Tujina

Anan po drugem srečanju z al Asadom optimističen

Damask, 11. 03. 2012 12.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Posebni mirovni odposlanec ZN in Arabske lige Kofi Anan se je zopet srečal s sirskim predsednikom Bašarjem al Asadom. Tokrat je Anan bolj optimističen, vendar se zaveda, da bo dogovor o ustavitvi prelivanja krvi težko doseči.

Anan se že drugič v dveh dneh sestaja z al Asadom.
Anan se že drugič v dveh dneh sestaja z al Asadom. FOTO: Reuters

Kofi Anan, posebni mirovni odposlanec ZN in Arabske lige, se je v okviru obiska Damaska danes drugič srečal s sirskim predsednikom Bašarjem al Asadom, ki ga skuša prepričati v prekinitev ognja.

Včeraj v prepričevanju Anan ni bil uspešen. Al Asad mu je dejal, da je Sirija sicer pripravljena ''narediti uspešno vsakršno pošteno ponudbo za rešitev, a noben dialog ali politični proces ne more biti uspešen, dokler obstajajo teroristične skupine, ki sejejo kaos in destabilizirajo državo z napadi na civiliste in vojake.''

Po drugem srečanju je Anan bolj optimističen, vendar se zaveda, da bo dogovor o ustavitvi prelivanja krvi težko doseči. ''Težko bo, zahtevno bo, vendar imam upanje,'' je dejal Anan in dodal, da je optimističen zaradi več razlogov.

Glavni cilj Ananovega obiska v Damasku je takojšnja prekinitev nasilja, tako s strani vladnih sil kot opozicijskih gibanj. Temu naj bi sledili politični pogovori o ustrezni rešitvi spora. Danes naj bi se Anan srečal tudi z opozicijo.
 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ranunculus
11. 03. 2012 20.32
Iz članka se že lahko razbere, da je operacija rušenja Asaada odložena ali odpovedana. 24ur zdaj spet govori o vladnih silah in ne več o osovraženi vojski predsednika Asaada... Prozorno.
zup1
11. 03. 2012 20.20
+1
zopet to je slovenska beseda ne? ka smo na gasilski veselici al ka:D
dadocar
11. 03. 2012 19.17
+1
g.Admin mi lahko razložite zakaj mi ne dovolite objave celotnega komentarja, če ni v njem ničesar žaljivega? Pa tu je že huje kot v Severni Koreji!
CRNALUKNJA
11. 03. 2012 13.37
+9
Al Asad ne bo nasedel na nobene solucije katere prihajajo iz ZDA. Tudi Kofi Annan je podaljšana roka amerikancom,zato od tega ne bo večje koristi. Asad čvrsto stoji za svojimi stališči,pa če je treba v vojno bo šel tudi v vojno a potem se ve da bo začetek konca ameriki,izraelu in vsem zaveznikom.
BUONGIORNO
11. 03. 2012 16.52
-3
Mijta1
11. 03. 2012 16.55
+3
BUONGIORNO On ne pametuje, ampak ve kaj govori! Za razliko od tebe.
sweetnes
11. 03. 2012 17.00
+3
ameri zgleda hočjo vojno prot celmu svetu
lolek1111
11. 03. 2012 17.15
-4
tud asad bo še pred koncem leta visel za svoje svinjarije
Mijta1
11. 03. 2012 18.02
+3
o čem ti govoriš? GOD BLESS AL ASAD! Naj se ne pusti tem kapitalističnim zahodnjaškim banditom! Kakor hitro bo popustil, ga bojo ubili in Sirijo spremenili v nov Afganistan! Demokracija? yeah, right.
MihaSlo
11. 03. 2012 18.29
+0
Ne moreš verjeti kaj folk verjame. Še malo pa boste Hitlerja častili ker je bil proti ZDA. Ali pa ga morda že?
dadocar
11. 03. 2012 19.13
+2
mihaslo pa ti res verjameš vsemu temu kar zahodni mediji pišejo o Assadu? Da pobija lastne državljane, da napada nedolžne protestnike, otroke, ženske, itd? Nisi pomislil da nas ti mediji že cel čas zavajajo? Ista zgodba je bila v Libiji, kjer se šele sedaj priznava da so v državi delovali tuji agentje, ki so napadali državno vojsko, ter vse ki se niso strinjali z uporniki. Sedaj v Libiji potekajo množična mučenja,usmrtitve in zapiranje v kletkah za živali temnopolitih Libijcev(najbolj skrajna oblika rasizma), te plačanske skupine se sedaj spopadajo med seboj za oblast (z nafto bogati vzhod je že raglasil avtonomijo), torej država je dobesedno v razsulu. Edini ki ima korist od tega so naftne družbe, ki so sklenile pogodbe s temi uporniki(to je sedaj cena NATO bombardiranja) in dobivajo libijsko nafto praktično zastonj. Navadni ljudje se šele sedaj tolčejo po glav in si želijo vrnitev Gadafija, kajti pod njim so bili afriška Švica, sedaj pa bodo postali le še ena izmed prezadolženih afriških držav. Tako kot se sedaj mnogim slovencem kolca po Titu in njegovih časih, se že Libijcem po Gadafiju.
dadocar
11. 03. 2012 19.22
+3
Bilo je podrobno opisano še stanje v Siriji vendar pa mi na 24 ur ne dovolijo objave. Toliko o svbodi govora na zahodu. Dokler trobiš v isti rog kot oni, je vse v redu, ko pa objaviš zadeve, ki jih ne smeš, pa so vpisane besede neprimerne. Potem se bodo pa znova našli pametnjakoviči, ki bodo zaradi kršenja svobode pametovali kako slabo stanje je v Rusiji, Belorusiji, Kitajski, Iranu. Prvo pometimo pred lastnim pragom, potem drugim solimo pamet!
Mijta1
11. 03. 2012 20.43
+0
MihaSlo Morda veš za "incident" izpred nekaj dni, ko so v Siriji zajeli Francoske vojake? To sicer niti ni tako zanimivo, vendar pomembno je pa to, da ti vojaki uradno sploh niso bili v Sirji. Torej, komu verjameš? Glede Hitlerja. Kdor časti njega je bedak. Vendar pa kljub temu včasih pomislim, da pa morda v drugi svetovni vojni ni dokončal svojega dela. Namreč Izraelci-Judje so tisti, ki najbolj vzpodbujajo sovraštvo in vojne nasploh!