Tujina

Aretirali osumljene sodelovanja v trgovini z ljudmi

Rim, 12. 03. 2009 13.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V Italiji so zaradi suma sodelovanja v trgovini z ljudmi aretirali 17 ljudi. Združba naj bi nezakonitim priseljencem poiskala službo in tudi pravno uredila njihovo bivanje.

Na ladjah, s katerimi imigranti bežijo v Evropo, je vedno preveč potnikov, tisti, ki prevoz organizirajo, pa za to zahtevajo ogromne vsote denarja.
Na ladjah, s katerimi imigranti bežijo v Evropo, je vedno preveč potnikov, tisti, ki prevoz organizirajo, pa za to zahtevajo ogromne vsote denarja. FOTO: Reuters

Policija je v Lombardiji, Kalabriji in Kampaniji aretirala 17 Egipčanov, Maročanov in Libijcev. Gre za mednarodno združbo, ki jo preiskuje milansko tožilstvo, saj se ukvarja s prevozi tujcev iz Libije v Italijo, večinoma na otok Lampedusa. Združba naj bi tako popolnoma poskrbela za priseljence – v lombardijskih podjetjih, s katerimi je povezana, naj bi jim poiskala službo, v zameno pa naj bi s ponarejenimi dokumenti in lažnimi sklenitvami zakonskih zvez z italijanskimi državljankami poskrbela za pravno ureditev njihovega bivanja v Italiji.

Tudi 17 aretiranih je tako osumljenih sodelovanja pri nezakonitem priseljevanju, izkoriščanja priseljencev ter ponarejanja njihovih osebnih dokumentov in dovoljenj za bivanje.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dicaprio
12. 03. 2009 16.25
PRVI ah zdej vidjo kaku je tu ku se knm skus uni iz bosne pa albanije vozjo sm tu naj ustavjo pa je večji nadzor na morju pa je gotovo