Tujina

Amerika pripravljena na novo revolucijo

New York, 07. 02. 2010 09.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nekdanja predsedniška kandidatka Palinova se je zavzela k vrnitvi k zdravorazumskemu konzervatizmu. Meni še, da je proračun predsednika Obama nemoralen, saj se bo dolg ZDA povečal.

V ZDA je nekdanja predsedniška kandidatka Sarah Palin kritično ocenila ameriški proračun in dejala, da je nemoralen, poleg tega pa bo povečal zadolženost države. Omenila je še, da bodo prihodnje generacije plačevale, če ne bo prišlo do zmanjšanja stroškov.

Sarah Palin
Sarah Palin FOTO: Reuters

Ko je opozorila vlado ZDA s sledečimi besedami: "Utapljamo se v dolgovih, mnogi izmed nas imajo vsega dovolj,“ je požela v dvorani velik aplavz. Prav tako je bila kritična do tega, da se ZDA preveč osredotočajo na sovražnike, ne pa toliko na zaveznike. "Potrebujemo zunanjo politiko, ki bo razlikovala prijatelje ZDA od sovražnikov in prepoznala resnično naravo groženj, s katerimi se soočamo,“ je poudaril Pallinova.

Palinova je imela govor v okviru srečanja Tea Party convention – gibanja, ki ima več kot 300-letno tradicijo. Gibanje je prevzelo ime od protesta leta 1773, ko so se ameriški kolonisti v Bostonu uprli prisiljenim davkom s strani Velike Britanije, ki ni dovolila, da bi v parlementu imeli svoje predstavnike.

Barack Obama
Barack Obama FOTO: Reuters

Moderno gibanje se je odločilo tudi za formiranje posebnega političnega odbora, katerega cilj je doseči, da bi na naslednjih volitvah v kongres uspelo priti 20 njihovim kandidatom. Pojavljajo se tudi kritike, saj naj bi plačani lobisti in podjetja za stike z javnsotmi za pristop h konferenci plačali visoke zneske. Palinova naj bi za nastop na konvenciji prejela tudi 100.000 dolarjev. Nekateri aktivisti so se pritožili, da so za registracijo plačali tudi do 500 dolarjev.

Moderno gibanje podpira omejeno vlado in nasprotuje visokim stroškom delovanja vlade. Neformalno gibanje je tudi proti Obamovemu predlogu zdravstvene reforme in finačnim predlogom za vzpodbujanje ekonomije ter drugim načrtom.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (39)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Tonček Balonček
07. 02. 2010 19.26
A to je ameriška verzija Ljudmile Novakove?
alterego
07. 02. 2010 18.07
spyker, Paris Hilton je za Palinovo možganski trust
skydrol7
07. 02. 2010 14.13
strinjam se s Palin - ovo razlago glede amer.politike v zvezi z teroristicnem gibanju v svetu,edini cilj teror. je da te unicijo in edini odgovor ki ta folk razume je da jih udaris nazaj ....
spyker123
07. 02. 2010 14.13
lol..pa prav Palinova bo nekaj predavala o zunanji politiki..ona, ki vidi rusijo od doma;) bolj neumne ženske še nisem videl..razen morda Hiltonove, ki je malenkost pametnejša od Palinove..
boer
07. 02. 2010 13.54
preberite si intervju z borisom pahorjem trdi da levica vedno poskuša biti rpeveč svetovna na račun nacionalne identitete držav med vrsticami razumem d agre v principu za načelo NWO elite
alterego
07. 02. 2010 13.22
ne vem zakaj, ampak ta Palinova me spominja na našo Gordano Živcec Kalanovo
ninja.subversion
07. 02. 2010 12.55
kod sm lepo napisal, v ameriki ni levice ali desnice ker vse obvladuje isti lobi iz ozadja...
Audy
07. 02. 2010 12.34
Odlično, vrnejo naj se k ustavi, sesujejo fed in bankirje in pripeljejo VSE vojake domov. Končno da so se prebudili, upam da jim rata. Kdaj bomo isto stvar naredili pri nas??
Desktop.Messiah
07. 02. 2010 12.30
Ne podcenjujmo Sarah. Kot lovka na severne jelene bi se odlično dopolnjevala s kremeljskim lovcem na sibirske tigre in prepričan sem, da bi se med njima spletel poseben odnos, ki bi prispeval k utrditvi kohezije ameriško-ruskih odnosov, kar bi v mednarodno areno vneslo nekaj prepotrebne animaličnosti in usklajene akcije obeh velesil. Poglejte, v Afganistanu Moskva že sodeluje z Belo hišo zato sanje o skupni akciji proti Iranu niso tako iz trte izvite. Go Sarah, Go Repubs!
rafael.m
07. 02. 2010 12.27
Kaj nam mar ameriški voditelji. Navaden narod ima z njimi opravka, kot mi, navadni Slovenci z našo politiko. Pa vendar nam krojijo usodo. Ne le nam. Našim potomcem. Prihodnosti nam ne prikazujejo rožnato. Kdor ne bo poskrbel zase , za svojo prihodnost, bo revež In teh bo v sedanjem modelu vsaj 70%. . Le kako si bo navaden narod plačeval za penzijo, ko iz dneva v dan ne more. Ampak našim politikom to ne kane. Oni bodo uživali najvišje penzije. Za specialistične preglede pa čakalne dobe(razen samoplačniško trakoj jutri), da te prej že lahk0 kap rukne.
roky1337
07. 02. 2010 12.27
dokler bojo na svetu konservativci bodo vojne in diskriminacija ... palinova je navadna lutka rdečih (republikanci). poleg tega pa amerika sploh ne mora biti brez dolga... prav tako nobena druga država, ki uporablja denar. kdo misliš da da vsemu temu denarju, ki ga nosimo v svojih žepih vrednost? DOLG in to umetno ustvarjen dolg! v zda je FED zasebna institucija. kaj to pomeni če je institucija ki tiska denar v 100% lasti zasebinkov? da išče profit. tu je tako zelo zgrešena logika za mi kar slabo postane... kapitalizem zahoda more in bo propadel!!!
AlternativeFacts
07. 02. 2010 12.24
Zahod propada po enakem scenariju, kot je propadal antični Rim.He he he iluzije za rajo, niheč pa noče razumeti, da je raja spregledala. Samo še mymoon neha "afne guncat" pa bo predstava končana.
ninja.subversion
07. 02. 2010 12.17
rafael.m mi ne potrbujemo politikov, samo-organizacija je mogoča. če bi le ljudje postali bolj odprti in strpni, pripravljeni za dialog in konsenz
rafael.m
07. 02. 2010 12.14
Upam, da je EU dokončno spametovalo. Vodili so nas( Američani) kot slepca na vrvici. Vse kar je in vse posledice je zakuhala Amerika. In naši politiki so se ji zvesto klanjali. Dragi naši, obrnite se enkrat k sebi, k našemu narodu. Mi smo drugačni od velikih sil, potrebujemo drugačno politiko in s tem tudi drugačne voditelje. Ne sedanjih levih, ne desnih, ki so proameriško usmerjeni. Nekahj svežega, novega.
zahod.west
07. 02. 2010 12.13
kdaj bo zahod propadel? ko bo poslušal naše zafrustrirane mislece, ki so prepričani , da vse vedo, sovražijo evropo in ameriko ampak hočejo njihove dolarje in evre...to je to.
Manndy
07. 02. 2010 12.08
Konec Ekonomije zahoda, trga poceni delovne sile in ekonomskih teorij. V polomiji so končale Ekonomske teorije, doktorati in napuh ter ideje o Coca Coli in kraji nafte. Sedaj bridko jokajo na Kitajskem kot osnovnošolci in se učijo osnov proizvodnje. Kdo ve mogoče bodo iznašli Gulage, kolhoze in skupinske Kotel. Beda kapacitete zahoda klečijo pred komunisti in fehtajo za denar.
ekskluziv.scena
07. 02. 2010 12.06
He, he.... Kdo se še ukvarja z ameriškim dolgom... Prej se bo sonce spremenilo v supernovo, kot pa bo ameriški dolg odplačan.
ArmedUprising
07. 02. 2010 12.01
Tisite ki jih mal več zanima kaj se v Ameriki trnutno dogaja napište v youtube Land of the Free, in vam bo vrglo na sto ostalih povezav na to temo...
Ramzess
07. 02. 2010 11.50
Ljudje, ki ne vidijo, so slepi. Veliko besed, malo dejanj, ali pač ne, dolar je opravil svoje, amer že čaka, da začne svojo pot, kar se tam dogaja z gospodarstvom je umetno scenirano, da pripelje do zloma, več ali manj, in umik dolarja, ter vpeljavo amera, hkrati pa združitev Kanade, ZDA in Mehike v novo unijo. EU po tihem že razpada, ker smo evropejci že spoznali veliko prevaro, svetovne elite. Vedno več ljudi spregleduje in spoznava, kam se vrti svet. Sicer pa ves sistem pokonci drži samo še ''megla" (ki jo vodilni venomer umetno ustvarjajo), česar večina (še) ne vidi, in se lahko zdaj zdaj zruši kot hišica iz kart, se zavedate tega. Če še ne, snemite očala, ki so vam jih nevede nataknili, in se dobro rzaglejte okoli 'sebe'.
zahod.west
07. 02. 2010 11.48
nisem rdečuh zato sem za EU, za ZDA, za zahod.