Črna kronika

Atletinja, ki naj bi bila v resnici moški, osumljena posilstva

New Delhi, 15. 06. 2012 07.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V Indiji je policija aretirala atletinjo, ki je osumljena posilstva in ki naj bi v resnici bila moški. Policija je sodišču predlagala, naj zahteva zdravstveni test, ki bi dokazal, katerega spola je športnica. Slednja pa je test zavrnila in zanikala obtožbe.

Atletinja je leta 2006 trikrat osvojila zlato medaljo na južnoazijskih igrah v Colombu na Šrilanki.
Atletinja je leta 2006 trikrat osvojila zlato medaljo na južnoazijskih igrah v Colombu na Šrilanki. FOTO: Thinkstock

Indijska policija je prostost odvzela atletinji zaradi suma, da je zakrivila posilstvo in da je v resnici moški. Pinki Pramanik so aretirali, potem ko je pritožbo podala njena partnerica. Policija je sporočila, da bodo sodišču predlagali, naj zahteva, da atletinja opravi pregled, na katerem bodo ugotovili, ali je ženska ali moški.

Pramanikova je zanikala vse obtožbe in dejala, da njena partnerica laže. Zavrnila je tudi medicinski test, s katerim bi dokazala svoj spol. "Kot atletinja sem bila v svoji karieri podvržena številnim testom. Zakaj bi morala pristati na še več neumnih testov?" se je zgražala.

Atletinja je leta 2006 trikrat osvojila zlato medaljo na južnoazijskih igrah v Colombu na Šrilanki, in sicer na 400, 800 in 1600 metrov.

Kot so še sporočili s policije, je v pritožbi partnerica atletinje zapisala, da je atletinja moški in da je živel z njo preteklih nekaj mesecev ter da ji je obljubil, da se bo z njo poročil.

Iz indijske atletske zveze so sporočili, da bodo počakali na zdravniško poročilo in zaključek policijske preiskave, poroča BBC.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

n.tepka
15. 06. 2012 12.14
+1
ste spet malce za časom 24 ur a ne. So že portdili da je moški. Sliko lahko najdeš če v googlu vtipkaš njeno ime
Helix Nebula
15. 06. 2012 10.22
+9
Če bi vedli kk tta ženska zgleda bi razumeli... razumeli bi..