Tujina

Balon strmoglavil, letalo eksplodiralo

Moskva/London, 01. 01. 2011 14.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Prvi letošnji dan se je začel tragično. V Sibiriji je eksplodiralo potniško letalo, pri čemer so umrli najmanj trije ljudje, v Angliji pa je strmoglavil balon na vroč zrak. Nesreča je zahtevala dve smrtni žrtvi.

Na sibirskem letališču je, potem ko je med vzletom motor zajel ogenj, eksplodiralo rusko potniško letalo. Pri tem so po zadnjih podatkih umrli trije ljudje, 46 jih je bilo poškodovanih, so sporočile oblasti. Na krovu letala je bilo 128 ljudi, večino med njimi so že pred eksplozijo evakuirali.

Požar naj bi izbruhnil na enem izmed motorjev letala vrste TU-154, ko se je to pripravljajo na vzlet. Ogenj je posledično povzročil eksplozijo, ki je pristojnim letališkim službam ni uspelo preprečiti. Letalo lokalne družbe Kogalimavia je bilo sicer iz Surguta namenjeno v Moskvo.

(simbolična fotografija)
(simbolična fotografija) FOTO: Reuters

Še ena tragična nesreča pa se je zgodila v Angliji, ko je balon na vroč zrak strmoglavil v bližini igrišča za golf. Pri tem sta umrli dve osebi. Nesreča se je po podatkih policije zgodila okoli 9.30 po lokalnem času. Ko so na kraj nesreče prispeli gasilci, se je požar že dodobra razplamtel. ''Na žalost sta bila na balonu dva moška, ki pa sta oba umrla,'' je povedala Sarah Allen iz službe za reševanje.

''Kot smo izvedeli, je balon preizkušal letenje na visoki nadmorski višini in so ga opazovali v bristolski letalski kontrolni službi,'' je povedala in dodala, da sta moška poskušala poleteti na višino 6096 metrov, na tleh pa sta imela tudi svojo ekipo, ki pa ju je izgubila med oblaki.

Preiskava nesreče že poteka, preiskovalci pa so sporočili, da v nesreči ni bilo udeleženo nobeno letalo, prav tako na tleh ni bilo ranjencev.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ratetimestime
02. 01. 2011 01.03
In nov hap hazard,nova juhuhu meščanska krača na obisku.
ratetimestime
02. 01. 2011 00.50
In nova dobrodelna razprava,nov pony express.
olimpija55
01. 01. 2011 17.01
Nove tragedije, nove simbolične fotografije.