Tujina

Aretirali moškega, povezanega z napadom v Stockholmu

Stockholm, 08. 03. 2011 11.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Škotska policija je sporočila, da je aretirala moškega, ki naj bi bil decembra lani povezan s samomorilskim bombnim napadom v švedski prestolnici. V napadu je ena oseba umrla, dve sta bili ranjeni.

Škotska policija je sporočila, da so v Glasgowu aretirali 30-letnega moškega, ki naj bi bil povezan z decembrskim napadom v Stockholmu.

Po eksploziji na Švedskem.
Po eksploziji na Švedskem. FOTO: Reuters

Kot je znano, sta decembra lani središče Stockholma pretresli dve eksploziji. Umrla je ena oseba, ranjeni pa sta bili dve. Najprej je v bližini priljubljene nakupovalne ulice Drottninggatan eksplodiral avtomobil, kmalu nato pa je bilo malo višje na isti ulici slišati še eno eksplozijo. V avtomobilu, ki je eksplodiral, pa naj bi bile jeklenke plina, na kraju zadnje eksplozije pa je policija našla poškodovanega moškega, ki je kasneje umrl. Šlo naj bi za Taymourja Abdulwahaba, švedskega državljana, rojenega v Iraku, ki je umrl, ko je predčasno eksplodirala bomba za njegovim pasom.

Policija je okoli deset minut pred prvo eksplozijo dobila elektronsko sporočilo z grožnjo Švedski in švedskemu narodu. Sporočilo, ki je vsebovalo avdiodatoteke v švedskem in arabskem jeziku, je omenjalo karikature preroka Mohameda, ki jih je pred leti narisal švedski karikaturist Lars Vilks, in prisotnost švedske vojske v Afganistanu. "Naša dejanja bodo govorila sama. Vse dokler ne bo konec vaše vojne proti islamu in poniževanja preroka in vaše neumne podpore tistemu prascu Vilksu," je pisalo v sporočilu.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BALIENCRIP
08. 03. 2011 15.36
Ime mu je pa, Ahmaduli Seheraduzi Fanatulampa nekakor drugace, stanuje v Miamiu John Mccdonoville agen CIA
Nad.oblaki
08. 03. 2011 12.00
Raje bi ta še naprej v Iraku koze pasu.