Tujina

Bangkok stresla serija eksplozij

Bangkok, 27. 04. 2010 13.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V Bangkoku je eksplodirala serija petih granat, pri čemer je bilo ranjenih najmanj 75 ljudi, ena oseba pa je umrla. Na ulicah vlada kaos.

Finančno središče Bangkoka je streslo pet zaporednih eksplozij, pri čemer je bilo ranjenih najmanj 75 ljudi, umrla pa je najmanj ena oseba, poroča Reuters. Odpeljali so jih v tri bližnje bolnišnice.

Najprej ni bilo znano, kaj je eksplozije povzročilo, kasneje pa se je izkazalo, da je šlo za granate M-79, je povedal tiskovni predstavnik tamkajšnje vojske Sansern Kaewkamnerd.

Protestniki so ponudili možnost, da prenehajo s protesti, če Abhisit predčasne parlamentarne volitve razpiše v 30 dneh, a premier njihove ponudbe ni sprejel.
Protestniki so ponudili možnost, da prenehajo s protesti, če Abhisit predčasne parlamentarne volitve razpiše v 30 dneh, a premier njihove ponudbe ni sprejel. FOTO: Reuters

Do eksplozij je prišlo nedaleč stran od t. i. kampa protestnikov, kjer se sicer nahajajo poslovne stavbe, banke in hoteli. "Povsem jasno je, da so priletele iz smeri spomenika kralja Rame VI., kar pomeni iz smeri, kjer se zadržujejo rdečesrajčniki," je ob tem dejal podpredsednik vlade Sutep Taugsugan.

Kot je znano, so se poleg tajskih protivladnih protestnikov, ki na ulicah Bangkoka vztrajajo že mesec in pol ter zahtevajo razpustitev parlamenta, včeraj oglasili tudi podporniki tajskih oblasti. T. i. rumenosrajčniki so od pristojnih zahtevali uvedbo izrednih razmer, obenem pa zagrozili, da bodo v nasprotnem primeru vzeli vse v svoje roke.

SORODNI ČLANKI

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

todokol
27. 04. 2010 19.24
Vidim, da je svet popolnoma ponorel. Tajska, Kirgizistan, Ukrajina, Mehika so le nekatere od mnogih držav, ki so na pragu državljanske vojne. Zelo me skrbijo tudi razmere v naši deželici. Govori se samo še o naših in vaših. Vse skupaj pa se samo stopnjuje. Kje se takšna stopnjevanja končajo, pa mislim, da vemo vsi. Prihajajo hudi časi.
krivulja
27. 04. 2010 15.42
Državljanjske vojne-produkt koncepta vzdrževanja strahu in stalne vojne ogoženosti s strani '''debelih stricev'',ki vodijo potiho in mimo vseh ta svet.
user430a
27. 04. 2010 15.18
Bangkok, 27.04.2010, 14:23 | Reuters / U.Z. je zapisano ob novici, drugih datumov ali časov ni navedenih v novici. Vprašanje: Ali se je danes zopet ponovilo dogajnanje 22.4.2010, katerega razpoznamo iz novice? Ali pa ste pozabili zapisati na kdaj se novica nanaša? Nikjer namreč ne najdemo podobne novice za današnji dan.