silvio pravi, da sem pripravljena in da bom dobro delala v Strasbourgu," pravi Matera, sicer edina s fakultetno izobrazbo.

Berlusconijeva vlada v svojih vrstah sicer ima nekaj mladih ministric, od katerih je najbolj poznana ministrica za enake možnosti Mara Carfagna – nekdanja manekenka, ki je za moške revije včasih pozirala gola.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

janezjahelcek@gmail.com
26. 04. 2009 11.58
berlusconija sem imel vedno za klovna, ampak če malo bolje pomislim, se mi ta ideja sploh ne zdi slaba...za začetek!
nemejugat
25. 04. 2009 23.05
....stari striček misli da je EU parlament Italijanski cirkus.... Če ga Queen še ni pomirila ga bo Merclova dala na hladno....pa si bo pel.... O sole mio, notte romantica.....
manco-capac
25. 04. 2009 23.02
Zdaj bo pa evroparlament še bolj zblojen, ko bodo dedci sam še babe gledal!
Bolivar
25. 04. 2009 19.48
haha....da ga nebo infarkt ,ko je pa že krepko čez 70 let!! Ob tej starosti bi pa že moral malo gledati na zdravje. Seveda so lepotičke nekakšno adrenalinsko poživilo ampak če ga je preveč...
pridna1
25. 04. 2009 19.28
berlusconi je car!
Xit
25. 04. 2009 19.24
To je odlična taktika. One bodo lahko full lobirale za Silvia. Pa še udeležba na sejah se bo povečala. Pravzaprav je edina slaba stvar tega to, da je predlagal le 4. Občutno premalo za vse.
Franc Zabukovec
25. 04. 2009 19.11
duce bi parlament najbolj polepšal če se on nebi nikoli v njem pojavil
Zlobcek
25. 04. 2009 16.50
skoraj vsi moški sanjajo da bi živeli kot Hugh Hefner Hugh Hefner sanja da bi živel kot Berlusconi
delavec99
25. 04. 2009 16.08
jao ,ko se star panj vname ,ga tud gasilska brigada ne reši.. Silvio uživaj z učki, saj druzga ti ne preostane...hehe