Tujina

FOTO: Belgija: skrajneži načrtovali napade na policiste, povezav s Parizom ni

Bruselj, 16. 01. 2015 07.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

V Belgiji je policija izvedla obsežno protiteroristično operacijo proti skupini džihadistov, ki so se vrnili iz Sirije in so se pripravljali na obsežen napad. Zasegli so policijske uniforme, orožje in eksplozivne naprave.

Za celo Belgijo so stopnjo nevarnosti pred napadom z druge dvignili na tretjo stopnjo. Lestvica ima sicer štiri stopnje.
Belgijska policija je danes zjutraj končala protiteroristično operacijo, v kateri sta bila v četrtek ubita domnevna islamska skrajneža. Belgijski zunanji minister Didier Reynders pravi, da zdaj preučujejo informacije, ki so jih zbrali med racijami v mestu Verviers in drugod po državi. Na belgijskem ozemlju so prijeli skupno 13 ljudi, na francoskem pa v povezavi z belgijskim primerom, še dve osebi. Od francoskih oblasti bodo zahtevali njuno izločitev. Gre za belgijska državljana.

Proti osmim ne bodo ukrepali. Trije obtoženi, vključno z moškim, ki je preživel četrtkovo obstreljevanje s policijo v mestu Verviers na vzhodu države, so v priporu, dva pa so pogojno izpustili, je povedal tiskovni predstavnik tožilca Eric Van der Sijpt. Kdo so obtoženi, ni povedal.

Belgijski časniki so poročali, da je Marouane T. tisti, ki je preživel streljanje v Verviersu, v katerem sta bila ubita dva domnevna džihadista. Njegov odvetnik Didier de Quevy je medijem dejal, da je zanikal vpletenost v načrtovanje napadov. Zanikal je tudi, da bi kdaj potoval v Sirijo. Med policijsko operacijo naj bi po lastnih navedbah trgoval z mamili.

Policisti so v racijah zasegli opremo za izdelovanje bomb, eksplozivne naprave, strelno orožje in policijske uniforme. Prav tako večjo količino denarja.

Tožilci so dejali, da so skrajneži načrtovali napade na policijske patrulje ter na policijske postaje. Načrtovanje napadov je bilo v sklepni fazi in teroristi so bili po navedbah tožilstva tik na tem, da jih izvedejo, če jim tega ne bi preprečili.

V Belgijo so se vrnili iz Sirije

Znano je, da je policija včeraj popoldne po državi izvedla obsežno protiteroristično operacijo proti skupini džihadistov, ki so se vrnili iz Sirije in so se pripravljali na obsežen napad v Belgiji. Akcija je potekala tudi ponoči, zaključila pa se je, tako kot že rečeno, danes zjutraj.

Pri tem sta bila v mestu Verviers blizu meje z Nemčijo ubita dva džihadista. Ranjena je bila tudi ena oseba, ki so jo prijeli. Osumljenca so ubili, potem ko sta z avtomatskim orožjem streljala na policiste.

V operaciji ni bilo žrtev niti med policisti niti civilisti.

Ponoči so akcije potekale tudi na območju Bruslja, prav tako v mestih Sint-Jans-Molenbeek, Anderlecht in Schaerbeek.

Poostreni varnostni ukrepi, nekatere judovske šole zaprte

Za celo Belgijo so stopnjo nevarnosti pred napadom z druge dvignili na tretjo stopnjo. Lestvica ima sicer štiri stopnje. Tuji mediji poročajo, da so v Bruslju in Antwerpnu iz varnostnih razlogov zaprli nekaj judovskih šol. Prejeli so namreč informacije, da bi lahko bile potencialne tarče skrajnežev.

Oblasti sicer nimajo informacij, da bi v prihodnje obstajale še kakšne "konkretne ali specifične" grožnje, kljub temu pa so sprejele več varnostnih ukrepov. Med drugim so v Bruslju in več drugih belgijskih mestih za javnost zaprli policijske postaje ter jih dodatno zavarovali. Policisti naj začasno ne bi patruljirali sami.

Vlada sprejela nove ukrepe

Po četrtkovi drami se je danes na izredni seji že sestala tudi belgijska vlada in sprejela 12 varnostnih ukrepov, ki naj bi izboljšali boj proti radikalizaciji in terorizmu. Večino od njih so sicer pristojne oblasti obravnavale in načrtovale že pred zadnjimi dogodki. Ustrezni zakonodajni predlogi naj bi bili po načrtih sprejeti nekje do sredine februarja.

Med ukrepi so krepitev boja proti radikalizaciji v zaporih, izrecna uvrstitev potovanja v tujino s terorističnimi nameni med kazniva dejanja in razširitev nabora razlogov, zaradi katerih lahko nekomu odvzamejo belgijsko državljanstvo, mu začasno zasežejo osebno izkaznico ali zamrznejo premoženje.

Obstajajo povezave s Parizom? Kaj pa z Nemčijo?

Policisti
Policisti FOTO: Reuters
Več kot 300 belgijskih državljanov naj bi se borilo na strani džihadistov. Belgija je evropska država z najvišjim številom državljanov, ki se borijo v Siriji, Iraku ali Jemnu, in sicer na strani skrajnih islamistov. Tisti, ki so se v Belgijo vrnili, so pod nadzorom varnostnih služb.

Namestnik belgijskega tožilca Eric Van der Sijpt je dejal, da niso ugotovili povezav s terorističnimi napadi v Parizu minuli teden, preiskavo pa so začeli pred nekaj tedni. Mediji so namreč pred tem poročali, da naj bi bili osumljenci v Verviersu povezani z enim od napadalcev v Parizu Amedyjem Coulibalyjem.

Tudi z dvema osumljencema, ki sta aretirana v Nemčiji, naj ne bi bili povezani.

'Moji otroci so jokali. Prestrašeni so.'

Priče pravijo, da so v Verviersu slišali streljanje, ki je potekalo kar nekaj minut. Odjeknile so tudi najmanj tri eksplozije. Priča Marylou Fletcher je novinarjem povedala, da se je njena družina vračala domov, ko so zagledali številna policijska vozila, so mislili, da se je zgodila prometna nesreča. Nato pa so slišali eksplozijo in številne strele. "Moji otroci so jokali. Prestrašeni so," je povedala.

Zakaj je toliko belgijskih muslimanov na bojiščih?

Podatki kažejo, da se Belgija sooča z velikim številom državljanov, ki so se odpravili v Sirijo, Irak ali Jemen, kjer so se pridružili skrajnežem. Takih naj bi bilo več kot 300, kar Belgijo uvršča v evropski vrh. In zakaj je tako? Zakaj se mladi, katerih starši so v šestdesetih letih prejšnjega stoletja prišli trebuhom za kruhom, pridružijo tako radikalnim skupinam? Nekateri strokovnjaki pravijo, da gre za "brezup in občutek izločenosti iz družbe". Dela, ki so jih opravljali njihovi starši, so zdaj ukinjena. Mladi nimajo zaposlitve, njihovi starši životarijo, otroci skupaj z njimi. V takšnih razmerah so ti mladi izredno lahek plen za tiste, ki novačijo v skrajne skupine.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (192)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

llalalala
17. 01. 2015 13.39
-2
Stavim da je tole distrakcija, medtem ko mi beremo o teh bedarijah in se ukvarjamo s temi problemi, nam VSI svetovni politiki kradejo naš kruh.
Nikiz Jst
17. 01. 2015 11.42
+0
Še vedno se mi zdi, da so EU muslimani premalo obsodili, kar se je zgodilo v Parizu, skrajneže, ki zlorabljajo vero in islamsko državo samo.. Oni prvi bi morali to najbolj glasno obsodit, prvi bit na ulicah protestirat proti skrajnežem, sami bi se morali mobilizirat in it dol uredit stvari..
llalalala
17. 01. 2015 13.38
-1
Tisti ki izvajajo te vrste nasilje (npr. ISIS,Al Kaida) nakupujejo orožje od ZDA, poleg tega pa so večinoma vodeni iz strani političnih interesov, saj kako lahko en človek zbere vojsko brez da bi neka obveščevalna agencija to vedela? sploh ko se gre za tako vojsko kot je ISIS, poleg tega pa so mediji reklamirali to, tako da so nato nekateri potovali v tako imenovano "sveto vojno", tukaj so glavni krivci, ZDA, MEDIJI(FOX news, 24 ur... vse to sr****) ker če mediji tega nebi predvajali naprej se ljudje nebi v vojni pridruževali ISIS-u(CIA) zato da bi lahko namesto določenih vodij oziroma uradnikov ki sedijo v pisarnah in se vsem smejejo sodelovali v nepotrebni spropagandizirani bitki. Vprašanje za konec... Ali so vodje oziroma glavni izvršitelji tako imenovanjega zakona in pravice in tudi vojne v tretjem svetu, poleg tega pa vsi bankirji ki to financirajo in spodbujajo izgubili glavo zaradi tega? NE, BI JO PA MORALI!!
Bruhalnica24
16. 01. 2015 23.07
-6
Vse je laž.....
plksj
16. 01. 2015 22.13
-1
u glavnem za nekatre je že dolgo konec svobode kjer smo vas opozarjali kaj se dogaja vendar vas ni nikoli zanimalo in to recimo že v sloveniji so nekateri kot svobodni zaporniki,sužnji vendar to nikogar ne zanima,vsi samo za svojo rit gledajo kaj češ potem se sprijaznite da tudi to vas čaka
plksj
16. 01. 2015 22.11
+4
jaz pravim da vsak pes brani svojega lastnika,se pa strinjam da vsak človek si želi podrediti ostale ljudi.vendar muslimani bojo nahebal v vsakem primeru
lnterReflections
16. 01. 2015 21.27
-5
Besedo "terorist" so se spomnili Američani, kar pomeni, da so se tudi teroriste oni spomnili in jih ustvarili. To je popolnoma logično. "Terorist" je za ZDA in ostale Zahodne države vsak, si se drzne upirati eliti, ki jo predstavljajo multinacionalke in njim podrejene tajne službe kot so CIA, NSA in M16. CIA je s terorističnim napadom v Franciji dosegla, da se poenoti EU, ki ji grozi razpad, z ustvarjanjem skupnega sovražnika. To je počel tudi Hitler v Tretjem rajhu, ko je zažgal Reicstag, za ta napad pa to obtožil komuniste. Tako je Nemčija dobila skupnega sovražnika, torej komuniste, ki je poenotil Nemčijo in je po tem dogodku Hitler ukinil parlament, saj je svoje ljudstvo prepričal, da potrebujejo totalitarizem, če hočejo premagati komunizem, ki grozi nemškemu ljudstvu. Podobno je CIA naredila leta 11.11 2002, ko so napadli WTC. S tem so dosegli, da torej povežejo celo EU in da ljudem zaradi varnosti začnejo omejevati osebne svoboščine, kar koristi eliti. V ZDA ti lahko FBI brez naloga pregleda stanovanje in te držijo v priporu za nedoločen čas samo če sumi, da si terorist. Sedaj hočejo podoben zakon vnesti tudi na področje EU-ja. Skupni cilj jim je namreč, da s stopnjevanjem terorističnih napadov ljudem odvzamejo svoboščine na račun boljše varnosti do te mere, da bomo na koncu prišli do totalitarne globalne vlade, kjer bomo vsi imeli vgrajene RFID čipe, kjer bodo lahko spremljali vsak naš korak. Cilj jim je tudi ukinitev vseh parlamentov, kjer bodo zakone namesto parlamenta pisale multinacionalke, vlada pa bo to izvrševala. Ljudje bodo ta totalitarizem zaradi varnosti zahtevali sami, ker bo teh napadov vedno le več. In za vsemi bo stala CIA, kakor je za vsemi do sedaj. Med drugo svetovno vojno in v letih 1945-90 smo imeli totalitarizem tudi mi, vendar takrat ni bilo še RFID čipov, kjer so lahko nacisti nadzirali, kje se skrivajo partizani po gozdovih. Oblast med leti 1945-90 pa tudi ni mogla nadzirati svojih nasprotnikov preko RFID čipov. Nova toltalitarna vlada pa bo to imela in nas bo lahko nadzirala in že v naprej preprečila napade "terororistov". Čaka nas torej hujši totalitarizem kot smo ga mi živeli v letih 1941-45 in 1945-90. Lepih časov svobode bo s tem konec. Jaz se ne bojim tistih "teroristov" iz Bližnjega vzhoda, ki živijo še v kameni dobi, ampak v teh, ki financirajo izvajanje teh na področju EU, ki delajo pod financiranje CIA-e. To pa je Bilderberg group elita, za katero stojijo lastniki multinacionalk. To so pravi "teroristi" in ti so grožnja celotnemu človeštvu. In teh je strah vsakega, ki ima kritično razmišljanje in ne sprane možgane.
ssbobo
16. 01. 2015 22.03
+6
Se pravi teroristi, globalizacija, internet, topla greda, fast food,....... vse skupaj je zarota neke elite, ki podtajno vodi naš planet v neizogibno pogubo.......... Ko berem ter se pustim informirati o teh stvareh si občasno res želim zapustiti ta NJIHOV planet. Pol grem pa na per, pa je svet zopet ćist enak
lnterReflections
17. 01. 2015 01.20
-1
Tako je, ssbobo, na žalost! Želel bi si, da ne bi bilo tako! Pa žal je!
skorumpiranpolitik
16. 01. 2015 17.38
-1
Zdaj bodo samo š e o tem habdoju pisali! A sploh ve kdo kakšen je bil Muhamed? Tiste karikature se mi zdijo biolj kot iz stripa o Ali babi!
ONniON
16. 01. 2015 15.07
-9
belgija je članica zveze nato
jabolkonepada
16. 01. 2015 16.42
+7
white power
16. 01. 2015 15.02
+28
bravo belgijska policija,lahko bi jih več,ne samo dva
Bruhalnica24
16. 01. 2015 14.40
-4
Spet so nas rešili...... Nujna bo poostritev vseh zakonov... Ker CIA res dela dobre predstave....
godrnjavccek
16. 01. 2015 14.35
+0
Kaj se dogajaz tistim GMO sporazumom-podpisom?
ONniON
16. 01. 2015 14.23
-3
Belgija ima visoko brezposelnost
dostojevski II
16. 01. 2015 13.38
+7
Končno ena razumna izjava na tviterju iz strani, ki je nisem pričakoval. Franc Bogovič : 'Teroristična problematika - ne predstavljam si, da jo rešijo policija, vojska, varnostne sluzbe... '
lnterReflections
16. 01. 2015 13.42
-5
Mogoče se tudi on zaveda, da za tem stoji Bilderberg group.
SlovenijamaTALENT
16. 01. 2015 13.47
+7
Bogovič je navkljub svojem ruralnem ozadju pameten človek. Domač pameten kmet ki preprosto ve kaj je prav .
Mb128
16. 01. 2015 13.33
+2
V pariškem predmestju Colombes je nekdo v pošti 5. ljudi za talce!
ficfiric 1
16. 01. 2015 13.32
-2
Oh no....otroci so jokali ker so se streljal nekje v daljavi....res kr ne morem verjet...kako grozno...
koreninc1
16. 01. 2015 13.29
-2
Venus pojma nimaš kaj sploh je terorizem in kaj terorist, ne bluzi in ne vznemirjaj ljudi, predvsem pa ne vsiljuj svojega prepričanja in to brez kakršne koli podlage - resnice oziroma poznavanje stvari o kateri tako na veliko pišeš. Bo kdo pomislil da si vse to na lastni koži doživel in preživel.
lnterReflections
16. 01. 2015 13.36
+7
koreninc1, "terorist" je za elito vsak, ki so drzne upirati uveljavljenemu sistem in ga spremeniti z radikalnimi potezami, torej nasiljem. Ni nujno, da so to islamisti, lahko so tudi komunisti, anarhisti, skrajni desničarji, vsak, ki mu današnji sistem ne odgovarja. Lahko pa se zgodi, da elita začne financirati "terorizem", da poenoti razdvojeno ljudstvo in da jim zaradi strahu na račun varnosti začnejo omejevati svoboščine. To je naredil Hitler, ki je ukinil demokracijo, ker ga je ljudstvo samo prosilo, naj to naredi, ker jim je ulil strah v kosti pred Judi in komunisti. Hitler je torej izkoriščal strah pred Judi in komunisti, da je uvedel totalitarizem. Ti pa danes izrabljajo islam zato, da popeljejo ZDA in EU v smeri totalitarizma in kasneje cel svet. Hitler je torej naročil, da zažgejo parlament in za to obtožil komuniste, da so oni to zažgali, Bilderberg group pa uri skrajneže, da ljudi prepriča, da islam ogroža EU in ZDA, da lahko vzpostavijo še tu totalitarizem. Zgodovina se ponavlja. Le videti je to potrebno.
koreninc1
16. 01. 2015 15.39
-1
Fajn bi bilo če bi si prebral tisto kar napišeš. Pojma nimaš, ZDA so si izmislili besedo terorist - junc.
nepismenislovenci
16. 01. 2015 13.18
+2
The Venus project nekaj me zanima- kako pa bos preprical vse te vodje drzav za to globalno vlado- a se ti ne zdi, da jih je potem prevec tistih, ki bi zeleli biti na visokih stolckih. sedaj je veliko glavnih v svojih drzavah, veliko teh bi se moralo odreci moci, kar pa je nekaterim zelo tezko.. Ne vem, tudi predsedniki, podpredsedniki, tudi delavci CIA-a imajo svoje potomce, a mislis, da si zelijo ziveti v podzemnih bivaliscih, ko sedaj lahko uzivajo in si veliko privoscijo v prelepih kotickih sveta ? Ne vem, ali si ne zelijo raje, da imajo okoli mnozice, ki jih 'obozuje' (ti ljudje znajo bit narcisi), in ne polni cipov nezadovoljnih zombijev..
lnterReflections
16. 01. 2015 13.26
+1
Težava je v tem, da bo raja prosila državo, naj jim vgradi RFID čipe, ker jim bodo preko medijev tako vlili strah pred "teroristi", da si niti v trgovino ne bodo več upali. Tako bo raja pomirjena, ker bodo tudi "teroristi" imeli vgrajene RFID čipe in bo potem policija lahko preko satelita spremljala njihovo urjenje in bo tako preprečila "teroriste". In tako bo zadovoljna tako elita kot raja, le da bo raja suženj elita pa še večji gospodje.
bb5a
16. 01. 2015 12.51
+40
Res ne vem kdaj se bo prepovedalo preseljevanje neevropejcev v evropo... Očitno jih je bolj zabavno pol lovit po celi evropi k sranje delajo...
lnterReflections
16. 01. 2015 12.56
-5
Res ne vem, kdaj se bo ljudstvo uprlo Bilderberg group, ki preko CIA-e izvajajo teroristične napade, da ljudem vlijejo strah v kosti, da na račun varnosti začnejo podpirati totalitarno vlado, kjer bomo vsi imeli vgrajene RFID čipe.
SlovenijamaTALENT
16. 01. 2015 13.03
-4
Venus kje boš to dopovedal opranoglavcem....višja mamtematika oziroma po njihovo LAŽ:)
lnterReflections
16. 01. 2015 13.13
+0
Če mi ne uspe jim to dopovedati, bom imel težave tudi jaz, ki vem, kaj je njihov namen. In če ne uspem to dopovedati masi ljudi, bom tudi sam deležen istih ukrepov kot masa.
bb5a
16. 01. 2015 13.13
+17
Ma kakšno totalitarno vlado podpirajo ljudje, jaz sem izključno proti centralni totalitarni vladi, ravno tako sem proti evropi in jugoslaviji... Sam nej mi ne naseljujejo sem ljudi, ki se ne znajo asimilirat... Pa nej že končno prepovedo v sloveniji javno izvajanje verskih obredov, shodov in novačenj. skratka naj dajo že vsi skupaj mir s svojimi "miroljubnimi" verami in vsak naj ostane tam kjer je ne pa da hod okol pa serje kaj in kako mora zdej nekje bit... nej se brigajo zase...
lnterReflections
16. 01. 2015 13.22
-15
bb5a, večina ljudi se asimilira in verjemi, da večina muslimanov se asimilira. Jaz sem ateist in za mene osebno je tudi krščanstvo tuja vera in ne samo islam in judovstvo. Zame bi se morali tudi kristjani asimilirati v Zahodne vrednote kot so pravica do splava, istospolnih porok in posvojitev ter življenje na koruzi in legalizacije konoplje in prostitucije. Tega tudi kristjani ne spoštujejo. Ampak ne povezuj muslimane s teroristi, ker teroriste uri elita in ta naša elita in ne tista iz Bližnjega vzhoda. Teroriste urijo naši ljudje in ne Arabci, to je najbolj žalostno. Tudi če izženeš vse muslimane iz Evrope, bodo teroristični napadi še naprej. Teh to ne bo rešilo, saj jih izvaja naša elita, Zahoda elita ali Bilderberg group.
ficfiric 1
16. 01. 2015 13.37
-5
Kristjani majo prav...vedno...vsako uro neki zvonijo...vsak shod objavjo z zvonenjem...in s tem te posiljujejo v sloveniji non stop...clovek ne more v miru zivet v slo...in to slovenc...ker ce nisi kristjan pol mors pac pozret kar ti vsiljujejo vsak dan..
SlovenijamaTALENT
16. 01. 2015 13.41
-2
Krščanske vrednote življenja si v praksi danes na vsakem koraku skačejo v usta. ..nič boljši niso od ostalih dveh islama in judovstva. To so AGRESIVNE radikalne vere čisto nič kohezivne in kot take vzrok za večino sodobnih problemov v svetu!
Jimi1
16. 01. 2015 12.40
+2
Hmmmm.... Kaj je po tem 4 stopnja??? Ves čas že govorim več kot 10 let skupaj, da so korporativni "oblastniki" s tem, ko so nam vsilili "multikulturnost" v ozadju imeli namen vzpostavitve TIRANIJE. Muslimani bodo kot kaže samo vmesna stopnja do tega sistem, ki nas ima v imenu "varnosti" namen čipirati kot pse in nadzorovati vsak naš korak. Sužnjelastništvo je bilo zelo svobodno v primerjavi z tem stanjem , ki ga vzpostavljajo tile gospodje.... Ko je Hitler popisal in narodu pobral orožje, so novinarski pisuni pisali o tem, kot o "Največjem dosežku civilizacije" , no z REICHSTAGOM , ki ga so njegovi požgali pa je uvedel sistem TIRANIJE.... K sreči takrat še ni bilo dronov, računalnikov, mikročipov in satelitov, pa je svoboda nekako preživela nadaljnih 50 let. Tokrat gre kot kaže za res, v ozadju pa so akteriji, ki so že Dolfeju dali posojila, da je začel takrat vojno z željo popolnega poenotenja in popolnega nadzora.... V bistvu so Muslimani odigrali enako vlogo, kot Barbari, ki so pred tisočletjem vdrli v RIM... Ovce bodom same prosile za TIRANIJO in zaščito v imenu le te-ter same drle v FEMA kampe. Demokrat JEFFERSON je o tem svaril že takrat, ko so nastale ZDA. Za zamisliti se je !
lnterReflections
16. 01. 2015 12.47
-1
Njihov cilj je globalna totalitarna vlada, kjer bomo namesto vseh kartic imeli vgrajen RFID čip, gotovina bo ukinjena, kdor se bo upiral eliti, bo dobi izklopljen čip, kar pomeni, da ne bo mogel v trgovino niti po štruco kruha. Parlamentov ne bo več, zakone bo za vlado pisala ta globalna totalitarna elita, ki jo bodo predstavljali lastniki multinacionalk, ki predstavljajo to, kar je v srednjem veku predstavljalo plemstvo. To je to in nič drugega.
Jimi1
16. 01. 2015 12.56
+6
Že v "razodetju" je opozorilo, ki zveni nekako takole...Do tega stanja pa bo prišlo, ko bodo lažni preroki (politiki) uspeli spreti narod proti narodu, brata broti bratu..... Vsakemu človeku bodo v imenu "zveri" njen pečat vtisnili na čelo ali dlan, na vidno mesto. Kdor tega "pečata" ne bo imel, s tem se ne bo smelo trgovati.... O temu kdo svetu trenutno vlada pa itak ne more biti več nobenega dvoma.... Psički samo še na avoj čip v imenu multikultija počakajte, pa bote prišli na svoje, do takrat pa lepo z repkom mahajte.... Pa bodite mirni, ko vam bodo okove v imenu "varnosti" natikali....
antiXfashizmXeuXgso
16. 01. 2015 13.00
+9
kako in kam se lahko umaknemo pred "varnostno" histerijo? Jaz ne potrebujem varnostnika, ne potrebujem čipa, ne potrebujem oejevanja svobode,..... samo svobodo mi daj in sam bom ocenil, kdo in na kakšen način me ogroža in sam bom poskrbel za svojo varnost.
lnterReflections
16. 01. 2015 13.04
+4
Jaz hočem svobodo in ne želim si, da bi mi kdo na račun varnosti vzpostavil globalno totalitarno vlado. Jaz hočem demokracijo.
DKR
16. 01. 2015 13.27
+0
Kako pa kaj zdravje Venus ? A imate večkrat proste dneve na psihiatriji?
lnterReflections
16. 01. 2015 13.37
+1
DKR, a ti je zmanjkalo argumentov, da vidiš edino težavo v mojemu "psihičnem" zdravju!?
brddd
16. 01. 2015 12.19
+37
NI VAŽNO KAJ SI ,MUSLIMAN ALI KRISTIJAN VSAK NORMALEN ČLOVEK ŽELI ŽIVETI V MIRU.
Misija1
16. 01. 2015 12.31
+27
No, skoraj vsak. Tile, ki delajo taksna dejanja, si tega ne zelijo. Ce zelis mir v drugi drzavi, ki ti je dala kruh, se moras najprej asimililirat, sprejet njihovo kulturo in NIKAKOR ne vsiljevat svoje. To so logicna pravila. Ce delas obratno, te "originalni" narod ne bo maral in bos potisnjen na rob. Poznam ogromno priseljencev v Nemciji, Slovencev, Hrvatov, Srbov, ki so se asimilirali, ki so postali Nemci! To ne pomeni, da ne marajo svoje maticne drzave, ampak pomeni, da so se popolnoma zlili z Nemcijo. In tam ne cutijo nobenega pritiska, veliko ljudi niti ne bi reklo, da so priseljenci. To je razlika med ljudmi, ki gredo v drugo drzavo zaradi dela in boljsega zivljenja, ter med ljudmi, ki gredo v drugo drzavo zaradi socialnih pomoci, nepripravljeni asimiliacije, sprejemanja kulture. Svet je vedno bil taksen. Tisti ki si zeli zivet v miru, mora tudi za to kaj naredit!