Tujina

Danska bo zaostrila azilna pravila: migrantom bo lahko vzela denar in dragocene predmete

Rim/Atene, 26. 01. 2016 12.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 7 min

Danski parlament je sprejel spremembe azilne zakonodaje, s katerimi želijo v Koebenhavnu migrante odvrniti od tega, da bi za azil zaprosili na Danskem. Nova zakonodaja med drugim predvideva zaseg dragocenosti migrantov, da bi tako plačali za njihovo oskrbo.

Več videovsebin
  • Iz SVETA: Kje delamo največje napake pri ravnanju z begunci?
    01:21
    Iz SVETA: Kje delamo največje napake pri ravnanju z begunci?
  • Španska obalna straža rešila 63 ljudi
    02:58
    Španska obalna straža rešila 63 ljudi
  • Preverjeno! - Fašizem?
    09:47
    Preverjeno! - Fašizem?
Španska obalna straža je v svojih vodah odkrila dva čolna, polna ljudi. Gre skušno za 63 oseb, med njimi 7 otrok in 16 žensk. Reševalci so jih prevezli v pristanišče Motril, kjer so jih že čakali predstavniki Rdečega križa. Večina je bila izčrpana, a v dobrem zdravstvenem stanju. v bolnišnico so prepeljali moškega s poškodovano nogo, nosečnico in še dve ženski. Kako so se znašli tako blizu Španije, saj to ne gre za običajno pot migrantov in beguncev, ni popolnoma jasno. Ljudje sicer pravijo, da so ostali brez nadzora nad dvema čolnoma in da jih je odneslo po morju.
Italijanska vlada je potrdila, da v Furlaniji-Julijski krajini načrtuje žariščne točke za registracijo migrantov. "Po posvetovanju z notranjimi ministri EU v Amsterdamu smo skupaj z Avstrijo potrdili našo voljo za sodelovanje v zvezi z begunsko krizo. Italija bo žariščne točke vzpostavila tam, kjer so potrebne, med drugim tudi v deželah na severovzhodu države," je dejal notranji minister Angelino Alfano. Podrobnosti ni navedel.

Italijanski mediji so pred dnevi poročali, da bi lahko Italija zaradi možnosti zavračanja migrantov na avstrijsko-slovenski meji, vzpostavila tri žariščne točke - v prazni vojašnici blizu Trbiža na tromeji z Avstrijo in Slovenijo, v bližini Gorice in blizu Trsta.

Predsednica deželne uprave Furlanije-Julijske krajine Debora Serracchiani je pred dnevi zanikala, da Rim načrtuje vzpostavitev žariščnih točk za migrante na meji s Slovenijo in Avstrijo, je pa povedala, da je predvideno odprtje treh centrov za migrante, ki pa so bili načrtovani že pred časom.

Begunci
Begunci FOTO: AP

Grki prestrašeni, da bodo begunci obtičali v njihovi državi

V Grčiji se medtem krepi strah, da bo v državi ostalo ujetih večje število beguncev in migrantov, če bodo druge evropske države in še posebej sosednja Makedonija zaprle svoje meje. Po poročanju atenskega časnika Katimerini namerava visoki komisariat ZN za begunce (UNHCR) zato poskrbeti za začasne namestitve v pristanišču Solun.

Kot je povedal predstavnik UNHCR v Grčiji Petros Mastakas, bi lahko kakih 20.000 beguncev in migrantov za krajši čas nastanili v hotelih in zasebnih stanovanjih. Na srednji rok bi lahko število namestitev povečali na 60.000. Kot je dejal, razmišljajo tudi o uporabi vojaških poslopij na severu Grčije, čemur pa vojska zaenkrat nasprotuje.

Župan Soluna Gianis Butaris je pobudo UNHCR za časnik pozdravil kot priložnost, da se reševanje begunske krize finančno podpre s sredstvi iz tujine, saj grške občine, mesta in tudi država denarja za to po njegovih besedah nimajo.

Za migracije pristojni grški minister Janis Muzalas pa je danes razkril, da je Belgija na ponedeljkovem srečanju notranjih ministrov EU v Amsterdamu predlagala, da bi na širšem območju Aten postavili taborišče za 300.000 migrantov. Belgija je tudi odprla to temo, je za radio Skai dodal Muzalas.

Belgijski državni sekretar, pristojen za migracije, Theo Francken, je medtem za belgijski radio VRT dejal le, da potekajo intenzivne razprave o vzpostavitvi zatočišč za 200.000 ali 300.000 beguncev. Pri tem je omenil velika begunska taborišča na zunanji meji EU.

Muzalas pa je še povedal, da je Belgija predlagala tudi, da bi Grčija migrante "potisnila nazaj". "To je nezakonito," je dejal Muzalas in dodal, da so Atene to zavrnile. Ocenil je še, da so številne države v paniki, Grčija pa je v težki situaciji.

Begunci v Rigoncah - 15
Begunci v Rigoncah - 15 FOTO: Miro Majcen

Avstrijski kancler pričakuje, da bodo poslanci novo zakonodajo potrdili aprila

Avstrijska vlada je danes v skladu s pričakovanji zaostrila azilno zakonodajo. Med drugim je sprejela sklepa o časovni omejitvi pravice do azila ter omejitvi pravice do združitve družin, poročajo avstrijski mediji. Eno najstrožjih azilnih zakonodaj v Evropi mora potrditi še parlament.

Kancler Werner Faymann je izrazil pričakovanje, da bodo poslanci novo zakonodajo potrdili aprila. Ob tem je dejal, da bo zakon veljal retroaktivno.

Humanitarne organizacije so donatorje pozvale, naj za oskrbo migrantov, ki prihajajo preko Sredozemlja po balkanski poti do severa Evrope, letos namenijo okrog pol milijarde evrov. Polovica od 509 milijonov potrebnih evrov bi bila namenjena pomoči v Grčiji.

Predlagana zakonodaja pravico do azila omejuje na tri leta, nato pa naj bi pri vsakem azilantu preverili, ali se že lahko varno vrne v svojo državo. Ukrep bo veljal za vse, ki so v Avstrijo prišli od novembra lani. Nove omejitve se obetajo tudi upravičencem do subsidiarne zaščite, ki v Avstriji ne dobijo azila, a jim v domovini grozi nasilje. Med njimi prevladujejo Afganistanci. Ti bodo lahko svoje družinske člane z izjemo mladoletnih v Avstrijo pripeljali šele po treh letih.

Za prišleke s statusom begunca ta omejitev ne bo veljala, a bodo morali prošnjo za združitev družin vložiti v roku treh mesecev, da bi se izognili dodatnim finančnim predpogojem. Ta omejitev bo sicer veljala le, če ne bo v nasprotju s pravico do družinskega življenja, ki je zapisana v Evropski konvenciji o človekovih pravicah.

Avstrijski politični vrh je današnjo odločitev vlade o zaostritvi zakonodaje označil za signal tako Avstrijcem kot tudi tujini. Faymann je dejal, da gre za ukrep, ki bo omogočil spoštovanje nedavno določene zgornje meje za sprejetje beguncev.

Podkancler Reinhold Mitterlehner pa je ocenil, da so tako sporočili, da je beguncev preveč in da se vračajo k temeljem pravice do azila. Obenem pa so prosilcem za azil po njegovih besedah pokazali, da obstaja določeno tveganje za vrnitev v domovino.

Faymann je sicer znova poudaril, da bi glede begunske krize raje videl skupne evropske rešitve, a ker ni pričakovati hitrih odločitev s strani EU, se je Avstrija odločila ukrepati sama.

Novo zakonodajo, predvsem kar zadeva časovno omejitev azila, je zagovarjala tudi notranja ministrica Johanna Mikl-Leitner. Ob tem je zavrnila očitke, da to prinaša veliko birokracije.

Zunanji minister Sebastian Kurz pa je dejal, da je azil vedno "začasna zaščita", zato se ne strinja, da bo časovno omejena pravica do azila otežila vključevanje beguncev v družbo.

Ograja na meji Gibina - 20
Ograja na meji Gibina - 20 FOTO: Miro Majcen

Budimpešta: Zgornja meja za sprejem beguncev te še opogumlja

Določanje zgornje meje, koliko beguncev je neka država pripravljena sprejeti, po mnenju tiskovnega predstavnika madžarske vlade Zoltana Kovacsa ni prava pot. Kovacs dvomi, da je te omejitve mogoče uveljaviti, vidi pa jih tudi kot zavajajoče in kot povsem napačno sporočilo beguncem, saj naj bi jih le še vzpodbudile k čimprejšnji poti v Evropo.

Kovacs je sicer kot "dober znak" pozdravil odločitev avstrijske vlade, ki je nedavno določila zgornjo mejo, koliko beguncev bo do leta 2019 še sprejela. A kot je opozoril, so tovrstne kvote lahko zavajajoče in migrantom dejansko sporočajo, da še imajo priložnost: "Človek bo storil vse, da se še prebije noter," tudi s pomočjo ponarejenih dokumentov in laganjem glede svoje identitete, je posvaril.

Budimpešta po njegovih besedah želi, da se tok migrantov v Evropo ne le upočasni, ampak povsem ustavi, v evropsko rešitev pa ne verjame. Drugim državam članicam EU zato svetuje, naj same zaščitijo svoje meje, tako kot to počne Madžarska - ki je, kot je zatrdil, pripravljena na postavitev na stotine kilometrov ograje tudi na meji z Romunijo, če bo to potrebno.

Danska jim bo vzela denar in dragocene predmete

Danski parlament pa je danes sprejel spremembe azilne zakonodaje, s katerimi želijo v Koebenhavnu migrante odvrniti od tega, da bi za azil zaprosili na Danskem. Spremembe azilne zakonodaje je podprlo 81 od 109 prisotnih poslancev. 27 poslancev je glasovalo proti, eden se je glasovanja vzdržal, 70 poslancev pa ni bilo prisotnih v folketingu.

Danska, v kateri prebiva okoli 5,6 milijona ljudi, je lani zabeležila 21.000 prošenj za azil, s čimer je postala ena glavnih destinacij za migrante v EU na število prebivalcev.
Največ pozornosti in kritik je bil deležen ukrep za zasego premoženja migrantov. Nova zakonodaja namreč danskim oblastem omogoča, da migrante preiščejo in jim zasežejo gotovino nad 10.000 kronami oz. 1340 evri, prav tako pa posamezne dragocene predmete, vredne več kot 10.000 kron. Poročni prstani in drugi predmeti s sentimentalno vrednostjo so izvzeti iz tega ukrepa.

Nekateri so ta ukrep kritizirali kot preveč drastičen. A vlada je ukrep branila z argumentom, da morajo v nekaterih primerih tudi Danci, ki se potegujejo za socialno pomoč, prodati svoje premoženje.

Nova azilna pravila predvidevajo tudi podaljšanje obdobja za združevanje družin za nekatere prosilce za azil za do tri leta. Prosilcem bo tudi otežen postopek pridobivanja stalnega bivališča, skrajšali pa jim bodo tudi obdobje veljavnosti dovoljenja za začasno bivališče. "Za posamezno državo ne obstaja enostaven odgovor, a dokler svet ne stopi skupaj in najde skupno rešitev migrantske krize, mora Danska ukrepati," je med razpravo dejal poslanec Jakob Ellemann-Jensen.

Erjavec: Brez evropske rešitve begunske krize možnost napetosti na balkanski pot

Karl Erjavec
Karl Erjavec FOTO: 24ur.com

Brez celovite evropske rešitve begunske krize se lahko zgodi, da bodo na posameznih delih migracijske poti izbruhnile napetosti, lahko tudi na avstrijsko-slovenski meji ali slovensko-hrvaški, je novinarjem dejal zunanji minister Karl Erjavec. Ob tem je posvaril, da bi morebiten premik migracijskega toka proti BiH imel resne posledice za stabilnost regije.

Dejal je, da v odsotnosti celovite evropske rešitve vsaka država išče najboljše rešitve zase. "Vemo, da spomladi lahko pričakujemo vnovično okrepitev migrantskega vala, zato moramo primerno ukrepati. Slovenija bo sprejela vse potrebne ukrepe, da zaščitimo naše državljane, hkrati pa tudi tiste migrante, ki bodo želeli v ciljne države in bodo imeli njihovo dovoljenje za sprejem," je poudaril.

Dodal je, da razume, da imata Italija in Avstrija pripravljene različne ukrepe. Tudi Slovenija jih ima, a minister še vedno upa, da bo sprejeta pobuda premierja Mira Cerarja za zaustavitev neregularnega toka migracij. "Ker če ne bo celovite evropske rešitve, bo vsaka država sama reševala to problematiko, kar lahko vpliva tudi na prihodnost Evrope," je posvaril.

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (329)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

flum
01. 02. 2016 14.09
+0
Zaseg dragocenosti ? In če jih nimajo, sledi odvzem zdravih organov !
general911
27. 01. 2016 19.00
+4
17-LETNA DANKA BO KAZNOVANA, KER JE S SOLZIVCEM PREGNALA IMIGRANTA, KI JO JE ŽELEL POSILITI
flum
01. 02. 2016 14.10
ja sej jest jim dajo, ampak ljudje imamo tudi druge povsem biološke potrebe !
cosmosjasnovidec
27. 01. 2016 18.50
+4
Ne vidim v čem je tukaj problem.Danska je uvedla popolnoma pravilen ukrep kakršnega bi morale na začetku vse države.Vsi problemi kateri nastajajo po vsej europi in se bodo seveda stopnjevali čimbolj so posledica Merklovke katera je spustila vse tole v europo.Za vse se je vedelo v naprej že takrat saj je popolnoma jasno že stoletja,da europejci in muslimani teh držav iz katerih prihajajo ne bodo nikoli našli skupnega sožitja,ker nas enostavno ne trpijo tako kot tudi mi ne njih zaradi popolnoma nasprotnih navad.Europa je doživela svojo usodo v kateri bo počasi in postopoma propadla v kar ni popolnoma nobenega dvoma in je sploh nesmiselno,da se kaj o tem več objavlja.Vsakomur je resnica kakršna je povsem znana tako,da nakladanja medijev tako ali tako niso za folk več sprejemljiva,ker vsakdo ve,da lažejo sami sebi ali pa v te vice še celo nekateri izmed novinarjev verjamejo.
Gregi82
27. 01. 2016 15.35
+21
še 1x. To niso begunci!!! lepo vas prosim, kako vas ni sram, da vsakič ko prižgem TV ( seveda POP TV in SLO ) vedno so bogi, kamere vedno snemajo 1 žensko z otrokom, zakaj ne objavite posnetkov kaj se dogaja na Švedskem, Norveška, jug Francije, jug Italije, na bavarskem itd itd... kako mečejo kamne po vseh cerkvah, kako tepejo mimojdoče belce( domačine )...da vas ni sram kakšne reportaže objavljate!!!! Zakaj ne pokažete kaj se dogaja po Angiji!!!! Toliko o vaših " beguncih"
cosmosjasnovidec
27. 01. 2016 18.37
+4
Res je vse kar pišeš.Zgoraj takoj na prvi sliki,če pogledaš tistega levo skremežljenega od mržnje in besa takoj vidiš,da je zelooo ubogi begunec.
gongash
27. 01. 2016 14.44
+9
lahko samo rečem da ji dam prav, 3/4 jih tako in tako sploh ni beguncev naj jim poberejo vse, grčijo pa naj izključijo iz shengna, brez trde roke takrat ko je potrebna ne bodo nič dosegli
siupamoizvedetiresnico
27. 01. 2016 14.28
+8
".....pregreta predvolilna retorika, kot jo izvaja republikanski kandidat za ameriškega predsednika Donald Trump, ki je predlagal prepoved vstopa muslimanom v ZDA. "Kazanje s prstom na muslimane in begunce škodi in odtujuje populacijo, ki je bistvena v boju proti terorizmu," so opozorili v HRW." Pa kaj je s temi mavričarji??? kako so islamisti lahko bistveni v boju proti terorizmu, če ne znajo obsodit niti zrušenja ene cerkve, ne znajo obsodit nadlegovanja in posiljevanja ženski in otrok po evropi..... kako bo taka namerno apatična skupina ljudi lahko bistvena v boju proti terorizmu??? Mavričarji res se vam je odpeljalo....
cosmosjasnovidec
27. 01. 2016 18.55
siupamoizvedetiresnico
27. 01. 2016 14.06
+15
zakaj se nihče od teh moralizatorjev, pravičnikov, zaščitnikov človekovih pravic, mavričarjev enkrat za spremembo ne ozre na vse skupaj z druge strani, kaj mislite, da bi se zgodilo, če bi kak milijon ali dva evropejcev maširalo v Saudsko Arabijo, sproti bi podrli mošejo ali dve, posilili arabsko žensko ali dve, ubili kakšnega otroka in za piko na i v Meki z demonstracijami zahtevali pravice??? Mislite, da bi miroljubni in človekoljubni islamisti vse to mirno gledali? Vsaka akcija ima svojo reakcijo, zakon narave in ker nismo stroji, zaenkrat, je pač tako, ko se počutiš ogroženega se braniš.
cosmosjasnovidec
27. 01. 2016 18.57
+1
Taka skupina ne bi tam utegnila narediti nič od naštetega,ker bi jo pokosili že na meji,ko bi hoteli tja stopiti.
Transformerji
27. 01. 2016 13.37
+5
Jaz tega pravila ne bi sprejel: ko ugotoviš, kakšno premoženje imajo, jim daš naslove najemnih stanovanj. Naj sami plačujejo najemnimo in hrano. Še predno jim bo zmanjkalo denarja in dragocenosti, naj gredo pa delat, pa naj bo kakršnokoli delo. Če se ne bodo pobrigali, hodili na zavod, sedaj je pa odvisno od tega, ali so zaprisili za državljanstvo - če so in bo rešeno, bodo potem živeli od socialne pomoči - ali pa naj se vrnejo, od koder so prišli, saj so očitno tam bolje živeli......
GURT1
27. 01. 2016 13.12
+13
Take težave že samo ob 1 milijonu, kaj šele ko jih bo prišlo 5 ali 10 milijonov.
Jimi1
27. 01. 2016 14.10
+5
Te milijoni so že v EU, samo še ta milijon so rabili tako kot dinamit rabi detonator, ki nato vse skupaj požene v zrak....
GURT1
27. 01. 2016 13.11
+8
Ženske se redno pritožujejo tudi zaradi obnašanja tujcev v savnah. “Kadar so v savni ženske, se zdaj migrantom reče, da je savna zaprta.” V nadaljevanju pisma še piše: “V prihodnje morajo reševalci iz vode skrbeti za zaščito žensk in deklet pred migranti. Mladi moški so želeli na silo vdreti v slačilnico za ženske in dekleta. Doslej je bilo ta dejanja mogoče preprečiti.”
kraljicavesolja
27. 01. 2016 13.19
-11
Gurt, a maš želodec za moje izkušnje z moškimi pervertiti, raj ne. Jst sem ženska in najbolj vem, kakšni pr. ste deci. Pa ti lahk filaš samo proti migrantom, kokr hočš.
GURT1
27. 01. 2016 13.52
+11
Evo spet filanje z kulturnim marksizmom oz njeno podvejo feminizmom..
general911
27. 01. 2016 14.30
+4
Kraljica ti dejansko v isti kos meces migrante in evropske moske!! to je absurd..ne recm so tud posilstva med nami ampak da pa pises take kozlarije in branis dejanja migrantov to je pa bola.no...c ocitno si mela slabe izkusne z moskim ja okej a to ni.opravicilo da meces evropske moske in te migrante v isti kos!!!!!!
general911
27. 01. 2016 14.33
+4
Se nism zasledil da bi neki civilizirani moski prsli v kopalisce in zacel mnozicno nadlegovat zenske si ga metat v bazenu opravljat velko.potrebo v bazeno in to brez sramu in zanalasc...
kraljicavesolja
27. 01. 2016 14.38
-3
General, kokr vi mečete vse migrante v isti koš, bom jst vse moške, sam da vas bockam, okej. Pa kje ti vidiš, da jst zagovarjam posiljevalce pa nadlegovalce, to počnete vi, moški. TKo da... A General, midva sva se mela tok rada, zdej sva pa kr naeknrat na nasprotnih polih, škoda.
general911
27. 01. 2016 14.58
+1
Do zdj nisi obsidila nobenih napadov iz strani migrantov in na sploh negativne posledice te ogromne migracije za evropa...vec kot ocitno jih 100% zagovarjas...in iz slabih izkusn pljuvas po vseh moskih oz.samo po nas mas pac problem..na zalost
general911
27. 01. 2016 14.58
+1
vetlan
27. 01. 2016 15.57
+4
kraljicavesolja, sama govoriš, da ne smemo metati vse v en koš. Kaj pa ti delaš? Zapomni si, vsak narod, naj bo bel ali črni, naj bo Nemec, Slovenec. Rus itd., naj bo ženska ali moški, ima slabe in dobre, poštene in nepoštene itd..
vetlan
27. 01. 2016 15.57
+2
kraljicavesolja, sama govoriš, da ne smemo metati vse v en koš. Kaj pa ti delaš? Zapomni si, vsak narod, naj bo bel ali črni, naj bo Nemec, Slovenec. Rus itd., naj bo ženska ali moški, ima slabe in dobre, poštene in nepoštene itd.. Očitno se ne zavedaš, da glede moških nastopaš kot prava rasistka. ... Zakaj smo proti današnjim migrantom? Ne zaradi tega ali so dobri ali slabi. Čisto preprosto ... njihova mentaliteta, ki so jo gojili od malih nog ne gre skupaj z našo, ne želijo priznati naših zakonov, običajev, vrednot...kriminalno nastopajo proti ženskam, dobesedno kršijo naši svobode in pravice. Oni so prišli k nam živeti, ne mi k njim. Lahko so dobri, slabi itd., to me sploh ne zanima, ampak naj ostanejo doma in se borijo za svojo domovino, pravice itd. na svoji zemlji.
cosmosjasnovidec
27. 01. 2016 19.03
+0
Z KRALJICOVESOLJA ne morete priti na konec,ker je sama enakega porekla in se je zasidrala tukaj namesto,da bi se vrnila v svojo državo oziroma bosno.Torej je ostala tukaj ravno zaradi ekonomskega razloga kot še nešteto drugih država pa glede tega ni posredovala.
GURT1
27. 01. 2016 13.10
+9
“Nek migrant je masturbiral v jacuzziju in ejakuliral v bazen. To so posnele tudi varnostne kamere. Potem ko so moškega vrgli s kopališča, se je vrnil in s prijatelji začel delati ‘selfije’,” je med drugim zapisano v pismu z dne 19. januarja, ki ga je časopisu Bild predložil občinski uradnik Rainer Kallweit, v njem pa razkriva, kakšne grozljive stvari so se dogajale na kopališču.
GURT1
27. 01. 2016 13.09
+10
Nemci imajo vedno več težav z migranti tudi na kopališčih. Obnašanje migrantov na kopališču v mestu Zwickau je povzročilo pravo ogorčenje. Poleg tega, da so migranti nadlegovali ženske, so bazen za otroke in neplavalce uporabili kot stranišče. V javnosti so tudi masturbirali in poskušali vdreti v žensko slačilnico.
Jimi1
27. 01. 2016 13.12
+9
Viden njihov odnos do vseh elementov naše kulture.... Hanžek bi jih pa 200 000 v Slovenijo naselil. Moj predlog je, da raje mi tega izdajalca tja dol med njegove pošljemo....
JE-BI-GA
27. 01. 2016 13.50
+7
Tega Hajnšeka pa v tazadnjo nasuvat, domov si jih naj pele, mu bodo ženo pedinal !!!!!
cosmosjasnovidec
27. 01. 2016 19.06
Saj se pa Hanžeku tako ali tako vidi,da ni pri sebi tako,da ga nihče sploh ne more jemati resno.Čudi me kako je lahko sploh na prostosti namesto v ustanovi za duševno prizadete.Ko pa bo nekomu nekaj naredil pa ne bo nihče vzel krivice na sebe.
Jimi1
27. 01. 2016 13.06
+7
Kot mi je znano so bili praktično vsi zadnji napadi na Jude v EU storjeni s strani Muslimanskih priseljencev.... Če se motim, me prosim naj nekdo popravi z boljšimi podatki....
Ramzess
27. 01. 2016 18.46
+1
kraljicavesolja
27. 01. 2016 12.46
-12
KOT judom, ene še siljo nosit neke zapestnice, kokr Judje. A ste res že vse to pozabil?
GURT1
27. 01. 2016 13.02
+12
kraljica ne pretiravaj, ker si smešna za .....
kraljicavesolja
27. 01. 2016 13.07
-9
Čak, a boš zanikal to, v Nemčiji je to kaznivo dejanje. Spet pretiravam, sam tko je.
siupamoizvedetiresnico
27. 01. 2016 13.55
+4
Holokavsta in primera z ilegalnimi migranti pa ne gre enačit. Judje so bili legalni državljani takratnih evropskih držav, migranti danes to niso. Judje v takratnih evropskih državah niso, vsaj direktno ne, ogrožali nikogar, je pa res da so imeli poslovno žilico in so preko posla začeli zavzemati evropo (enako se dogaja dandanes in že desetletja, kljub holokavstu bi še vedno radi cel svet zase). Vprašal bi te samo kraljica..., kje je smisel zagovarjanja dejanj migrantov?
kraljicavesolja
27. 01. 2016 14.39
-5
SIupamo, niso jih ogrožal, ja, sej zato so jih pa pobijal pa zapiral v taborišča. VI ste čist zblojeni že ratal.
vetlan
27. 01. 2016 15.36
+4
siupamoizvedetiresnico, tako je, dodam še ... Judi (tudi drugi narodnosti) so spoštovali zakone in vrednote držav, v katerih so živeli, migrante želijo vsiliti svoje zakone in vrednote, ki mi jih ne razumemo in nikoli ne bomo sprejeli. Vsak migrant katerikoli narodnosti spoštuje zakone in vrednote države, v kateri biva,
vetlan
27. 01. 2016 10.25
+19
Nikoli nisem mislil, da bo Evropa postala nevarna. 11.januarja v Berlinu je skupina migrantov posilila 13-letno punco (otroka!!!) iz družine ruski priseljencev, ki je šla v šolo, ugrabili so jo in se izživljali en dan, nato so vrgli na pol živo na cesto. Seveda naši novinarji o tem ne pišejo, tudi o tem, koliko Rusov je šlo na ceste protestirati proti migrantom po celi Nemčiji. Policija v Evropi skriva (po ukazu) kriminalna dejanja migrantov.
vetlan
27. 01. 2016 10.27
+10
Ne vem, ali se je evropskim politikom zmešalo od strahu, da bodo zgubili svoje stolčke?
vetlan
27. 01. 2016 10.31
+12
v Evropi niso več varni niti mi niti naši otroci
vetlan
27. 01. 2016 10.38
+15
nam vedno kažejo njihove otroke, kako stradajo. Kaj pa je z našimi?
ficfiric 1
27. 01. 2016 11.29
-8
Kak stradate v slo.? A se nizo zadnje case po slo sami audiji in bmwji vozil...kako potem stradate..?
kraljicavesolja
27. 01. 2016 12.44
-8
Vetlan, ja, res ste moški, ne vem sploh več, kako naj vam rečem. Ker to delate tud v SLOveniji, poznam primere, na žalost.
kraljicavesolja
27. 01. 2016 12.45
-10
Vetlan, sej pravim, dokler so "drugi" otroci umiral je blo u redu, a je tko. Ma mene je sram še za vas oz. zarad vašga razmišljanja. NI mišljen osebno.
Jimi1
27. 01. 2016 13.04
+7
In EU komisija bi namesto tega, da migrante spravi "pod nadzor" raje razorožila staroselce oz svoje državljane in jih predala v roke terorju.... Za zamisliti se je !
siupamoizvedetiresnico
27. 01. 2016 13.59
+9
"kraljica..." berem že nekaj časa te tvoje poste in moram reč, da edini zaključek, ki ga lahko potegnem pod črto je ta, da imaš najverjetneje hude travme iz otroštva, verjetno zloraba, ker drugače si ne znam razlagat te tvoje nastrojenosti proti moškim. Tvoje besede so vedno: vi moški, moški ste, vaše moško razmišljanje, vsi moški, itd.....
vetlan
27. 01. 2016 15.39
kraljicavesolja, nikoli ne veš, kdo je na drugi strani, kaj če sem ženska?
cosmosjasnovidec
27. 01. 2016 19.11
+2
kraljicavesolja in kaj bi sedaj po tvoje mi slovenci morali skrbeti za vse otroke iz tvoje države in ostalih?Komu smo pa mi kaj dolžni?Ali ni že dovolj,da podpiramo take kot si ti oziroma tvoje zemljake?
LOPOVEpredZID
27. 01. 2016 09.55
+13
To naši nam delajo že 25let. A na malo drugačen način. Davki, njihove kraje po črti zakona, itd, itd,.....
gulmor
27. 01. 2016 09.00
+5
S tem ukrepom mislijo, da jih bodo odvrnili od migracije.
realnik
27. 01. 2016 08.55
+13
Pa manipulativna primerjava preživelega taboriščnika iz koncentracijskega taborišča 2. svet. vojne s trenutno migrantsko problematiko??? Tisto so bili EVROPEJCI, ki so bili nasilno iztrgani iz doma samo zato, ker so bili ali Židi, komunisti, Romi, Slovani, patrioti ali zgolj nasprotniki oblasti! Ko bo današnja Evropa počela to se pa oglašajte s takimi prispevki!
vstajnik1941
27. 01. 2016 10.32
-4
Izvzeti komuniste - ti so delali in še delajo samo zdraho in škodo!
ficfiric 1
27. 01. 2016 11.31
+2
realnik
27. 01. 2016 08.49
+26
Škandalozen prispevek! Označevanje vseh, ki so proti okupaciji Evrope, za fašiste? Po vaše bi morala Evropa sprejeti milijone migrantov, ob milijonih mladih brezposelnih Evropejcih???? V Afriki je vsaj 100 milijonov ljudi, ki so veliko večji reveži kot tile, žal, ampak kaj sedanjo Evropo zavezuje za sprejem vseh ljudi na planetu, ki živijo slabše od nas!
rezervni
27. 01. 2016 10.43
+5
jst vas ne zastopm, ZAKAJ sploh gledate tiste ja.jce na poptv pa a kanalu... grem stavt da bi vas večina še plačevala za to, če bi blo treba ;)
Antired
26. 01. 2016 21.55
+44
IZDAJALCI !!! Kako se počutite, ko propagirate izdajstvo in boste na napačni strani zgodovine?