Tujina

BBC ukinja televizijske in radijske oddelke

London, 17. 02. 2016 10.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V Veliki Britaniji se dogajajo velike spremembe. The Independent bo prihodnji mesec izdal zadnjo tiskano edicijo časnika, nato ga bo mogoče brati le še na spletu. Spremembe pa načrtuje tudi BBC, ki naj bi ukinil številne televizijske in radijske oddelke.

Tony Hall, generalni direktor BBC, je sporočil, da načrtuje radikalne spremembe, ki vključujejo tudi ukinitev radijskih in televizijskih oddelkov. V nagovoru, ki ga načrtuje pred veliko nočjo, bo razkril načrte za temeljito preoblikovanje organizacije, ki bo pomenilo najbolj obsežno prestrukturiranje v 93-letni zgodovini organizacije.

BBC naj bi ukinil številne radijske in televizijske oddelke.
BBC naj bi ukinil številne radijske in televizijske oddelke. FOTO: Thinkstock

Medtem ko se izdajatelj zavezuje, da bo ohranil svoje televizijske kanale in radijske valove v bližnji prihodnosti, pa Hall meni, da mrzlični tempo tehnoloških sprememb vedno bolj briše meje med televizijo, radiem in spletom.

Kot rezultat tega načrtuje velike spremembe, ki vključujejo združitve številnih oddelkov, kar pomeni obsežno ''čiščenje hiše'', predvsem nekaterih ključnih vodilnih kadrov. Hall želi namreč ''poenotiti organizacijski menedžment'' in raje več denarja nameniti tistemu, kar se vidi na zaslonu.

Spremembe pa se ne dogajajo le v BBC, ampak tudi pri The Independent. Založnik je namreč sporočil, da bo prihodnji mesec, po treh desetletjih, ustavil tiskane izdaje omenjenega časnika in objavljal le še na spletu. Zaradi omenjene spremembe bo brez službe ostalo 75 novinarjev.

''Industrija časopisov se spreminja, in te spremembe začenjajo bralci,'' je povedal lastnik Evgeny Lebedev in dodal: ''Kažejo nam, da je prihodnost digitalna''. Časopisna založniška skupina je sporočila, da bo omenjena poteza zagotovila ''trajno in donosno prihodnost'' za družbo, ki se s težkimi finančnimi izgubami bori že več let.

Časopis, ki je začel izhajati leta 1986 bo svojo zadnjo izdajo natisnil 26. marca, zadnja izdaja nedeljske izdaje časnika pa bo izšla 20. marca. 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

nikhrast
17. 02. 2016 15.54
-1
Pa to se dogaja povsod po vsetu, tisk je v problemih. Po Severni Ameriki tudi ukinjajo tiskane cajtenge, vse več je na internetu. Knjigarne zapirajo, knjižnice se pa tudi spreminjajo, polno komputerjev zdaj tam, pa na razpolago polno CD-jev in DDV-jev. Pa zakaj bi šel v kino, polno najnovejših filmov si lahko sposodiš v knjižnici.
ni_mi_vse_eno
17. 02. 2016 14.46
-1
nova kriza na vidiku, ZDA dolg 19 triljonov in raste. Natiskanega papirja kolikor hočete, zgodovina se ponavlja, Wiemarska nemčija, rimski imperij, barbari so vdirali v Rim in ga opustošili.
razocarani
17. 02. 2016 11.24
-3
NerdIRL
17. 02. 2016 12.37
+8