Zanimivosti

Banko si je odprl kar sam – z avtomobilom skozi steklo

Amsterdam/Ljubljana, 04. 12. 2010 18.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

53-letni Johann van Vriijnvaart očitno ni bil zadovoljen s storitvami in delovnim časom svoje De Nederlandsche Bank, zato se je odločil, da bo na svoj način popravil njen urnik in njena vrata.

Skozi steklo naprej! (simbolična fotografija)
Skozi steklo naprej! (simbolična fotografija) FOTO:
Johann je pred dnevi želel na svoji bančni poslovalnici opraviti preprost dvig denarja, zato se je potrudil, pohitel in v banko vstopil dve minuti, preden bi jo skladno z urnikom zaprli.

A so ga bolj ali manj vljudno pospremili ven, češ da je prepozen. Po nekaj minutah žolčne razprave Johannu ni prav nič pomagalo, moral je ven.

A se je že čez kakšno uro vrnil, a ni potrkal na vrata, temveč se je z velikim hrupom in truščem odpeljal naravnost skozi izložbeno okno.

Razbit avto, sesuto steklo in poškodovan Johann, a to je storil iz principa, kot je povedal presenečenim varnostnikom in policistom, na katere je mirno počakal. Ker ni nameraval nič ukrasti, bo moral plačati le škodo banki in stroške intervencije, a sklepati gre, da bo številka nekajkrat višja, kot bi bila višina dviga, če bi ga Johann lahko opravil.

Tudi Slovenci nismo kaj dosti drugačni, saj bi se nas večina na banko najraje odpravila takrat, ko je ta že davno zaprta. Vam je znana situacija, ko s kupom položnic odhitite v banko, živčno gledate na uro in potem ugotovite, da je vrsta tako dolga, da boste na svojih 10 minut pri okencu čakali kakšno uro ali dve? Med tem pa vam bo redar napisal dve parkirni kazni ali pa vam bo avtomobil odpeljal pajek ...

Policijski avtomobil na avtovleki
Policijski avtomobil na avtovleki FOTO:

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ramzess
05. 12. 2010 12.07
Pa vrata ječe tudi, kar verjemite. O tem itak ni dvoma. "Ker ni nameraval nič ukrasti, bo moral plačati le škodo banki in stroške intervencije, a sklepati gre, da bo številka nekajkrat višja, kot bi bila višina dviga, če bi ga Johann lahko opravil." Zanimivo, še kar dobro jo je odnesel, da ga niso obtožili vsaj poskusa ropa banke. Hja, dandanes pač nikoli ne več, kakšna bo reakcija (interes) oblasti. "Vam je znana situacija, ko s kupom položnic odhitite v banko, živčno gledate na uro in potem ugotovite, da je vrsta tako dolga, da boste na svojih 10 minut pri okencu čakali kakšno uro ali dve?" Prazaprav je, pa ne gre toliko za število računov v rokah stranke ali strank pred mano, kot pa za njeno ali njihovo klepetavost (spol sploh ne igra vloge), kot tudi uslužbenke, ki očitne ne ve, kaj je pravzaprav njena naloga, ali pa imam jaz tako smolo. Pri strankah opažam še eno hibo, na šaltar pridejo nepripravljene, oz. šele tam začne nekaj iskati, se pripravljati, ... joooj saj ni res. Pa tudi med zaposlenimi opažam nenapisano pravilo, 'moti tistega, ki je najbolj zaposlen, oz. ima daljšo vrsto'. Še bi se našla kakšna cvetka, ... če ne bi šlo za osnove, bi še človek razumel, ampak ... Resenik="Jaz bi tožil banko saj je še prišel v delovnem času noter." Ja recimo, predstavljajte si da vam zdravnik kaj bodobnega naredi, uro in pol pred koncem delovnega časa, pa še kao nadere za povrh, kot sem doživel sam ko mulec v šolskem dispanzerju, pa samo opravičilo sem rabil, doktor je dobro vedel za kaj gre. Čeprav ni bil slab doktor, ne vem kaj ga je takrat pičilo, morda je bilo kaj na tem, da oz. ker je slabo leto kasneje šel s smrtjo. Človek marsikaj doživi.
selector
04. 12. 2010 22.13
Bračiču so avto odpelal :P
resenik
04. 12. 2010 20.57
¸Jaz bi tožil banko saj je še prišel v delovnem času noter.
HoMpaTeR
04. 12. 2010 20.54
Jz ne poznam nobenga, ki bi danes še plačeval položnice na banki / pošti.
absd1234
04. 12. 2010 19.40
In point druge fotografije je ... ?
Majda Kozic
04. 12. 2010 19.21
Peljejo tajkune 1HA HA HA .
Psemek_III
04. 12. 2010 18.40
(simbolična fotografija)
24minut
04. 12. 2010 18.36
tko čudno besedilo, da sem napjrej mislil, da je on lastnik banke.. kr neki