Tujina

Avtomobilski salon v Detroitu

Detroit, 12. 01. 2010 19.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Nataša Briški
Komentarji
4

Detroit gosti salon najnovejših štirikolesnikov in avtomobilskih tehnologij. Letos so v ospredju manjši avtomobili in okolju prijazne alternative.

Detroit gosti salon najnovejših štirikolesnikov in avtomobilskih tehnologij. Letos so v ospredju manjši avtomobili in okolju prijazne alternative.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

naivna
13. 01. 2010 00.41
mene res zanima kolko Americanov bo kupilo te male skatle ?
gogagoga
12. 01. 2010 22.13
ah, ja....sem mislil, da so komentarji namenjeni predvsem izražanju različnih lastnih mnenj. ne pa, da se nekateri delate(jo) "kunštni" 100/uro...ovce
Jules_Verne
12. 01. 2010 21.11
nadaljevanje: Energetski viri npr. nafta, premog in voda bi tako postali odveč, enako pa bi se zgodilo tudi z visoko napetostnimi vodi. Ladje, avtomobili, letala, tovarne in hiše bi si lahko dovajale energijo neposredno iz energetskega polja etra. Do konca leta 1898 se je Tesla že zelo približal tehnični rešitvi za pridobivanje energije iz etra. Danes je ta energija znana tudi kot »tahionska energija« oz. »gravitacijska energija«. Njegove iznajdbe bi zemljo dobesedno spremenile v raj, toda to ni tisto, kar bi si želeli tisti, ki nadzorujejo celotno politično – finančno – vojaško mašinerijo. Ljudem je namreč najlaže vladati, če imaš nadzor nad poglavitnimi viri energije in hrane. V zvezi z Teslovimi izumi velja posebej omeniti stroj, ki lahko zbira energijo z etra in jo transformira v uporabno energijo ter »prevodnik trdih stanj«, ki je poganjal poseben električni motor, nameščen v luksuzni limuzini in omogočal zmogljivosti podobne bencinskemu motorju. Avto so testirali teden dni pri hitrosti 130 km/h. »Pomanjkljivost« tega izuma je bila le v tem, da je bila cena bencina – NIČ! Velja tudi omeniti, da je ta naprava v velikosti vinske steklenice proizvedla dovolj energije za celotno gospodinjstvo! Teslovi izumi so še bolj osupljivi – uspelo mu je povzročiti umetne potrese z vibracijo, ki jo je povzročil v tahionskem polju, ki se je potem prenesla na materijo. Uspelo mu je celo izzvati potres v bloku v New Yorku (Če smo malo zlovešči – Je Tsunami, ki je bil pred novim letom res zgolj igra narave?) Tesla je imel patent za daljinsko vodenje vozil (1898), razvil pa je tudi brezzični prenos energije. Njegov je bil tudi izum stoječih valov, kar nas privede do ELF (izjemno nizkih frekvenc), kar je vse dalo temelje posebnemu orožju, ki temlji na nizkih frekvencah. Če je tahionsko polje podvrženo ELF valu in potem usmerjeno v človeško bitje, se prekine delovanje električnih funkcij v možganih, kar povzroči motnje budne zavesti. Na nevrološke in psihološke funkcije se vpliva z zmanjšanjem mentalnih funkcij in oseba postane bolj dovzetna za sugestije (oseba stori, kar želimo mi). S tako imenovano psihotroniko, s Teslinimi orožji, ki jih je relativno lahko izdelati, je mogoče vplivati na budno zavest vojakov in tako onemogočiti njihovo voljo do napada. Ni daleč nazaj, ko smo v medijih zasledilii, da je v zalivski vojni na tisoče iraških vojakov, ki so kapitulirali, prišlo iz svojih jarkov in so se predajali celo novinarjem. Zakaj? Odgovor je v psihotroničnih orožjih, o katerih pa javnost ni široko obveščena. Tako, kot je mogoče zmanjšati agresivnost, je mogoče tudi povzročati centre agresije, iz katerih se lahko razvijejo državljanske vojne, nemiri, množični samomori, sovraštvo …
Jules_Verne
12. 01. 2010 20.58
Veliko se govori tudi o tem, kako bi lahko iz polja ničte točke črpali energijo, ki bi se porajala dobesedno iz niča. Če malo bolj podrobno pobrskamo po spletu, lahko najdemo kar nekaj zapisov, ki govorijo o tem, da brezplačna energija in stroji, ki naj bi jih uporabljali, že obstajajo, toda ta tehnologija ne sme priti v širšo javnost in je preprosto zatrta. Kaj je pravzaprav brezplačna energija? Obstaja tako imenovana ničta točka, ki prežema vesolje kot celoto in je posledica električnega toka, ki kroži po resničnosti, in je verjetno povezan z nekakšno vzporedno razsežnostjo. Že Nikola Tesla je opisal energijo ničte točke in sestavil električne naprave (in tudi avto), da bi predstavil njene lastnosti. Če bi lahko izkoristili to energijo, bi dobili vir brezplačne, neomejene in popolnoma čiste energije. Doslej so različne vlade zatrle že več izumov, ki omogočajo pridobivanje veliko več energije (output je precej večji kot input) brez dodatnih stroškov. Več raziskovalcev motorjev je skrivnostno utihnilo, čeprav so napovedovali spremembe na avtomobilih, ki bi imeli pri hitrosti 90 km/h porabo samo 0,8 litra bencina na sto kilometrov. Britanski ljubiteljski znanstvenik je odkril snov, ki odbija toploto. Hiša prevlečena s to snovjo, imenovana Starlight, bi imela popolno izolacijo in stroške za gretje bi skoraj izničili. NASA je za več milijonov funtov odkupila pravice za Starlight in od takrat o tem ni bilo slišati ničesar več. Denar je sveta vladar in industrija si zaradi svojih velikanskih dobičkov prizadeva zatreti vsako napravo, ki bi prinesla pomembne energijske prihranke. Še posebej naftno industrijo (kar poglejmo naraščanje cen nafte v zadnjem času) skrbijo možnosti upada prodaje goriv, zato ne izbira sredstev v prizadevanjih, da kakšna izmed takih iznajdb ne bi prišla na tržišče. Tudi ameriška vlada ni povsem nedolžna, saj naj bi v zadnjih 40 letih s “strogo zaupno” označila več kot 3.000 patentiranih naprav in prošenj za patente na področju brezplačne energije in jih tako učinkovito zatrla. Vse, o čemer pišemo, le ni povsem iz trte zvito, kar dokazuje primer Toma Ogleja, ki je že leta 1977 prikazal poskusno delovanje naprave, ki mu je omogočila zmanjšati porabo njegovega 5-tonskega Fordovega tovornjaka na samo 2,4 litra goriva na sto kilometrov. Predstavnik naftne družbe Shell ga je vprašal, kaj bi naredil, če bi mu za napravo ponudili 25 milijonov dolarjev. Ogle je dejal, da bi tako ponudbo zavrnil, ker ni hotel, da bi njegov sistem odkupili in preprečili njegovo prodajo. Ogle je skrivnostno umrl leta 1981. Kot vidimo, utegne biti alternativna znanost še kako nevarna reč. Kljub temu, da si marsikateri znanstvenik trudi delati v javno dobro, njegove izjemne dosežke uradna znanost ne prizna. Če želi svoj izum patentirati in ponuditi širši javnosti, pa mu je to onemogočeno, saj vlada odkupi njegov izum za velik denar.